Domácí langoše
Langoše jsou dominantou stánků s občerstvením, ale tuto smaženou dobrotu si můžeme připravit i doma. Díky jogurtu je těsto vláčné a nenasaje příliš tuku. Křupavé placky podáváme dochucené česnekem a kečupem. Povrch posypeme strouhaným sýrem.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 984 kJ / 1 669 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,00 g |
| Tuky | 21,20 g |
| Vláknina | 13,60 g |
| Cholesterol | 15 mg |
| Sodík | 479 mg |
| Sůl | 1,10 g |
| Sacharidy | 305,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zaděláme kvásek z droždí, 150 ml vlažné vody, cukru a trochy mouky.
Krok 2: Do mísy dáme mouku, sůl, jogurt, olej a kvásek a zaděláme těsto. Pokud je tuhé, přidáme vodu, pokud lepí, přidáme mouku. Mísu zakryjeme utěrkou a těsto necháme vykynout.
Krok 3: Když je těsto vykynuté, rozdělíme ho na bochánky a ty rozválíme na placky, které necháme ještě kynout, přibližně 15 minut.
Krok 4: Poté můžeme hned smažit ve vyšší vrstvě oleje. Hotové langoše odložíme na talíř s papírovým ubrouskem, který odsaje přebytečný olej.
Krok 5: Podle chuti každý langoš potřeme kečupem nebo česnekem a posypeme strouhaným sýrem.
Zveřejněno 10. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí langoše
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mwq3
Moje poznámka
Domácí langoše
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mwq3
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 21 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 23 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodový likér
Jirka55221 před 15 minutami
Vánoční věnec
Stefi.f před 4 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 10 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 13 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 13 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 13 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 13 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 14 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 14 hodinami
Tématické fráze:
langoše dobré těsto recept,
langoše,
recept na langoše,
langoše recept,
langoš,
recepty na langoše dobré,
recept langoše,
langoš recept,
těsto na langoše,
recept na langoše bez droždí,
langoše s jogurtem,
langoše bez droždí,
langoše recepty,
recepty langoše,
recepty na langoše,
langoše jako ze stánku,
langoše z jogurtu,
recept langoš,
recept na langoše pro začátečníky,
top recepty langoše
Suroviny:
mouka hladká,
jogurt bílý,
olej,
cukr,
droždí čerstvé,
sůl,
voda,
olej,
olej,
česnek,
kečup sladký,
sýr
Komentáře (250)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Předem díky za odpověď a přeji dobrou chuť.
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Já nechávám kynout cca 45 minut až 1 hodinu.
Jinak lángoše jsou výborné