Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babicovy dobroty - krkovička

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Krkovici nenaklepáváme, osolíme, opepříme a hodně z obou stran potřeme hořčicí. Na každý plátek dáme jednu menší, na kolečka nakrájenou cibuli a plátky anglické, může být i uzený bůček nebo Váhalova slanina. Krok 2: Pevně zabalíme do alobalu, aby nám nevytékala šťáva a dusíme v něm asi 45-50 minut, pak alobal otevřeme a ještě chvíli pečeme buď horkým vzduchem nebo grilem, aby maso dostalo růžovou barvu. Podáváme s opečenými bramborami nebo s chlebem.

Zveřejněno 10. 1. 2010

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj- Včerejší Babicův pořad

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babicovy dobroty - krkovička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YWwp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babicovy dobroty - krkovička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YWwp

Marie

Komentáře (68)

Jaromír JAHN 15. 5. 2016 12:23
Recepty jsou zajisté skvělé. Ale vadí mi, že kuchaři B+S naberou lžicí jídlo k ochutnání, olíznou ji a znovu ji strčí do jídla. Anebo p. Babica ve 20. dílu kýchne do dlaně a tou dlaní dále mne jídlo. Co asi dělají ve svých kuchyních, kde není TV kamera?:-((

Jaromír JAHN: No, neviděla jsem to a podle toho nelze usoudit, jestli je, nebo není jídlo dobré :-). Všichni někdy děláme chyby, jen nás nezabírají kamery ;-)

alus.s: Tak to mne moc těší :-)

Jani, vynikající recept :-p ke konci jsem na plátky dala kousky nivy, můj málem vylizoval talíř jak mu to chutnalo :-)) zasloužený bodík :yes: :yes: :yes:

Jana Remkova:taky bych si přála porcičku, děkuji :-p;-):-D:-)):-8

spagetka::yes::yes::yes:;-)

Valentýn Očíčko: mohl byste se laskavě vyjadřovat slušně a když už vám to nechutná, tak si vážně z několika desítek tisíc receptů najdete ten svůj. Anebo ještě lépe, předveďte svůj um a otevřete nám ústa úžasem, jak jste skvělý. Jinak hezký den

Bibinka: I já, kdybych mohla. To jsme ale prasata, že?:-((:-D

Jana Remkova:já už jsem Jani dala kdysi boda a hned bych si tu "hrůzu" na tom talíři dala:-p:-p:-p

Valentýn Očíčko: Samozřejmě;-)

Valentýn Očíčko 15. 5. 2013 02:08
Hlavně to úvodní foto vypadá stejně nechutně jako ten vožrala Babica...

Valentýn Očíčko 15. 5. 2013 02:07
No tak podle Babicy bych neuvařil ani chleba se sádlem, to se na mě nezlobte, tenhle gastronomický prznitel, alkoholik a prodavač lyží v jednom nemá o vaření ani páru a jestli podle něj někdo vaří, tak to je velice smutné.. ;-(

PavlinaK.: Moc děkuji a mám radost, že vám chutnalo:-)

Zrovna jsem dojedli ... manžel sněd dva talíře ... jako přílohu jsem udělala hranolky ... vynikající záležitost ... dávám plus :-p:-p:-p

Milada: samozřejmě slaniny, dopíšu to, ale na obrázcích je to vidět;-)

Schází slova:
plátky anglické ?

Terka0001: No, tak to jsem si oddechla!:-)

Jana Remkova:
Děkuji moc za odpověd. Vše se povedlo a bylo to vynikající :-K :yes: ;-)

Terka0001: děkuji:-D. To, ten alobal nemusíš nějak řešit. Můžeš si ho trochu pomazat olejem, ale nemusíš, obsah alobalu obsahuje anglickou slaninu;-). Trochu si předehřej troubu a stačí tak na 200 stupňů péct;-).. Ty fantastické brambory..:-D:-D No, já si je teď vařím ve slupce ne úplně doměkka. Pak můžeš, ale nemusíš loupat;-), nakrájet na čtvrtky, dát do pekáčku pečící papír, ale stačí na dno i alobal. Pomazat olejem papír a malinko pokapat i ty brambory, ale není to nutné. Osolit a péct dorůžova na 250 stupňů. Musíš sem tam kouknout do trouby na tu barvu. Tak se snaž a díky za důvěru, nic na tom není;-)

Babicu nesnáším, ale recepty od Jany Remkové naprosto zbožňuji a učím se podle nich již několik měsíců vařit :-)) Poslední dobou už jen projíždím vaše recepty a hledám si to pravé pro mne ;-). Jelikož jsem začátečník, tak se chci zeptat na pár věcí: dělám poprvé s alobalem - mám si na něco dát pozor?, na kolik stupňů mám to masíčku v alobalu péci? a jak udělám ty fantastické brambory na obrázku? Děkuji :-K:-K:-K:-K:-K

Blanka:;-);-)

Je to mňamka:yes:

Lada: díky;-)

Všechny zdravím:-8právě jsem dovařila a mužu říct,NAPROSTO ÚŽASNÉ,MASÍČKO ŠŤAVNATÉ,MĚKOUČKÉ,prostě bomba,DOPORUČUJI!!!!!:-D:yes:

Suvicka díky moc!!:-)

Byl to vyborny obed.:-p Fotky nemam, ale vypadalo to podobne, jako tvoje. Jen jsem dala do plisku pecici papir a pekla to pod alobalem. Vysledek je stejny. ;-)
Bod uz jsem poslala. Skvely recept a je dobre, ze jsi ho sem dala. :-K:-K:-K

Kuchtik (neregistrovaný/á) šmankote, tak mne pak šetři!!;-)

Tak jsem si přečetl vaše komentáře na tuto mňamku a rozhodl se že bude dnes k obědu potom vám napíšu jaký to mělo doma úspěch
Mám náročné stravníky:-)

Fakt je do bezva.;-)

Dadula:-)):-)):yes:

Jo, jo, byla to dobrůůůůtka.. dnes jdu dělat podruhé, jelikož jsme se samozřejmě olizovali až za ušima ;-)

Tématické fráze:
krkovice ala babica, krkovička recepty, babica recepty, babicovy recepty, krkovička, krkovice v alobalu, krkovička v alobalu, babicovy dobroty recepty 2011, recepty babica, babicove dobroty, babicovi recepty, vepřová krkovice babica, babica veprova krkovice, babicovy dobroty, krkovice, krkovice podle babici, babicovy dobroty recepty, babicovy recepty 2011, babica krkovice, krkovicka recept

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, hořčice dijonská, slanina anglická, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu