Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masová mozaika

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yanull yanull

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 017 kJ /
243 kcal
Bílkoviny15,70 g
Tuky13,69 g
Vláknina0,01 g
Cholesterol 466 mg
Sodík 180 mg
Sůl0,48 g
Sacharidy14,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso připravíme do mísy a přidáme do něj na menší kousky nakrájené kuřecí, slaninu. Krok 2: Pakv misce rozmícháme 1 tekutou šlehačku s maizenou, vajíčky, vším kořením, vše řádně s masem prohněteme. Tuto směs necháme do druhého dne v chladu odležet. Krok 3: Druhý den do ní přidáme na plátky nakrájené čerstvé žampiony a sekané mandle. Krok 4: Opět promícháme, dáme na pečící papír a v troubě upečeme. Krok 5: Když si chcete být jisti, jakou bude mít mozaika chuť, udělejte malou placičku a na pánvi bez tuku opečte. Pak můžete dochutit podle potřeby. Dělám to tak i u sekané.

Zveřejněno 11. 1. 2010

Poznámka autorky yanull

U tohoto receptu je výhoda, že je vše rychle pečené, nemusíte se s tím tvarovat, i když kdo chce, může upéci např. ve formě na srnčí hřbet. Díky šlehačce je pěkně šťavnatá a hezky se v ní vyjímají kousky masa, žampionů. Příloha brambory v jakékoliv úpravě, dobrá je i s čerstvým chlebem. Pokud chcete, můžete část kuřecího masa nahradit masem uzeným, např pleckem nebo krkovičkou. Fantazii se meze nekladou, čím více surovin, tím je mozaika pestřejší. Doufám, že vám přijde k chuti :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masová mozaika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r8r6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masová mozaika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r8r6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Midli, té šlehačky bych se tolik nebála, z větší části je tam maso hovězí, když nameleš do sekané bůček, jsou to také kalorie, tady máš ještě žampiony, v tom se to opravdu ztratí, ale přidá na chuti.:-) Děkuji všem za bodíky a pokud si upečete, přeji, ať si pochutnáte :-p:-):-K

To se mi líbí. Teda ta šlehačka, to je kalorií jak pro horníky, ale o víkendu pojedeme asi na běžky, tak to udělám možná s sebou, když to vyběháme po lese. Dávám bod i za inspiraci

Dobrota:-pukládám a posílám 13.bodík;-):yes:

Nadhera, a to s tou placickou na ochutnani se mi moc libi. Nikdy jsem to ani u sekane nedelala a byla to vzdy sazka do loterie.:yes:11:yes:

To je přímo královský recept:yes::yes::yes:. Musím vyzkoušet.Již teď posílám :yes: + 10.

Vypadá to šmakózně :yes: Já když chci ochutnat mleté, udělám miniaturní placičku na talířek a dám do mikrovlnky na půl minuty až minutu. Pak ochutnám a případně doladím chutě.

:-p:yes:

Jani, bomba recept!:-p Krásně to vypadá, to musím zkusit!!;-)

Moc se mi recept zamlouvá. Sekanou se šlehačkou jsem dělala a byla skvělá, jemná a tato bude jistě také dobrá.:yes:+4.

No to je dobrý nápad-mleté maso a do toho kousky kuřecího. To musím vyzkoušet. Máme moc rádi pokrmy z mlatéh masa:-p:-K:yes:

To může být dobré:-pposílám bodík:yes:;-)

Tématické fráze:
sekaná mozaika, mozaika z mletého masa recept, sekaná se šlehačkou, kuřecí mozaika, mozaika z mletého masa, masová mozajka, masová roláda pečená v srnčím hřbetu, hovězí mozaika, mozaika z vepřového masa, jak upéci sekanou, sekana s mozaikou, kuřecí roláda pečená ve formě na srnčí hřbet, mozaika, mozaika recept, jak upéci dobrou sekanoui, masová roláda pečená ve formě, sekana v královské formě, jak upéci dobrou sekanou, uzená mozaika, masová sekaná se žampiony

Suroviny:
maso hovězí mleté, maso vepřové mleté, prsa kuřecí, slanina uzená, cibule, česnek, sůl, vejce, pepř, majoránka, mandle sekané, šlehačka, škrob kukuřičný, žampióny

Přidat fotografie receptu