Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medailonky s pestem, sušenými rajčaty a Hermelínem

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 176 kJ /
1 954 kcal
Bílkoviny187,73 g
Tuky127,93 g
Vláknina2,25 g
Cholesterol 619 mg
Sodík 2,15 g
Sůl5,25 g
Sacharidy11,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem namočíme sušená rajčata do vody (přelijeme je vroucí) a necháme nabobtnat. (Použila jsem sušená palestinská, již ochucená rajčata bez oleje, která můžu vřele doporučit.)
Maso nakrájíme na cca 1,5 silné medailonky a naklepeme hranou ruky. Osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme bazalkovým pestem. Necháme odpočinout. Krok 2: V pánvi rozpálíme olej a medailonky opečeme z každé strany asi 4 minuty. Na poslední dvě minuty poklademe maso tenkými plátky Hermelínu a necháme je mírně roztavit. Poté vyjmeme a udržujeme v teple. Krok 3: Do výpeku přisypeme lžíci mouky, prosmahneme, zalijeme smetanou a podle potřeby vodou. Přidáme proužky sušených rajčat, dobře provaříme, zredukujeme hustotu odvařením nebo naopak přidáním vody a dochutíme lžící pesta, solí a pepřem.
Medailonky podáváme podlité smetanovou omáčkou.

Zveřejněno 11. 1. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medailonky s pestem, sušenými rajčaty a Hermelínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BNAJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medailonky s pestem, sušenými rajčaty a Hermelínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BNAJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Eli, vcera jsem konecne vyzkousela a musim uznat, ze tohle nema chybu. Nic preplacaneho, ingredience se uzasne doplnuji. Pesto si delam sama, protoze kupovane mi prijde mirne nahorkle a take mam zaruku, jaky oliv. olej a syr jsem pouzila. Stava, ktera mi zbyla z namocenych rajcat, tu jsem nevyhodila, ale pouzila na rozredeni omacky. Fotku dodam priste, protoze jsem delala s brambory, ale byla jsem poucena, ze pry priste to bude jeste lahodnejsi s Penne Rigate. Dekuji za recept a jsem rada, ze chutnalo rodince I navsteve ;-):-p:-p. Posilam obrovsky bod...:-K:-K;-).

Musím uznat, že receptík je fakt dobrý+17:yes:
Přidávám svůj výtvor:-p
Pro Elizu: poraď, většinu fotek dělám večer - poraď, jak nejlépe vyfotit - jsem amatér:-)

Špagetko, díky :-K. Ale neřekla jsem, že se mi fotka nelíbí, naopak...:-) Jen tam ten hermoš nebyl vidět.;-):-8:-)

Můžu potvrdit, že s běžnými rajčaty je to také mana veliká. Mám tu fotku a je to tak:-p;-)

Eliz, tady už ten hermelín je vidět líp ne? :-D:-D:-D, ale máš pravdu, ta původní fotka nebyla nic moc :-8:-8

Fotka je tam-bylo to luxusní!!!

Jóó :-8, už to vidím...:-)) Omlouvám se...:-);-)

Eliz, bez hermelínu ani ránu, :-D:-D, ale je to asi špatně udělaná fotka:-8:-8:-8 - ,hm leskne se to, ten bílý flíček tam to by asi byl on. Jinak jsem použila hermelínek s pepřem :-p:-p:-p

Lusi :-), to mám radost, budou dvě fotečky v jednom dni!!! S čerstvými rajčaty jsem nedělala, ale proč ne...Doufám, že bude chutnat :-).
Špagetko :-), děkuji za pěknou fotečku a jsem ráda, že jste si pochutnali a že jsi fotila a vložila...:-K Nevidím tam hermelín... nemáte ho rádi, nebo je rozpuštěný :-p?
Když jsem četla první komentář Mirči (jen rychlovka v práci, takže to z časových důvodů neodepisuji), chtěla jsem někdy vložit recept na pesto, ale teď vidím, že by to asi bylo zbytečné...;-)

Eli, dnes zcela neplánovaně došlo na medailonky.Koupila jsem právě krásnou panenku, rajské použiji(bohužel)čerstvé.Už jsou pomazané pestem a odpočívají, foto dodám.:-*

Mirčo, to měla být poklona..jestli to vyznělo jako ironie, tak proboha to vůbec být nemělo.Promiň!

Lusindo:-),takhle jsem to doopravdy nemyslela:-(.V případě pesta to byla náhoda;-).

Miri, to mě mohlo napadnout, že TY víš a znáš..stydím a ouška klopím:-8

Děvčata já vím:-),ale když mě moc nechutná:-/.Jednou jsem si ho koupila a po roce šlo pa:-(.Nijak moc mě nenadchlo:-(.Ale čerstvou bazalku tu můžu:-8.

Miri pesto-to je vlastně oliv.olej, bazalka, česnek, parmazán a piniové oříšky.Takže bazalka a česnek to jistí;-)Já mám pesto v lednici, vydrží dlouho a Janča ho miluje:-*Používá se ho málo a vydrží.Alla Genovese stojí cca 50Kč sklenička.

Tématické fráze:
recepty s pestem, vepřová panenka se sušenými rajčaty, panenka se sušenými rajčaty, vepřová panenka s bazalkovým pestem, sušená rajčata použití, vepřová panenka s pestem, rajčatové pesto na špagety, vepřová panenka sušená rajčata, pouziti susenych rajcat, pesto pouziti, medailonky s bazalkovým pestem, s pestem, medailonek na fotku, vepřová panenka s pestem a smetanou, panenka s pestem, vepřové se sušenými rajčaty, špagety s bazalkovým pestem a rajčaty, sušená rajčata využití, recept s pestem, maso se sušenými rajčaty

Suroviny:
panenka vepřová, sýr hermelín, smetana ke šlehání, pesto bazalkové, rajče sušené, pepř, sůl, olej olivový, mouka hladká

Přidat fotografie receptu