Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Po čertech dobré kuře

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

BILKOVAI BILKOVAI

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 75 min

75 min (75 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 441 kJ /
583 kcal
Bílkoviny13,22 g
Tuky2,97 g
Vláknina47,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 64 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy113,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dno pekáčku, ve kterém budeme dělat kuře lehce podlijeme olejem. Jablka i se slupkou nakrájíme na kousky, česnek i se slupkou rozdělíme na stroužky, cibule se slupkou nakrájíme na osminky. Krok 2: Vezmeme celé kuře, dutinu vysypeme solí a kořením a dáme do něho několik kousků jablek. Přendáme do pekáče. Osolíme ho a celé potřeme kořením, které jsme smíchali s rozpuštěným máslem, olejem a vodou. Krok 3: Kolem dokola vyskládáme česneky, cibule a jablka. Podlijeme cca 2 dcl vody a dáme nezakryté do trouby péct na 180°C cca 1 hodinu (i více). Cca 15 minut před koncem kuře rozdělíme na 2 poloviny, aby ze všech stran udělalo kůrčičku. Krok 4: Po upečení kuře vyjmeme, odstraníme slupky z cibule a česneku. Výpek se vším všudy rozmixujeme na kaši. Krok 5: Jako přílohu zvolíme rýži, do které jsme dali vzniklou kaši a doplníme vodou (poměr 1 díl rýže, dva díly vody s kaší). Kaše musí být dostatečně okořeněná. Podáváme ozdobené plátky jablek, které jsme krátce uvařili v mikrovlnce.

Zveřejněno 11. 1. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Po čertech dobré kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E8Ek

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Po čertech dobré kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E8Ek

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (19)

Krásná práce!:-):-):yes::yes::yes:

:yes::-K:yes:+:yes:

michsamant, na sáčku je napsané: jedlá sůl, látka zvýrazňující glutaman sodný, paprika, česnek,pepř, majoránka a rozmarýn. Přeju dobrou chuť!:-p

ake koreniny obsahuje korenie Pecene kure? aby som vedela co mam pouzit..dakujem

yanull:-D:-D:-D

Ivetko, to kuřátko je nejen po čertech dobré, ale určitě i po Mikuláši a andělech :-);-) bodové hodnocení ti právem náleží a rodině předložím co nejdříve k degustaci :-p;-):-K

Kuře s jablky :-Kposílám 8.bodík;-):yes:

:-p:-D:-p::yes:7:yes:

Tak tohle vypadá vážně moooc jedle:-DZkusíme a bod letí:yes:

Děvčata, děkuji za bodíky:-8:-K:-K:-K

To by mohlo být opravdu po čertech dobré...:-p:-p:yes:

BILKOVAI-bezva recept:-pdávám ke kuřeti taky 1 celou paličku česneku i jablka(chutná kombinace), ale to ostatní už dělám jinak, tak ti posílám 5.boda:yes:

No,kuře vypadá dobře...:-p:-p:yes::-K

Ivet, kuřátka, to je moje!:-p:yes:

Kuřátko jedna báseň:-p:yes:

Vybusna, děkuji. Příště vyzkouším podle Tebe a použiju "zoomy":-))

Flek , neflek, kuřátko vypadá dobře. A s jablíčkama to mám moc ráda. Dávám první bod:yes:

bilkovai...ked das prilis blizko jedla fotak, tak ti objektiv vrha tien proti blesku. radsej si nastav fotak na fotenie zblizka a fot z vacsej dialky a jedlo si pribliz na fotaku...dufam, ze si sa z toho vyznala co som ti napisala

Nechápu ten černý flek na té fotce:-// Omlouvám se za kvalitu:-8

Tématické fráze:
dobré kuře, dobré pečené kuře, recept na dobre kuře, dobré kuře recept, kuře na rýži, nakladane kure, basen o čertech, dobrý recept na kuře, vyborne pecene kure, kuře ala báseň, recepty na dobré kuře, recept na dobré pečené kuře, jan kuře, vyborne kuře, recept na výborné kuře, recept na dobré maso, dobré maso, kure s jablky v sacku, dobré kuře s rýží, pečené kuře na jablkách

Suroviny:
kuře, máslo, olej, cibule, jablko, česnek, koření na kuře, sůl, rýže, voda

Přidat fotografie receptu