Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Litina

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Dannette

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 780 kJ /
3 532 kcal
Bílkoviny84,13 g
Tuky178,72 g
Vláknina26,64 g
Cholesterol 551 mg
Sodík 6,80 g
Sůl16,82 g
Sacharidy384,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Postavíme na kvásek (droždí, cukr, 2 lžíce mouky a trochu vlahého mléka). Krok 2: Nastrouháme brambory, slijeme vodu a přidáme mléko, vejce, sůl, mouku, prolisovaný česnek, slaninu nebo salám, sadlo a majoránku. Krok 3: Umícháme těsto, do kterého vmícháme nakonec připravený kvásek a necháme důkladně nakynout. Krok 4: Pekáč vytřeme sádlem, vysypeme mákem a strouhankou. Krok 5: Nakynuté těsto nalijeme na pekáč (můžeme posypat mákem), necháme trochu nakynout a dáme péct. Po upečení se můžeme pustit do jídla.

Zveřejněno 14. 1. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Litina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nxq4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Litina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nxq4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
bramborová litina, litina z brambor, jihoceska litina, litina jídlo, jídlo litina, pečená litina, litina bramborová, litinka recept, jihočeská bramborka, jihočeská litina recept, litina pečená, bramborka recept, litý bramborák, recept jihočeská litina, recept na litinku, litinka, klatovský báč, litina-recept, litina s makem, recept na bramborovou litinu

Suroviny:
brambory, mouka hrubá, sůl, vejce, mléko, špek, česnek, sádlo, droždí, cukr, mák, strouhanka

Přidat fotografie receptu