Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní medová žebra

Žebírka jsou taková hospodská klasika, kterou si rádi jednou za čas dopřejeme. Připravit si je zvládnete i doma. Budou šťavnatější a hlavně marináda z medu a chilli nemá chybu. Pokud máte rádi pikantní jídla lehce nasladko, určitě je pro vás tato kombinace ta pravá.

Hodnocení receptu je 5,0 (81×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min bez doby odležení

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 769 kJ /
1 857 kcal
Bílkoviny79,60 g
Tuky160,60 g
Vláknina11,20 g
Cholesterol 225 mg
Sodík 4,23 g
Sůl9,75 g
Sacharidy21,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin vyšleháme marinádu, do které vložíme naporcované maso a necháme marinovat. Krok 2: Marinovaná žebra naskládáme na hlubší plech a dáme do trouby, přelijeme zbylým nálevem a pečeme při 200 °C nejméně 90 minut. Krok 3: Vypečenou šťávu můžeme zahustit. Žebírka podáváme s pečivem.

TIP: Rozdělení vepřového masa: Jak využít jednotlivé části v kuchyni

Zveřejněno 15. 1. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní medová žebra

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WLNW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní medová žebra

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WLNW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (77)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Dost pikantní. Příště bych krapet ubrala chilli omáčku, jinak výborný.

Opravdu vynikající. Doporučuji :yes:

Skvělá žebírka!!

Jsou dobrá, dělala jsem je prvně. Marinovala jsme přes noc, pak jsem pekla na plechu 20 min na 250 stupňů, aby se pěkně zatáhly. Pak jsem je dala do pekáče, navrch alobal a pekla jsem na 140° 3 hod. Kosti vypadávaly úplně samy. Nicméně, na nás by mohla být příště marináda méně výrazná.

janicel: doporucuji jen z mladeho kusu.:yes:

Dobrý den,myslíte že bych tenhle recept mohla použít i pro kančí žebra??dík za tip:-8:yes:

Vcera jsme delali a byly naprosto famozni???? dekujeme! <3

Pecka!:yes:

Petr Linhart 3. 12. 2017 15:06
Skvělý recept a žebra výborný :yes:

super, výborné :-K

Mám dotaz. Můžou žebra s takovou to marinádou na gril? Děkuji

Zkusil jsem a.bylo to výborné!!! :yes::yes::yes:

Ještě to potřebuje pár maličkostí - na žebírkách se na kostech nachází jemná blanka kterou je dobré sloupnout nemte to pak narváno mezi zuby a ušetříte na párátkách a před marinováním je důležité maso umýt limetkovou nebo citrónovou sťávou je pak mnohem jemnější jinak co dodat prostě žebra - :-p

Naprosto vynikající, přidala jsem trochu sušeného chilli, mám ráda sladké a zároveň pikantní a takhle to byla pecka. Když už bylo měkké, tak jsem zbytek marinády svařila v kastrůlku na sirup a tím jsem žebírka ještě potřela, aby byla žebírka opravdu lepkavá. Jsem milovnice žebírek a tohle byla nejlepší úprava jakou jsem kdy jedla, včetně mnoha pokusů v restauracích.

Tématické fráze:
marinovana žebra, marináda na žebra, jehněčí žebra, vepřová žebra na medu, pečena žebra na medu, naložená žebra, žebra recept, marinovana veprova zebra, kanči zebra, marinovaná žebra recept, jehněčí zebra nejlepší recept, jak nalozit zebra, pecena zebra, jehněčí žebra recept, naložené žebra, marinované žebra, grilovaná žebra na medu, marinada na veprova zebra, recept na žebra, srnčí zebra

Suroviny:
žebra vepřová, med tekutý, omáčka chilli sladká, ocet, omáčka sojová tmavá, česnek granulovaný, hořčice hrubozrnná, sůl hrubozrnná

Přidat fotografie receptu