Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí škvarečky

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hell. Hell.

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Jednoduchý jak facka :-) Staženou kůži, sádlo a odřezky nakrájíme na kousky, rozprostřeme na plech, osolíme a vložíme do trouby. Krok 2: Horkovzdušku nastavuju na 200°C. Krok 3: Pečeme podle potřeby, jak kdo má rád škvarky křupavé. Vyškvařené sádlo během pečení 1x sleju, ke konci teplotu v troubě zmírnit. Krok 4: Škvarečky se stanou křupavými až po mírném vychladnutí.

Zveřejněno 20. 1. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí škvarečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vl1g

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí škvarečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vl1g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Škvarky z krůtí kůže jsou vynikající. Sádlo z kůží běžně používám na smažení i při vysokých teplotách. Nemá žádnou pavůni ani pachuť. Vynikající je i rizoto. Kdyby byly krůtí kůže alespoň kilo za kilo a Cajthamlová dostala od drůbežářských závodů sponzoring za jejich propagaci, pak by to rázem nebyl sajrajt pro socky, ale zdravý, byť vysoce kalorický, doplněk jídelníčku. Dobrou chuť a zdravý rozum bez bulvárního bio a eko všem.

Martin Lisztwan 6. 11. 2015 20:53
Dnes jsem zabíjel krůty a říkám si co s tím sádlem.Zkusil jsem udělat ty škvarečky,ale ne v troubě,ale v hrnci a do toho 5 celých stroužků česneku,s tím,že jsem slíval sádlo a je to fakt síla,je 9 hodin večer a asi to s manželkou sníme už teď.Taková je to dobrota!! :D:yes::-p

Mám dojem, že nedávno v nějakém pořadu (Loskuták?) nevím jistě Milan Vodochodský spotřebovával taky všechno z kachny, nebo co to bylo, každý odřezek na něco spotřeboval. Ty škvarečky dělal taky. Měla jsem pak hlad, jak blázen!:-)):-D

Hm, škvarečky z krůtí kůže napadly manžu před pár lety, protože jinak ta kůže byla dobrá leda na polévku a pak pro kocouří miláčky. Takto máme dvakrát do roka sice stále energeticky vydatný hříšek :-D, ale když z nich hned po upečení důkladně sleju všechno vyškvařené sádlo, tak zůstává víceméně dobře vysmažená kůže. Ke klasickým vepřovým škvarkům se to obsahem tuku přirovnat opravdu nedá. Navíc je dělám malinkaté a hodně křupavé. Na fotce jsou na dezertním talířku. ;-)

:-pSkvělý a je to takový hříšek,máme moc rádi škvarečky to jo ,můžeme.:-pNikdy jsem z krůty neděla ani jsem nevěděla,že to z toho jde ,už jsem zase chytřejší.

:-p:yes:

za 2:yes::yes::yes:Sice nemůžu takové dobroty, ale dala bych si;-(

Tématické fráze:
krůtí sádlo, krůtí kůže, krůtí škvarky, sádlo z krůty, kůže z krůty, škvarky z krůtí kůže, škvarky z krůty, krůtí sádlo recepty, kruti kuze recept, co s krůtí kůží, krůtí odřezky, krupava kachna, co s kůží z krůty, vodochodský recepty, kachna vodochodský, kůže z krůty recept, kruti sadlo a kuze, krůtí kůže recepty, co s krůtím sádlem, čínská křupavá kachna

Suroviny:
sůl

Přidat fotografie receptu