Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí závitky s červeným kysaným zelím a divokou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 205 kJ /
288 kcal
Bílkoviny13,89 g
Tuky17,69 g
Vláknina6,54 g
Cholesterol 40 mg
Sodík 666 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy16,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme, vydatně opepříme, na každý rozprostřeme lžíci červeného kysaného zelí, půl nožičky párku a zavineme. Sepneme párátky nebo upevníme pomocí nitě. Krok 2: V kastolu rozehřejeme tuk, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme dohněda. Potom vložíme hovězí závitky a opékáme je dohněda ze všech stran. Zasypeme vrchovatou lžící hladké mouky, prosmahneme a zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu, přidáme kostku masoxu, koření, brusinky, snížíme teplotu a za občasného podlití dusíme pod pokličkou doměkka. Krok 3: Když je maso měkké, přidáme teplotu a omáčku vydusíme na požadovanou hustotu.
Omáčku dochutíme a podáváme s rýží nebo noky.

Zveřejněno 21. 1. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí závitky s červeným kysaným zelím a divokou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZY1E

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí závitky s červeným kysaným zelím a divokou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZY1E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Dnes jsem vařila, bohužel jsem neměla jalovec ani divoké koření, ale i tak to bylo výborné. Moc jsme si pochutnali. :yes:

Tenhle recept se mě moc líbí, snad si vzpomenu až budu přemýšlet co uvařit.

Tak to vypadá tak dobře, že ukládám a dávám bodík:yes::yes::yes:+13

Opravdu luxusní fotky;-), to musela být dobrota.:-p:yes:

:yes:11:yes:Eli, jako vzdy nadhera

Jejda..:-K, děkuji za milé komentáře a bodíčky, ovšem...:-) Žížalko, hovězí maso jsem také neměla v oblibě, dokud jsem ho nezačala sama připravovat...;-) Nechám ho dusit až na samou hranici rozpadnutí (a vybírám kvalitnější) a potom je natolik křehké, že mu není možné odolat...:-p;-)
K tomu zelí - použila jsem koupené, v pytlíku balené červené kysané zelí. Je moc dobré...:-p

:yes:Krása:yes::-D

Eli, to je nádhera:yes::yes: to je přímo k nakousnutí:yes: +

Elizo, to je krása!!:-K:yes:

Eli, to je teda divočina divoká, až mi z ní koulí oči:-OParádička a nejvíc se mi líbí ta hnědá šťávička(na tu já jsem umanutá)a za tu tě musím pochválit-ale co za všechno:yes:5.Bodík jasnej:yes:

tak predsa je kysane a kysele jedno :-D dakujem,idem si to nastudovat a ulozit :yes:

prepac Eliza, ze sa pytam na to v tvojom recepte..(este som to aj zle precitala,to je kysane,nie kysele),ale teraz sem vsetci nakukaju, tak prosim poradte

mam dotaz..ako vyrobit doma kysele zeli.tu ho nie je v obchodoch,tak by som skusila doma v pohari nejako,len neviem ako na to a nenasla som tu recept.poradi mi niekto overeny recept?

Krasné:-O +4:yes:

Tématické fráze:
hovezí závitky, kysané zelí červené, červené kysané zelí, balene zeli, kysané červené zelí recept, kysane cervene zeli, hovězí závitek se zelím, hovězí závitek, hovězí zelí, kyselé červené zelí, hovězí maso s kysaným zelím, hovezi cervene zeli, červené zelí s brusinkami, omcka ze zelim, zavitek s kysanym zelim a parkem, červená řepa s červeným zelím, guláš s červeným zelím, kačena s omáčkou, pepřové maso s divokou omáčkou, divočina se zelím

Suroviny:
maso hovězí, párky, zelí kysané červené, cibule, masox, kompot brusinkový, jalovec, koření nové koření, bobkový list, koření divočina, pepř černý, mouka hladká, olej, sůl

Přidat fotografie receptu