Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí závitky s červeným kysaným zelím a divokou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 205 kJ /
288 kcal
Bílkoviny13,89 g
Tuky17,69 g
Vláknina6,54 g
Cholesterol 40 mg
Sodík 666 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy16,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme, vydatně opepříme, na každý rozprostřeme lžíci červeného kysaného zelí, půl nožičky párku a zavineme. Sepneme párátky nebo upevníme pomocí nitě. Krok 2: V kastolu rozehřejeme tuk, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme dohněda. Potom vložíme hovězí závitky a opékáme je dohněda ze všech stran. Zasypeme vrchovatou lžící hladké mouky, prosmahneme a zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu, přidáme kostku masoxu, koření, brusinky, snížíme teplotu a za občasného podlití dusíme pod pokličkou doměkka. Krok 3: Když je maso měkké, přidáme teplotu a omáčku vydusíme na požadovanou hustotu.
Omáčku dochutíme a podáváme s rýží nebo noky.

Zveřejněno 21. 1. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí závitky s červeným kysaným zelím a divokou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZY1E

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí závitky s červeným kysaným zelím a divokou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZY1E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (19)

Dnes jsem vařila, bohužel jsem neměla jalovec ani divoké koření, ale i tak to bylo výborné. Moc jsme si pochutnali. :yes:

Tenhle recept se mě moc líbí, snad si vzpomenu až budu přemýšlet co uvařit.

Tak to vypadá tak dobře, že ukládám a dávám bodík:yes::yes::yes:+13

Opravdu luxusní fotky;-), to musela být dobrota.:-p:yes:

:yes:11:yes:Eli, jako vzdy nadhera

Jejda..:-K, děkuji za milé komentáře a bodíčky, ovšem...:-) Žížalko, hovězí maso jsem také neměla v oblibě, dokud jsem ho nezačala sama připravovat...;-) Nechám ho dusit až na samou hranici rozpadnutí (a vybírám kvalitnější) a potom je natolik křehké, že mu není možné odolat...:-p;-)
K tomu zelí - použila jsem koupené, v pytlíku balené červené kysané zelí. Je moc dobré...:-p

:yes:Krása:yes::-D

Eli, to je nádhera:yes::yes: to je přímo k nakousnutí:yes: +

Elizo, to je krása!!:-K:yes:

Eli, to je teda divočina divoká, až mi z ní koulí oči:-OParádička a nejvíc se mi líbí ta hnědá šťávička(na tu já jsem umanutá)a za tu tě musím pochválit-ale co za všechno:yes:5.Bodík jasnej:yes:

tak predsa je kysane a kysele jedno :-D dakujem,idem si to nastudovat a ulozit :yes:

prepac Eliza, ze sa pytam na to v tvojom recepte..(este som to aj zle precitala,to je kysane,nie kysele),ale teraz sem vsetci nakukaju, tak prosim poradte

mam dotaz..ako vyrobit doma kysele zeli.tu ho nie je v obchodoch,tak by som skusila doma v pohari nejako,len neviem ako na to a nenasla som tu recept.poradi mi niekto overeny recept?

Krasné:-O +4:yes:

Tématické fráze:
hovezí závitky, kysané zelí červené, červené kysané zelí, balene zeli, kysané červené zelí recept, kysane cervene zeli, hovězí závitek se zelím, hovězí závitek, hovězí zelí, kyselé červené zelí, hovězí maso s kysaným zelím, hovezi cervene zeli, červené zelí s brusinkami, omcka ze zelim, zavitek s kysanym zelim a parkem, červená řepa s červeným zelím, guláš s červeným zelím, kačena s omáčkou, pepřové maso s divokou omáčkou, divočina se zelím

Suroviny:
maso hovězí, párky, zelí kysané červené, cibule, masox, kompot brusinkový, jalovec, koření nové koření, bobkový list, koření divočina, pepř černý, mouka hladká, olej, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu