Bramborák na plech
Milujete bramboráky, ale smažení a prskající olej není váš šálek kávy? Potom je tento recept přesně pro vás. Připravte těsto na bramboráky, jak jste zvyklí, jen ho zkrátka vylijte na plech a upečte v troubě.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 300 kJ / 1 506 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,19 g |
Tuky | 64,71 g |
Vláknina | 23,17 g |
Cholesterol | 568 mg |
Sodík | 5,12 g |
Sůl | 12,57 g |
Sacharidy | 174,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Česnek prolisujeme.
Plech vymažeme sádlem.
Troubu rozehřejeme na 180 °C. Krok 2: Strouhané brambory osolíme, přidáme vejce, majoránku, česnek, vlažné mléko, rozpuštěné sádlo. Pak přisypáváme mouku aby vzniklo hustší těsto. Krok 3: Na připravený plech nalijeme těsto a dáme péct do rozpálené trouby. Krok 4: Pečeme asi 40 minut dozlatova.
Plech vymažeme sádlem.
Troubu rozehřejeme na 180 °C. Krok 2: Strouhané brambory osolíme, přidáme vejce, majoránku, česnek, vlažné mléko, rozpuštěné sádlo. Pak přisypáváme mouku aby vzniklo hustší těsto. Krok 3: Na připravený plech nalijeme těsto a dáme péct do rozpálené trouby. Krok 4: Pečeme asi 40 minut dozlatova.
Zveřejněno 21. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborák na plech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5QPZ
Moje poznámka
Bramborák na plech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5QPZ
Nejnovější recepty
Bramborový salát pro sváteční chvíle
Přidáno před 1 hodinou
Pečený kuřecí gyros
Přidáno před 4 hodinami
Plněné perníčky
Přidáno před 8 hodinami
Bulgur s rukolou a granátovým jablkem
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční makové stromečky
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové plátky v pikantní okurkové omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Cukrovinky na adventních trzích v Praze: Čokolády za 320 Kč, skvělé cukroví na Jiřáku i perníčkový sirup na Míráku
Lékárna.cz: Zdravější sladidla pro vaši linii, zdraví a vánoční pečení bez výčitek
Jak na ty nejlepší vanilkové rohlíčky a jakou mouku do nich použít? Nejčastěji je to hladká, vynikající jsou s ořechy i mandlemi
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na kari
Hanina65 před 39 minutami
Kulajdička, jak ji dělala maminka
misak2 před 5 hodinami
Kaldounová polévka
Hanina65 před 5 hodinami
Falešný "segedín" z cukety
MartinMartin před 6 hodinami
Jelení guláš
MartinMartin před 6 hodinami
Guláš z jeleního masa
Simonyta před 6 hodinami
Cibulová polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Domácí listový závin se slanou náplní
Wikki před 7 hodinami
Majonézové koláčky bez kynutí
Hanina65 před 7 hodinami
Roštěná na celeru
Fitulka před 8 hodinami
Tématické fráze:
bramborák pečený v troubě na plechu,
bramboráky v troubě na plechu,
bramborak na plech do trouby,
cuketový bramborák na plech,
pečený bramborák,
bramborák pečený v troubě,
bramboraky v troube,
bramborak v troube,
pečené bramboráky,
bramboráky pečené v troubě,
bramborák se zelím na plech do trouby,
cmunda na plech,
pečené bramboráky v troubě,
bramborák,
cuketový bramborák pečený v troubě,
bramborak do trouby,
bramborák recept,
cuketové bramboráky na plech,
bramborové placky se zelím na plechu,
peceny bramborak v troube
Suroviny:
brambory,
vejce,
sůl,
mouka hladká,
majoránka,
česnek,
sádlo,
mléko
Komentáře (56)