Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře neskutečně dobré

Jednoduchý a lahodný, takový bude oběd podle tohoto receptu. Brambory budou díky smetaně vláčné a krémové, zatímco kůže na kuřeti do křupava vypečená a masíčko šťavnaté. Přidat můžete i čerstvé bylinky a celá rodina si pochutná.

Hodnocení receptu je 5,0 (188×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

savlinka savlinka

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 110 min

120 min (10 min příprava + 110 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie287 kJ /
69 kcal
Bílkoviny1,96 g
Tuky0,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pekáč vymažeme máslem, vložíme brambory na plátky nakrájené. Krok 2: Posolíme, posypeme mletým kmínem. Krok 3: Na ně rozložíme nakrájenou cibuli. Krok 4: Na to uložíme kuřecí stehýnka, která opět posolíme a posypeme mletým kmínem. Krok 5: Vše zalijeme smetanou a pekáč přikryjeme druhým. Krok 6: Pečeme asi 90 minut, pak otevřeme a pečeme, dokud není kůžička křupavá - cca 20 min.

TIP: Co dobrého připravit z kuřecího masa

Zveřejněno 24. 1. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře neskutečně dobré

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gZgZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře neskutečně dobré

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gZgZ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (92)

:-)<3:yes::yes: Také znám nejméně 50 let, dělávala jsem tak hlavně vnoučatům zalité šlehačkou . Je dobré připomínat staré recepty. :-K

Výborné jedlo! Robil som v remoske a použil som jednu smotanu na šľahanie 250ml, to úplne stačí. Zemiaky nemajú chybu, vďaka za recept! Pridávam foto. :yes:

Vyskúšam cez víkend v remoske... :yes:

Recept se mi líbí, určitě je dobrý. Připomnělo mi to asi 80 léta . Tenkrát "letěl" velký hit - zapečené kotlety na plátcích brambor, posypané solí a paprikou, přikryté plátky brambor, zalité šlehačkou a nakonec posypané sýrem a zapečené. Postupem času jsem si recept vylepšila - přišla éra kuřat. Vyměnila jsem kotlety za plátky kuřecích prsou. Takže máslem nebo olejem vymazaný pekáč, plátky brambor posoloné, opepřené a okmínované, na ně plátky lehce osolených kuřecích prsou, vrstva cibule, potom vrstva na plátky nakrájených rajčat a přikrýt plátky brambor. Zalít šlehačkou a před dopečením posypat sýrem. Ach, upletla jsem si na sebe bič, děti toto jídlo milovaly. Co já se nastrouhala brambor pro početnější rodinu. Všechno růčo. Ale výsledek stál za to. Když se spojily chutě šlehačky, šťáviček z masa, cibule a rajčat, byla to neskutečná dobrota.

Opravdu neskutečně dobré. 👌 Děkujj za chutný a snadný recept. Určitě nevařím naposledy… 😋 Mějte se… 🍀

dnes k obědu, výborné kuřátko.<3
Dovolila jsem si přidat fotečky

Dělám opakovaně, již po několikáté a vždycky to má u všech úspěch. <3 moc moc dobrý recept, neomrzí..

Kuře je výborné<3

saryk: asi bych zkusila omáčku zahustit zvlášť v rendlíku.

Dobré to bylo.????

Vynikající jedním slovem

saryk: Odekrýt půl hodiny před dopečením, nechat odpařit vodu a zároveň dopéct do barvy kuřátko. ;-) Vždyť to máte v receptu napsané. Tam je sice 20 minut, ale ..... je to tam.

Zkusila jsem tento recept, ale nerozumim, proc se mi to nepovedlo tak, jak je na fotografiich. Po hodine a pul peceni z toho mam jakoby polevku. Tolik tekutiny, co tento zpusob peceni vyprodukoval. Do kulate zapekaci formy jsem dala dve vrstvy na platky nakrajenych brambor, na to dve kureci ctvrtky a zalila pouze jednou smetanou a to ne celou. Jen tesne pod vysi brambor. Ovsem po konci peceni jsem musela brambory vyndavat ven naberackou., jak to vse plavalo. Chutove brambory a maso moc dobre, ale tolik smetano-stavove ridke omacky.. co ted s ni. Tato konzistence jidla me od priste odrazuje. Ale hlavne nerozumim, ze to mate vsichni takove pevne tu zapecenou vrstvu jidla. Ze by se porce daly vykrajovat. Me to plave.

Opravdu dobré, včera jsem vařil z půlky kuřete a dneska znovu z druhé půlky.. jen jsem dal 31% smatanu na šlehání. :yes::-K

Presne tento postup se preferuje tady v BG. Zalevame balkanskym syrem zredenym zakysanou smetanou.

Tématické fráze:
recepty z kuřete, dobré recepty, dobré kuře, recept na dobré kuře, dobrý recept na kuře, jak upéct dobré kuře, kure recept, dobre kure recepty, recepty kuře, kuře na soli jak se to dělá, kuře recepty, kuře, jak upéct kůře, recepty na kuře, dobré recepty kuře, jak udelat dobre kure, recept na kuře, výborné kuře, recepty na dobré kuře, recept kuře

Suroviny:
stehno kuřecí, smetana na vaření, brambory, sůl, kmín mletý, cibule, máslo

Přidat fotografie receptu