Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře neskutečně dobré

Jednoduchý a lahodný, takový bude oběd podle tohoto receptu. Brambory budou díky smetaně vláčné a krémové, zatímco kůže na kuřeti do křupava vypečená a masíčko šťavnaté. Přidat můžete i čerstvé bylinky a celá rodina si pochutná.

Hodnocení receptu je 5,0 (188×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

savlinka savlinka

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 110 min

120 min (10 min příprava + 110 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie287 kJ /
69 kcal
Bílkoviny1,96 g
Tuky0,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pekáč vymažeme máslem, vložíme brambory na plátky nakrájené. Krok 2: Posolíme, posypeme mletým kmínem. Krok 3: Na ně rozložíme nakrájenou cibuli. Krok 4: Na to uložíme kuřecí stehýnka, která opět posolíme a posypeme mletým kmínem. Krok 5: Vše zalijeme smetanou a pekáč přikryjeme druhým. Krok 6: Pečeme asi 90 minut, pak otevřeme a pečeme, dokud není kůžička křupavá - cca 20 min.

TIP: Co dobrého připravit z kuřecího masa

Zveřejněno 24. 1. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře neskutečně dobré

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gZgZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře neskutečně dobré

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gZgZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (92)

:-)<3:yes::yes: Také znám nejméně 50 let, dělávala jsem tak hlavně vnoučatům zalité šlehačkou . Je dobré připomínat staré recepty. :-K

Výborné jedlo! Robil som v remoske a použil som jednu smotanu na šľahanie 250ml, to úplne stačí. Zemiaky nemajú chybu, vďaka za recept! Pridávam foto. :yes:

Vyskúšam cez víkend v remoske... :yes:

Recept se mi líbí, určitě je dobrý. Připomnělo mi to asi 80 léta . Tenkrát "letěl" velký hit - zapečené kotlety na plátcích brambor, posypané solí a paprikou, přikryté plátky brambor, zalité šlehačkou a nakonec posypané sýrem a zapečené. Postupem času jsem si recept vylepšila - přišla éra kuřat. Vyměnila jsem kotlety za plátky kuřecích prsou. Takže máslem nebo olejem vymazaný pekáč, plátky brambor posoloné, opepřené a okmínované, na ně plátky lehce osolených kuřecích prsou, vrstva cibule, potom vrstva na plátky nakrájených rajčat a přikrýt plátky brambor. Zalít šlehačkou a před dopečením posypat sýrem. Ach, upletla jsem si na sebe bič, děti toto jídlo milovaly. Co já se nastrouhala brambor pro početnější rodinu. Všechno růčo. Ale výsledek stál za to. Když se spojily chutě šlehačky, šťáviček z masa, cibule a rajčat, byla to neskutečná dobrota.

Opravdu neskutečně dobré. 👌 Děkujj za chutný a snadný recept. Určitě nevařím naposledy… 😋 Mějte se… 🍀

dnes k obědu, výborné kuřátko.<3
Dovolila jsem si přidat fotečky

Dělám opakovaně, již po několikáté a vždycky to má u všech úspěch. <3 moc moc dobrý recept, neomrzí..

Kuře je výborné<3

saryk: asi bych zkusila omáčku zahustit zvlášť v rendlíku.

Dobré to bylo.????

Vynikající jedním slovem

saryk: Odekrýt půl hodiny před dopečením, nechat odpařit vodu a zároveň dopéct do barvy kuřátko. ;-) Vždyť to máte v receptu napsané. Tam je sice 20 minut, ale ..... je to tam.

Zkusila jsem tento recept, ale nerozumim, proc se mi to nepovedlo tak, jak je na fotografiich. Po hodine a pul peceni z toho mam jakoby polevku. Tolik tekutiny, co tento zpusob peceni vyprodukoval. Do kulate zapekaci formy jsem dala dve vrstvy na platky nakrajenych brambor, na to dve kureci ctvrtky a zalila pouze jednou smetanou a to ne celou. Jen tesne pod vysi brambor. Ovsem po konci peceni jsem musela brambory vyndavat ven naberackou., jak to vse plavalo. Chutove brambory a maso moc dobre, ale tolik smetano-stavove ridke omacky.. co ted s ni. Tato konzistence jidla me od priste odrazuje. Ale hlavne nerozumim, ze to mate vsichni takove pevne tu zapecenou vrstvu jidla. Ze by se porce daly vykrajovat. Me to plave.

Opravdu dobré, včera jsem vařil z půlky kuřete a dneska znovu z druhé půlky.. jen jsem dal 31% smatanu na šlehání. :yes::-K

Presne tento postup se preferuje tady v BG. Zalevame balkanskym syrem zredenym zakysanou smetanou.

Je to opravdu skvělé, děkujeme.:-K

Skvely recept, klasika.:yes: Zkuste pridat jeste na platky nakrajena rajcata a cibuli, doda to smrnc.Maso - kureci nebo veprove davam pod vrstvu brambor a nahoru pred dopecenim nastrouham syr. Oblibena pochoutka me rodiny.

sikulka7: manžel nejí rajčata:-D:-D:-D

Tohle je vaření, které preferuji. Všechno do pekáčku a šup do trouby. Výborný recept, lze použít kuřecí maso, krkovičky, kotletky,prostě paráda.:yes:<3

Výborné, prikladam foto <3:-K

<3vypada dobre

Starý recept dávno prošlý

Zobrazit 3 starší odpovědi

František Hrba 22. 1. 2018 06:02
brambory jsem nakrájel na plátky...takže vrstva brambor,pak vrstva cibule/tou jsem nešetřil/a pak zase vrstva brambor a mezi ty vrstvy brambor jsem dal na plátky nakrájený česnekový bok...a pak nakonec nahoru jsem uvelebil kuřecí čtvrtky/které byly na dva dny naložený v koření,které si míchám sám..a pochiopitelně nakonec přišla smetánka..a po upečení to byla slast a pohádka.

Skúste pridať ešte kyslú kapustu a potom ucítite tu lahodnú chuť :yes:

Skúste pridať ešte kyslú kapustu:yes:

Čte se to a slinky jen tečou.Zítra to udělám jako překvapení k obědu.Něco podobného dělám se sýrem a šlehačkou,taky mňamka.:

přidala jsem ještě anglickou slaninu a je to luxusní bašta :-Q:yes:

Poprvé jsem dělala přesně podle receptu, mělo velký úspěch - ted mě napadlo brambory pod kuřetem vytunit pórkem a brokolicí, tak uvidíme, co to udělá :)

<3

Klasika u nás, ze všeho :) prsa kuřecí se dají ale pod brambory, aby nevyschla a musí se víc zalít, jakmile je to kuře s kůži, tak navrch. Stehýnka jsou opravdu nejlepší, já tak dělám i paličky jen, na bramborách a cibuli a sýr když se promíchá s tou smetanou, tak pecka :)
:-K

Vypadá to úžasně, určitě vyzkouším, díky za nápad :-K :-D:-O

frantiska 8. 6. 2017 09:30
dela se to ze vsech mas kdyz dam krkovici tak staci 12 procentni tuk neni potreba a chut to ziska u nas jsou prvni snezene zemeky dobrou chut

Vyzkoušeli jsme a udělám znovu. Moc jsme si pochutnali.:-K:yes:

Zkusím,vypadá to dobře.Přesně to,jen jiné koření,dělám s plátky vepřového.Mňamka

Toto je výborný receptík, který taky dělávám a někdy dávám čerstvou papriku a rajče, někdy na finále posypu strouhaným sýrem a nechám zapéct. Tady se meze fantazii nekladou a může to být stokrát jinak. Jo a dávám hodně brambor, protože i ty samotné jsou výborné a voňavé. A nejlepší na tom je, že není moc nádobí.

Hana Tvrdá 20. 11. 2016 08:00
Já dávám pod brambory kyselé zelí a to je bašta,zkuste to .

Hana Tvrdá: delame to stejne :yes:<3

Doporučuji zkusit jako alternativu ještě jednu variantu, která není vůbec špatná - místo smetany použít silný kuřecí vývar (ne bujon, ale vlastní výrobu!) - a nakonec pořádně zakápnout citronem - taky super! :)

je:yes: to opravdu dobré

Růžena Křičková 19. 6. 2016 08:25
Dobrý den je tady tolik různých názorů,že nevím,který si vybrat a podle kterého péct:-((

Růžena Křičková: na výber, každý, ale v iný deň . :-K:yes::-K

Zobrazit 2 starší odpovědi

Takto upravujeme různá masa (krůtí, vepřové,ryby) již řádku let a spokojenost.:yes:

Ladislava 31. 3. 2016 14:07
a na kolik se peče takové skvělé kuře?

Ladislava:
Klasicky. 180-200 stupňů.

a dávám cibuli i pórek , posypu sýrem a pak teprv zaleju smetanou.Jako koření použiju ještě medvědí česnek,houbový kečup doma dělaný,troška oleje medvědího,sůl a koření co mě ještě napadne + lžíci vody aby se to lépe rozetíralo. To vše smíchám a potírám kuřecí díly.
Mám doma spousty koření na kuřata a tak to střídám. Ale vždy to je mnamka :-D

Je to výborné. Já do toho dávám ještě houby (žampiony čerstvé či sterilované) a na povrchu posypu strouhaným sýrem.:yes:

Mojmír Skupina 28. 2. 2016 11:25
kolik stupňu???dikes:-))

Vladimír Bazika:nevařím je;-)

Jani, v neděli jsme si pochutnali velice, musím tě pochválit a dát ti bodíka a fotku:yes:

Vladimír Bazika 6. 12. 2015 09:08
Mohu se zeptat, brambory se před vložením do pekáče musí uvařit, nebo ne??? :-p

Tématické fráze:
recepty z kuřete, dobré recepty, dobré kuře, recept na dobré kuře, dobrý recept na kuře, jak upéct dobré kuře, kure recept, dobre kure recepty, recepty kuře, kuře na soli jak se to dělá, kuře recepty, kuře, jak upéct kůře, recepty na kuře, dobré recepty kuře, jak udelat dobre kure, recept na kuře, výborné kuře, recepty na dobré kuře, recept kuře

Suroviny:
stehno kuřecí, smetana na vaření, brambory, sůl, kmín mletý, cibule, máslo

Přidat fotografie receptu