Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzené maso jako lahůdka

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 242 kJ /
775 kcal
Bílkoviny26,93 g
Tuky1,85 g
Vláknina63,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 97 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy142,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzené maso opláchneme, napícháme do něho hřebíčky, položíme do pekáčku a navrch posypeme cukrem. Krok 2: Pak nahrubo nakrájíme cibuli a spolu s neoloupaným česnekem obsypeme maso a zalijeme pivem, jen okolo, ne na maso. Krok 3: Dáme péct do vyhřáté trouby tak na 160 st., pečeme pomalu a po 40 minutách přelijeme celé maso výpekem, v trošce vody rozmícháme solamyl a nalijeme pod maso do šťávy a cvrnkneme do ní ocet na dochucení, šťáva nám vytvoří takové dobré "skoroželé". Kdo ho nechce, solamyl vynechá. Pak ještě 20 minut dopékáme, vyndáme hřebíčky a krájíme na plátky. Nesolíme!!

Zveřejněno 24. 1. 2010

Poznámka autorky Bibinka

Někde jsem kdysi četla, že uzené s hřebíčkem je moc dobré, tak jsem to vyzkoušela a ostatní jsem dělala podle sebe.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzené maso jako lahůdka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lxn7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzené maso jako lahůdka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lxn7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Díky za vytažení receptu, pěkné, ta finta se solamylem se mi moc líbí. :yes:
Dělám občas podobně ( bez toho solamylu), za mne uzený maxiocásek z dobrého zdroje. Hooodně pomalu, 150 st. Pivem lze vše pokazit, dle mých zkušeností rozhodně NE Plzeň ( ta nevím moc proč ale vyzkoušeno), vždycky aspoň trochu kvalitní desítku a třeba i ještě trochu naředit. Dle mne platí totéž co u vína - co bych nepila to nedám do jídla.
Pokud má někdo s pivem zásadní problém, tak čerstvě vymačkaná pomerančová šťáva a trochu vývaru.....

Eja57: Ejo, díky za novou verzi, to je fajn :yes:

Vyzkoušeno.. uzené masíčko bylo výborné!!! Děkuji za recept a ráda doporučuji:yes:;-)

Eviip: Evi, jsem moc ráda, že chutnalo :yes:

sucaska:Sukasko, já jsem použila světlou desítku, jinak vícestupňová jsou nahořklá;-)

Ivana Ch: Ivanko promiň, já se k tobě dostala až teď, dělám si pořádek v mailech, kterých je velmi mnoho :-O) Určitě to vyzkoušej, nic tím tmavým pivem nepokazíš, jen šťáva bude trošku tmavší a to vůbec nevadí, hlavně nedávej pivo silné, ale jen to nejlehčí ;-):yes:

Zobrazit starší odpověď

ahoj =) chtěla jsem se zeptat, jestli je jedno jaké se tam dá pivo. Zkoušela jsem to, maso bylo výborné ale ta omáčka mi moc nejela :-( nevím, co jsem udělala špatně :-(

Radulinka6: Radulinko, to jsi mi udělala radost, že chutnalo...díky, že jsi vyzkoušela:yes:

Bibinko,dnes jsem spáchala tuto mňamku,a musím dát za pravdu, že nemá chybu.Můj muž byl nadmíru spokojen.Jako přílohu jsem zvolila bramborové knedle.Všem doporučuji.:yes::-p

Burynko,nech ten výpek trošku přichytit.Odklop pokličku a nech péci,až se vydusí voda .Musíš hlídat!!Pak ,až cibule s cukrem zkaramelizuje,podleješ trochou vody a seškrábej pěkně stěny.Nech povařit se solamylem.Bibinka se na mne nebude snad zlobit,že jí tu fušuju.:-8:-)

Tak dneska jsem dělala a bylo výborné. Akorát se mi nějak nezadařila taková pěkná omáčička :-( byla moc světlá. ale dávám bodík.:yes::-p

Já uzené kdekoliv a kdykoliv a s hřebíčkem je fakt dobré..:-p:-p:yes: Fotka moc pěkná.:yes:

Dneska chci vyzkoušet, tak dám pak vědět, jak se povedlo ;-) proč mají být stroužky česneku neloupané? To tam pak nevadí ta slupka? Možná se ptám hloupě, ale neznám to :-)

:-p:-p:yes:

Gabinko, já jsem to tam zapomněla napsat, tak je to doplněno, byla to od tebe dobrá otázka, jinak by to nemuselo být jasné hlavně těm, kteří s vařením začínají;-)Tak ti díky:yes:

Vž jsem to taky někde viděla, ale ještě nezkoušela. Ten ocet dáváš hned na začátku nebo až na konci při dochucení omáčky :-?

Vypadá to strašně jedle:-p neznám s hřebíčkem:yes::yes::yes:+9

Bibi, máš pravdu, uzené s hřebíčkem je skvělé :-p:-p, dávám ho.:yes:

Ty "lahůdko" mne přivedeš do hrobu!!:-//:-(( :-)):-D:-D:yes:

:-p:-K:yes:

Bibinko, tak o uzeném s hřebíčkem čtu poprvé, ale pokud píšeš ty, že je to dobré, tak to určitě dobré je :-)..jen to vyzkoušet:yes:+6.

Dávám 4 bod a ten je tedy zasloužený:-p

Yanull, názor je ten nejlepší;-)Už jsem to tak dělala, ale bála jsem se ho dát hodně(neměla jsem s ním moc zkušenosti), tak jsem začínala se 4 a zjistila jsem, že s ním je ta chuť uzeného o hodně lepší a začala jsem ho dávat víc a myslím, že těch 10 je tak akorát;-)Musíš to vyzkoušet, fakt je to hodně pikantní:yes:

No Jani a jaký je tvůj názor na ten hřebíček? Já bych to ráda zkusila, vypadá to dobře, prozatím posílám bodík. :yes::-K

Tématické fráze:
uzeni masa a lak na maso, lák na uzené maso, lak na maso, lak na uzene, nejlepší rybí lak na uzení, lak na uzení masa, lák na uzení, lak na maso na uzení, uzené maso recepty, obalované uzené, příprava uzeného masa, příprava laku na maso, recepty z uzeného masa, obalované uzené maso, priprava laku na uzeni, uzené maso recept, uzené maso, uzené maso příprava, lák na uzené recept, napichani masa na uzeni

Suroviny:
maso uzené, cibule, česnek, ocet, cukr, pivo světlé, koření hřebíček, solamyl, voda

Přidat fotografie receptu