Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík s vepřovým bokem a jablky

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

LLilaa LLilaa

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 určitě:-)

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 828 kJ /
2 827 kcal
Bílkoviny117,80 g
Tuky239,16 g
Vláknina11,70 g
Cholesterol 368 mg
Sodík 487 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy45,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na dno zapékací nádoby naskládáme na měsíčky nakrájená jablka, na to cibuli, nakrájený česnek. Naskládáme okořeněného králíka, na něj a kolem naskládáme na plátky nakrájený bok (kost jsem vložila do boku nádoby). Krok 2: Mezi maso vložíme bobkový list a zalijeme vodou, olejem a trochou vína. Přikryjeme alobalem a dáme do předehřáté trouby na 220°C, po 30 minutách alobal odkryjeme a pečeme cca 1 hodinu a 30 minut. Krok 3: 30 minut před koncem jsem odskládala stranou bok aby měl i králík trochu kůrku. Podáváme s bramborem.

Zveřejněno 25. 1. 2010

Poznámka autorky LLilaa

Králíka jsem nepodlévala- hodně šťávy pustily jablka s vodou.

A pekla jsem dlouho, aby šlo maso pěkně od kosti, záleží na králíkovi a troubě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík s vepřovým bokem a jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QnwM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík s vepřovým bokem a jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QnwM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Phamko: všeho trochu, na fotkách vidíte, že v tom maso neplave. Opravdu trochu,pár lžic.

mohu se zeptat ? kolik toho oleje a vody ?
a také musí se tam dávat to víno ? jestly musím tak bych potřebovala vědět i u toho kolik a jaké ?????:-?:-?:-?:-)):-)):-))

Dnes jdu vařit tento recept, tak se těším... snad se povede :-8

LLilaa, já už snad budu muset kvůli takovým receptům začít pěstovat:-DS jablkama je masíko výborné, tady dvojnásobně:-!Dávám ti bodíka:yes:

Jabka jsou k masu ohromně dobrý. Nikdy jsem to nedělala. Až když dcera to jednou vyzkoušela, tak jsme si říkaly jakto, že jsme na to nepřišli dřív.

Super!!:yes:2.

Šmankote, se vůbec nedivím!:-)):yes: Jééé, mňam!!:-p Už je tady hotovka:-p

Jani, už jdu na to, už toho tedy moc v misce nezbylo:-) ale aspoň něco:-D

Ještě by to chtělo foto hotového jídla na talíři. Každopádně zase jiná a hodně zajímavá příprava králíka:-). S bůčkem jsem ho už pekla, ale k tomu ta jablka, hmmm, to může být opravdu super:-p:yes:

Tématické fráze:
králík na jablkách, pečený králík s jablky, králík s vepřovým masem, jak dlouho vařit králíka, králík pečený s jablky, vepřový bok na jablkách, pečený králík na jablkách, králík na česneku s jablky, králík s vepřovým, vepřový bok s jablky, recept na králíka s vepřovým, kralik peceny na jablkách, kralík na jabkach, jídla z králíka, příprava králíka, kralik s jablky a cibuli, vepřový bok s kostí recept, veprovi bok recept, králík na na jablkách, králik peceny s veprovym bokem

Suroviny:
králík, bok vepřový, jablko, česnek, cibule, sůl, pepř, bobkový list, voda, olej, víno červené

Přidat fotografie receptu