Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové v kabátku z cmundy

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janiko

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 894 kJ /
692 kcal
Bílkoviny29,48 g
Tuky8,88 g
Vláknina43,60 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 167 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy117,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Řízky naklepeme osolíme. Krok 2: Nastrouháme brambory a uděláme klasické těsto na bramborák(cmundu). Krok 3: Rozehřejeme vyšší vrstvu oleje v pánvi, dáme slabou vrstvu bramborákového těsta, na to řízek a opět zalejeme těstem. Krok 4: Přiklopíme pokličkou a velmi pomalu smažíme na jedné straně a pak obrátíme a opět pomalu smažíme.

Když jsou pěkně opečené, můžeme obložit placku sýrem, klepnout volské oko a pod pokličkou nechat zatáhnout.

Zveřejněno 26. 1. 2010

Poznámka autorky janiko

Bramborákové těsto...do strouhaných brambor (strouhám napůl na jemném a hrubém struhadle)přidáme česnek,sůl,pepř,majoránku,vejce,terochu mléka pořádně promícháme a přidáme mouku aby těsto nebylo moc husté.

Ze zkušeností vím že jsou lepší na plynovém sporáku než na elektrickém.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové v kabátku z cmundy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mOJE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové v kabátku z cmundy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mOJE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Ke vkládání fotek musíš být zaregistrovaná a přihlášená;-)

kloboucek 29. 1. 2010 00:53
Chtěla jsem vložit fotku, ale nevím jak. Pokud se chce někdo podívat, bude na cácorkách.

kloboucek 29. 1. 2010 00:48
Jani, taky dělám tímto způsobem cmundu - po našem jihočesku, tady na západě jsou to vošouchy. Můj nejstarší syn a vnuk Kubča to jinak nechtějí. Dcera zase chce s kuřecím řízkem. Zrovna zítra je budu dělat. Jako přílohu si dáváme syrové Křimické zelí.:yes:
Je to výborné, já to taky miluji.

je to moc dobré a je i dobré udělat masovou směs(něco jako kaťák,nebo kaťák)usmažit cmundu,dát jí na talíř na ní směs a přeložit. To je taky úplně chrot chrot :-)

Ten sýr to maso krásně slepí s těstem :-))

Gabino, s tím sýrem to už musí být "mana nebeská":-):-):yes::yes:...určitě to vyzkouším...:yes:

Já to dělám tak, že nejdřív okořeněné plátky masa osmahnu na pánvi. Pak si naběračkou naleji do oleje bramborákové těsto, vložím plátek sýra, opečené maso, opět plátek sýra a zalévám bramborákovým těstem. Už jsem dlouho nedělala, díky za připomenutí :yes:

Bramborakova smes bude drzet lepe, pokud naklepane maso obalite v hladke mouce.;-)

...řízečky v bramboráku máme moc moc rádi...než jsem se je naučila dělat, tak jsem měla těsto v misce a snažila jsem se to maso v misce obalit ze všech stran :-8:-8:-8...no - práce pro "vrahy"...šílené...až mi někdo poradil (v podstatě absolutně primitivní postup:-)) dát na pánev těsto, na to maso a zalít těstem...teď se tomu směju, ale je fakt, že když jsem to dělala poprvé (dávno tomu již;-)) tak jsem špačkovala...ale teď ráda posílám bodík...:yes::yes:

Janiko, moc pěknej a jistě i chutnej receptík a fotku máš moc pěknou;-) Se cmundou jsem masíko ještě snad nedělala(jó Kaplickou cmundu ano, abych nezapomněla:-D)a tak doufám, že k tomu vyzkoušení dojde. Máš 4.boda:yes:

Thomassinno, že by jsi mě nepochopil:-((, překvapila mě Tvoje reakce na Janu Remkovou, ne na mou maličkost:-D,

Spuname, nevšiml jsem si, že bych se omlouval, jak jsem psal, jen jsem konstatoval ... myslím si, že je to stejný recept, jako ondráš, jen s vejcem a oblohou,a za tím si stojím ... ale nic špatného na tomto receptu nevidím, takže tečka :-D

Receptík je hezký, neříkám že ne, i bodík jsem dal ... jen jsem konstatoval :-)) A je tady moc hezká fotka :-p

jj, na Ondráše to vidím, to asi ta poklička mě zmátla. tak Ondráše nedělám. :-)

Asi ano, taky myslím, ale je taky hezký;-):yes:

Tak to je Ondráš, ne? Jen že je obložený vejcem a zeleninou:-O

spuname...opravdu tam ten řízek je..no mohla jsme to rozkrojit to je fakt tak příště.

Tento recept znám.Stejnou mňamku jsem jedla před lety v Praze,sama jsem již dělala s plátkem uzené krkovičky a přílohu zelný salát.Tak posílám bodík:yes:

s tímto receptem si kuchařka asi pohraje,proto je škoda, že nevidím ten bramboráček s tím řízkem, třeba na řezu:-O.Ale pochoutka to bude:-p

Tématické fráze:
cmunda, recepty kaplická cmunda, kaplická cmunda recept, vepřový ondráš, keramické pánve testy, kaplická cmunda, cmunda s masovou směsí, cmunda recept, jak se dělá cmunda, cmundy, kaťák recept, veprove maso v bramboraku, recept na cmundu, recept na kaplickou cmundu, recept cmunda, vepřový ondráš recept, krimicke zavitky, kuřecí maso zapečené s bramborákovým těstem, cmunda masová směs, testo na cmundu

Suroviny:
řízek vepřový, sůl, pepř, brambory, česnek, sůl, pepř, vejce, majoránka, mléko, mouka hladká

Přidat fotografie receptu