Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na bramborákovo-rohlíkové nádivce

Hodnocení receptu je 5,0 (76×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 799 kJ /
2 103 kcal
Bílkoviny64,88 g
Tuky135,76 g
Vláknina16,90 g
Cholesterol 1,13 g
Sodík 4,14 g
Sůl10,05 g
Sacharidy148,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory si oloupeme a nastrouháme, jako na bramboráky. Okořeníme majoránkou, solí, pepřem a česnekem, jako na klasické bramboráky, přidáme 2 vajíčka. Krok 2: Rohlíky si nakrájíme na kostičky a zalijeme 2 dcl mléka, lžičku vegety a 2 vajíčka. Krok 3: Na pánev si dáme trochu sádla, špek na kostičky a nakrájenou cibuli a osmažíme dorůžova. Pak přidáme ke směsi namočených rohlíků, promícháme. Krok 4: Obě směsi, bramborovou i rohlíkovou smícháme a dáme na sádlem dobře vymazaný pekáček. Na směs položíme kuřecí díly, kůží dolů, posypeme grilovacím kořením, zakryjeme poklicí a pečeme na 190 stupňů asi 45 minut. Krok 5: Pak díly otočíme, posypeme opět grilovacím kořením a už bez přikrytí pečeme, až kuře i nádivka zrůžoví. Podáváme se zeleninovým salátem.

Zveřejněno 1. 2. 2010

Poznámka autorky JanaDorazinova

Recept mi v sobotu dala dcera od přítele. Dostala ho mejlem, na název si nevzpoměla. Je to vynikající úprava kuřete.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na bramborákovo-rohlíkové nádivce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VALO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na bramborákovo-rohlíkové nádivce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VALO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (122)

Tak už se to peče,tak jsem zvědavá:-8,voní to hezky :-)

m.a.r.s.e.3: To mne moc těší, já už to strašně dlouho nedělala :-)

Zobrazit starší odpověď

Moc dobré :-):yes:

leosek: No, co se dá dělat. Každému chutná něco jiného;-)

Dnes jsem vyzkoušel,ale nikomu to nechutnalo.Kuřecí maso nám k tomu nepasovalo.To když udělám normální bramborák s masovou směsí a nebo jako přílohu k nějakému masu (vepřové,divočina apod.) tak to je jinná mnamka.Bohužel všem co tady píší to chutnalo,ale nám bohužel ne.:-((:-((

Dahlia:;-) Já už ho strašně dlouho nedělala :-) Děkuji za připomenutí :-)

Přítel mi takto upravené kuře udělal jako překvapení k obědu. Fak moc dobré vynikající. Určitě jsme nedělali naposledy. :yes::-*

V pátek jsem našla tento recept tak ted je v troubě jsem zvědavá jak dopadne uz se těšíme:-p

p.cespiva: Určitě dobrá vychytávka:-)

p.cespiva 18. 8. 2013 06:05
Zkuste to trochu z jiného koutku. Těsto zůstává jako základ, ale na pánvičce jsem si opekl trochu anglické slaniny, trochu pikantní klobásky, trochu uzeného bůčku ( podle chuti můžete dát jakoukoliv uzeninu ) a potom pokračoval dle původního receptu. .Myslím, že to nemá chybu.

mekkejla: Já děkuji!!:-);-)

Naprosto výborné:-!:yes: Ostatně jako prozatím všechny mnou vyzkoušené recepty od Janči R. - a že už jich bylo ;-) Moc děkuju za skvělé recepty! :-K

sofie1973: zkus, stojí za to. Už jsem to dlouho nedělala..hmmmm:-))

Janičko, dnes jsem objevila tento recept - nádhera, přesně podle mého jazýčku. Ukládám, posílám bodíka a zkusím.:yes::yes::yes:

chews: děkuji:-8

Výborné, moc jsme si pochutnali. Posílám bodík..;-)

Bibinka:Ó díky moc:-8

Jana Remkova:Jani, tak tohle musím v týdnu udělat a divím se, jak mi to mohlo utéct, taková dobrota, že jsem ani nebodovala. No jo stalo se, tak to napravuji, máš už 58.boda:yes:

Radka Novotna:co to má jako být? reklama na brambory a kuře u dvou mých receptů? Díky moc..

Radka Novotna 15. 7. 2011 10:20
Neco malo o vareni a priprave kurete jsem nasla tady
http://www.vseovareni.cz/tipy-a-techniky/skola-var...

lopta40 supéér!!:-)

tak jsme po obědě dostal jsem 1 děkuju za inspiraci zdraví lopta:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

zatím to voní krásně:-p

lopta40, budu moc ráda!!;-)

dnes to dělám na oběd doufám že si pošmáknem:-D dám vědět jak to dopadlo.

Uz jsem to varila nema to chybu vsem doporucuji:-*

janatka tak to je fáájn!!:-D

Tak jsem to musela vyzkoušet a bylo to dobré!!!:-pTy nádivky jsem měla více,ta nám zbyla,ale určitě se to sní .Pochutnali jsem si.

janaerikmarie díky;-)

dnešní oběd-výborné, rychlé...paráda:-p

jannca, to je profesionální deformace:-D, myslím s tím zelím. Je to spařené červené zelí s trochou olivového oleje, octu a cukru. Moc dobrý.;-)

Dobrý den, tak právě mám teto recept v troubě . Mám otázku, paní Jano co to máte za červené zelíčko na vaších fotkách...já bych to ráada taky tak připravila. Díky Jana

magdalenka :-D:-)), děkuji, Magdi;-)

Sypem si popol na hlavu, pretože som zabudla pochváliť! Síce som trochu presolila, neznášam neslané kuracie mäso a tak som to prešvihla...ale jedlé to bolo veľmi a rodina chválila!

Tak jsem něco zkusil a už to chápu - při vkládání souboru *.jpg to hází hlášku "Fotografie není typu GIF ani JPEG", ale *.jpeg to bere. Takže komprese typu JPEG je OK, ale pouze pokud má soubor příponu *.jpeg nikoliv *.jpg. Snad je to srozumitelné.

Hmm, mi to taky bere jen JPEG:-O, ale fotky jsou krásné, tak to je fuk:-)

:-O Michale, jak to že ti to nebere JPEG???? Mně by to zas nebralo GIF, ale to nevím, to jsem nezkoušela, protože mi to jako jpeg bere

Ikonku jsem našel, ale nechtělo mi to brát JPEG formát, tak jsem musel konvertovat na GIF. A dal jsem 43. bod :yes:

Michal76 jsem moc ráda, že se ti to povedlo a snad i chutnalo a moc děkji za fotečky:-), zase malinko jiné!!!:yes::yes:

Michal76 - vpravo nahoře u receptu máš ikonky a 3.zprava je fotoaparát. Ten rozklikni a zbytek podle nápovědy,to už asi víš ;-);-)

Dnes vyzkoušeno podruhé. Minimalizoval jsem tekutiny (vymačkal rohlíky i brambory) a pekl cca hodinu a půl odkryté. A konečně to těsto dopadlo podle mých představ. Místo kuřete jsem dal plátky vepřového a chce to vyndat maso dřív, jinak je moc suché. A jako přílohu doporučuji kysané zelí, nejlépe tuřanské, abyste měli ten "správný čertovský škleb". Všechno jsem i fotil, ale netuším jak přidat fotky.

Michale, snad tě to neodradí a vyzkoušíš ještě jednou, mi je to opravdu líto:-(. Vám ostatním děkuji, že jste taky vyzkoušeli:-8

Tak sa pridávam k ostatným,jedlo je výborné:yes:Či je aj také voňavé,to neviem,lebo mám takú nádchu,že necítim nič:-D:-SMali sme k tomu cviklový šalát a piekla som to dosť dlho (asi 2,5 hod.)najprv zakryté,potom odokryté a nakoniec som vybrala kura a dopiekla tú plnku,aby som nemala problémy ako Michal:-842.bod+fotky

Tak dneska jsme měli k obědu a nemělo to chybu:-* A pro Michala:-K pekla jsem celou dobu odkryté. K večeři jsem dojídala zbytek studené nádivky a musím se přiznat, že byla ještě lepší než v poledne. Takže 41 bod už letí:yes:

OK, zkusím příště minimalizovat tekutiny a péci odkryté. Dám zprávu jak se to povedlo :-p

Ivi, je to možné s tím zakrytím. Já to měla taky zakryté, ale jen tak, jak jsem viděla, že je to ok, odkryla jsem to. To už i odhad, malinko..:-/

Se picnu:-O, Jani byla jsi o 4 sekundy rychlejší:-)):-)):-)):yes:

Nechci se tu dělat za chytrou, ale Michale já si myslím, že by nebylo na škodu to péct celou dobu odkryté, já naporcované kuře peču jedině odkryté v elektrické troubě, takže si myslím, že za dobu pečení se přebytečná voda stihne odpařit...toť můj názor, ale počkej si ještě na komentík od zkušenější JankyR:-)

Michale, já fakt nevím:-S Vidíš přece, že se to holkám povedlo, jedině snad ulít toho mléka, ale to jsem nedělala, takže fakt "babo raď":-/

Tak já to rozeberu ještě víc - jakoby tam bylo moc vody, která se neodpaří. Přešel jsem z plynové trouby na elektrickou a mám pocit, že elektrika obecně méně vysušuje. Kde se ta přebytečná voda mohla vzít - puštěnou vodu z brambor jsem slil, mléka jsem dal přesně 2 dcl na tři starší rohlíky, tak ještě zbývá výpek z kuřete nebo štáva z cibule plus anglické. Ptám se tak podrobně, aby se to příště povedlo lépe, chuťově nemá chybu, akorát se nesmí zapomenou na sálát nebo zelí jako přílohu.

Michale, mělo by to být asi jako bramorová placka, ale širší. Jako bys dal do pekáče těsto na bramborové placky a upekl. Já jsem to neměla řídké:-S

Dnes vyzkoušeno a pocity trošku smíšené. Maso OK, ale těsto mi přišlo takové stále tekuté (ale ne syrové), čím to může být? Respektive jaká má být jeho správná konzistence?

Jendo, vážím si každé pochvaly a te tvé obzvlášť;-)

Jani, díky mému velkému časovému zaneprázdnění mi ulítávají takové skvělé recepty:-p:-p:-p. Je mi velkou ctí, že můžu opožděně, ale přece poslat 40. bodík. :-!:-)):yes::-K:-K +40

Klarriska díky, to mám radost:-)

Opravdu výborné, nádivka se dá jíst i samotná :-p My jsme si k tomu dali kysané zelí :yes:

Gabina mám opravdu velikou radost, že tchýni a rodičům chutnalo, to fakt zahřeje na duši:-8

Jani, kuřátko vybo vynikající, do nádivky jsem ještě přidala pórek a pár mandlí. Tchýně i rodiče byli unešeni :-K

Výborný recept:yes::yes:

bara.it díííky! A jsem ráda, že chutnalo!!:-)

Jani, tve kure jsem udelala a chutnalo nam:-p Bodik jsem ti uz dala a tak si dovoluji pridat fotku.:-K

Tématické fráze:
nádivka z rohlíků, rohlíková nádivka, kuře v nádivce, kuře na nádivce, kuře na bramboráku, babské kuře, nádivka z rohlíků do kuřete, kuře pečené na nádivce, kuře pečené v nádivce, nadivka do kurete, kuře v bramborové nádivce, nádivka do kuřete z rohliku, kuře na bramboráku trochu jinak, kure na bramborove nadivce, nejlepší nádivka do kuřete, výborná nádivka do kuřete, rohlíková nádivka do kuřete, nadívka na kuře, nadivka kuře, bramborakova nadivka

Suroviny:
brambory, majoránka, sůl, česnek, kmín celý, rohlík, mléko, vegeta, sádlo, slanina, cibule, vejce, kuře, koření grilovací

Přidat fotografie receptu