Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené vepřové kousky se sušenou hlívou, zázvorem a medvědím česnekem

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 262 kJ /
780 kcal
Bílkoviny119,56 g
Tuky19,76 g
Vláknina15,85 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 265 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy26,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na větší kousky do misky a prosolíme. Do pekáčku dáme malinko oleje, přidáme prosolené maso, posypeme kmínem, zázvorem, hlívou, medvědím česnekem a nakonec na hrubo nakrájenou cibulí, na plátky nakrájeným česnekem a podlijeme vodou. Krok 2: Pekáč přikryjeme a dáme péct tak na 180°C vyhřáté trouby, pečeme pomalu 1 hodinu, mezi pečením podléváme vodou když se šťáva vypeče (2-3x za dobu pečení)a zároveň kousky promícháváme. Krok 3: Za celou dobu pečení necháme pekáč přikrytý, maso tak má pěknou barvu i šťávu a je křehoučké.

Zveřejněno 2. 2. 2010

Poznámka autorky Bibinka

Moc ráda používám domácí sušené koření a zkouším s ním ráda různé kombinace a tahle se velmi povedla!

Pokud někdo nemá medvědí česnek, může přidat o nějaký ten stroužek víc, nebo dá petrželku, či celerovou nať, dobrý by byl i libeček - viď Špagetko?

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené vepřové kousky se sušenou hlívou, zázvorem a medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oVwk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené vepřové kousky se sušenou hlívou, zázvorem a medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oVwk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

MichaleP(neregistrovaný), člověče těžko poradit, ale roste i v lese, ve stínu a tam kde je vlhčeji;-)Většinou si ho pak pěstujeme doma a nevím, zda se dá koupit, ovšem hlavu si s ním nedělej a dej česnek normální, pokud to budeš péct-a dobrou chuť, je to mňamózní:-p:yes:

Přijojuji se s díky za recept - určitě vyzkouším - jen bych potřeboval poradit kam za "medvědím česnekem" :( - ve které lokalitě na něj můžu narazit? Díky moc! :yes:

BÍLKOVÁI, to bych teda neřekla, vždyť mražení je jedna z nejlepších věcí jak zachovat vitamíny, tvar i barvu surovin:-!Vždyť se tak prodává i veškerá zelenina i plody(jahody,borůvky ap.);-)

Bibinko, taky jsem ho měla zmrazený, ale nevím, kde jsem to četla, tam psali, že to už nemá žádné vitamíny. Takže nevím. Já ho mám moc ráda do vařených brambor:-p:-p:-p

BÍLKOVÁI, já si ho pěstuju na zahradě(a mám ten základ z lesa),, když začne odkvétat, tak ho ostříhám, projedu studenou vodou, nakrájím ho na proužky a ty dám do nějaké umělohmotné krabičky(třeba od Perly)a dám do mrazáku;-)Mám ho celou zimu až do dalšího kvetení:-)

BILKOVAI - předběhnu Bibinku :-8:-8,podle mě absolutně nejlepší je mrazení, pak sušení;-)

Bibinko, jak uchováváš medvědí česnek? U nás ho roste hodně, ale nevím, jak ho nejlépe uchovat:-S Jinak za recept dávám bod, protože pečený maso můžu na všechny způsoby. A když je to s česnáčkem, tak to nemá chybu:-p:-K:yes:

:yes::-p

Tak to bych si dala;-):-p :yes:+8.

Bibinko,moc pěkný:yes:ten libeček,určitě.Medvědí česnek už nemám,až zase v květnu,zasadila jsem si ho na zahrádce,abych pro něj nemusela do lesa.Roste u nás hodně daleko.bodík:-p

Tak to by šlo:-p:yes:

:-p:yes:

Bibinko,nádhera.Sušenou hlívu tedy nemám,ale miluju čerstvou a tobě posílám bodíka:yes:;-)

Bibi,to vypadá opravdu krásně :yes:+;-):-K

Teda to musí bejt dobroutka, super kombinace chutí:yes:

Tématické fráze:
pečené vepřové kousky, vepřové maso se zázvorem, maso s medvědím česnekem, pečené maso se zázvorem, vepřová pečeně, vepřová pečeně kousky, maso na medvědím česneku, jak uchovat medvědí česnek, veprove kousky pecene, jak uchovat zázvor, pečené vepřové maso s česnekem, vepřové kousky, maso se zázvorem, veprova pecene s hlivou, vepřové pečené kousky, vepřové na zázvoru, pečené kousky masa, jak uchovat pečené maso, koření na vepřovou pečeni, jan uchovat medvědí česnek na zimu

Suroviny:
pečeně vepřová, cibule, česnek, hlíva ústřičná, česnek mědvědí, koření, kmín celý, sůl, olej, voda

Přidat fotografie receptu