Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chřest v receptech - rady na nejlepší pochoutky

Chřest v receptech - rady na nejlepší pochoutky

V Česku umíme vařit dobré pivo a pěstovat dobrý chřest. Tak dobrý, že i za hranicemi platí za záruku kvality. Jeho sezóna začíná v dubnu a trvá jen krátce, tak ji nikdy nepropásněte! Ochudili byste se totiž o skvělou, křehkou a křupavou zeleninu, která obsahuje hodně vlákniny a málo kalorií.

Chřest je dále bohatý na vitaminy (B, C, E a K) a minerály jako jsou například vápník, železo, hořčík, zinek, draslík nebo fosfor. Díky tomu jde o dietní a zdraví prospěšnou zeleninu, kterou navíc stačí uvařit v osolené vodě s trochou másla a citronové šťávy a hend se může konzumovat. Ještě lepší je ovšem s holandskou omáčkou, ztraceným vejcem a křupavým toastem.

Chřest se ale výtečně hodí také do vaječných omelet nebo svěžích jarních salátů. Dokonalý je v kombinaci se sýrem a slaninou nebo žampiony v quichi – francouzském slaném koláči. Podlehněte jeho kouzlu a uvidíte, že jej od té doby budete jeho sezónu netrpělivě vyhlížet každý rok!

Více

1 2 3 10