Amarantový chia pudink
Recept ještě nebyl hodnocenVe sklenici s trochou vody rozmícháme lžíci chia semínek a necháme je v lednici nabobtnat.Do hrnce nalijeme mléko, přidáme špetku soli, lžíci medu a amarant. Vaříme cca…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 619 kJ / 387 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,00 g |
Tuky | 7,00 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 6,50 g |
–– mononenasycené | 3,50 g |
–– polynenasycené | 3,00 g |
––– omega 3 | 0,06 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 65,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Ve sklenici s trochou vody rozmícháme lžíci chia semínek a necháme je v lednici nabobtnat.Do hrnce nalijeme mléko, přidáme špetku soli, lžíci medu a amarant. Vaříme cca…
Amaranth propláchneme ve studené vodě a vaříme v poměru 1 díl amaranth : 1 díl vody asi 20 minut. Tofu podélně rozkrojíme na 2 tenčí plátky a osmahneme na pánvi. …
Filé zakápneme citronem, osolíme, posypeme rozmarýnem a dáme na máslo do zapékací mísy, pečeme asi 25 minut. Mezitím vaříme v 4 dcl vody amarant asi 15 minut, po…
Nejdříve si připravíme zeleninovou směs. Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli, po chvíli k ní přidáme pórek. Když je cibulka hotová (zesklovatí a začne mírně…
Amarant a rýži smíchám, odměříme jejich společný objem pomocí hrnku a propláchneme. Drobně nakrájenou cibuli orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova. Zasypeme…
Do hlubší pánve nasypte amarant a nasucho opékejte cca 5 minut. Po chvilce by Vám měly kuličky amarantu začít praskat a bělat jako popcorn. Do pánve přilijte trošku vody…
Amarant propláchneme na sítku a zalijeme dvojnásobným objemem vody. Přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme pod pokličkou 15 minut. Poté vmícháme na kostičky…
Amarant propláchneme na sítku a vsypeme do horkého rostlinného mléka. Přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme pod pokličkou 15 minut. Poté vmícháme kokos, mák a…
Uvaříme amarant (či quinou) ve stejném množství vody, 12-15 min. Necháme vychladnout. Lehce promícháme všechny přísady, kromě salátu a oliv. Na hodinu nebo déle…
1) Zeleninu nakrájejte na slabé plátky, položíte na plech, lehce pokapejte olejem a osolíme. Vložte do trouby rozpálené na 230 °C a nechte opéct. Mandle rozdrťte čepelí…
Objevte výživnou sílu amarantu. Tento starověký super-potravinový zázrak nabízí jemnou, oříškovou chuť a bohaté nutriční hodnoty. Vařený amarant je skvělou volbou pro…
Jídelníček Marie Terezie: Milovala šneky z kynutého těsta, ujížděla na sladkém a prosadila pěstování brambor
Královské chutě: Princezna Diana milovala obyčejné špenátem plněné brambory. Tohle je její oblíbený recept
Holka u plotny radí: Jak na božské knedlíky bosáky? Dokonalou chuť zajistí malý fígl