Tiramisu od Itala
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční italský dezert si rychle našel své příznivce po celém světě. Určitě máte v záloze nějaký český recept se zakysanou smetanou nebo pomazánkovým máslem. Dnes ho…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 827 kJ / 437 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 56,67 g |
– cukry | 56,67 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Tradiční italský dezert si rychle našel své příznivce po celém světě. Určitě máte v záloze nějaký český recept se zakysanou smetanou nebo pomazánkovým máslem. Dnes ho…
Italské tiramisu není třeba blíže představovat. Ne každý je příznivcem dezertu z čerstvých vajec, proto se s vámi podělíme o variantu, do které vajíčka přidávat nemusíte…
Dostali jste chuť na Itálii, nebo jste příznivcem nepečených dezertů? Vyzkoušejte pravé italské domácí tiramisu. Moučník, který je vláčný, jemný, elegantní a jeho recept…
1. Vyšlehat pevný sníh. 2. Vyšlehat smetanu s vanilkovým cukrem. 3. Vyšlehat žloutky s moučkovým cukrem do pěny, k tomu ručně (už ne šlehačem) vmíchat nejprve…
Rychlý, jednoduchý, nepečený dezert, to je tiramisu. Nadýchaný krém z mascarpone a žloutků, ovoněný italským likérem, prokládaný vrstvami piškotů máčených v kávě.…
Hledáte recept na cukroví zajímavé chuti a máte rádi mandle? Vyzkoušejte tyto mandlové brambory. Základ tvoří máslové těsto s mandlovou moukou ozvláštněno tradičním…
Čokoláda, mascarpone, amaretto a káva. To jsou čtyři základy, na kterých stojí recept na tento slavnostní dort. Čokoládový piškot s tóny kávy a amaretta, který se skvěle…
Čokoláda, mascarpone, amaretto a káva. To jsou čtyři základy, na kterých stojí recept na tento slavnostní dort. Čokoládový piškot s tóny kávy a amaretta, který se skvěle…
Všechny sypké ingredience smícháme v míse. Přidáme vejce, máslo, podmáslí, amaretto a řádně promícháme. Do vymazané a vysypané formy nalijeme půl těsta. Do druhé půlky…
Bábovka, ve které zajišťují vláčnost nastrouhaná jablka spolu s mrkví a jogurtem. Příprava je snadná, stačí vše smíchat v jedné míse, žádné šlehání žloutků a bílků. A za…
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme minimálně 2 hodiny, nejlépe ovšem přes noc na chladném místě odpočinout. Těstem naplníme formičky na košíčky, které…
Lehký nadýchaný piškot je pokrytý vrstvou skvělého krému z pudinku a zakysané smetany. Uvnitř krému se pak skrývají piškoty máčené v likérem ochucené kávě a dodávají tak…
V míse smícháme veškeré sypké suroviny. Přidáme Amaretto, vejce, olej, podmáslí, mléko a nastrouhanou čokoládu. Vše řádně promícháme na hladké těsto, do kterého přidáme…
Na dno skleniček jsem nalámala perníčky a zakápla troškou Amaretta.Ricottu jsem smíchala s cukrem a vanilkovým extraktem a ½ ricotty navrstvila na perníčky.Jako další…
Chcete připravit luxusní zákusek, se kterým nebude moc práce? Vyzkoušejte řezy ze dvou plátů těsta se smetanovou náplní. Doplněné jsou dětskými piškoty máčenými v…
Piškoty rozdrtíme a přidáme máslo, vytvoříme hmotu, aby po zmáčknutí držela tvar.Toto těsto vložíme na pečicí papír a vytvarujeme na pekáč.Příprava krému: tvaroh a…
Do hrnce dáme vodu, cukr, nakrájenou Heru, kakao a zahříváme, až se všechno pěkně spojí-zásadně NEVAŘIT!!!Odebereme si tak 100 ml do hrnečku a necháme stranou a do…
1.Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny 2.Z bílků vyšleháme sníh 3.Do žloutků přidáme mascarpone,dobře promícháme a nakonec pomalu vmícháme našlehaný sníh 4.Piškoty…
Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, pak postupně zašleháme vejce.mouku Do vyšlehané hmoty vmícháme nastrouhané mandle, polovinu amaretta, zbytek si odložíme a mouku…
Oddělíme si bílky od žloutků.Z bílků vyšleháme tuhý sníh a přišleháme 2/3 cukru. Máslo,najemno nastrouhaný marcipán,zbytek cukru a vanilkový cukr vyšleháme do pěny…
Smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a citronovou šťávou (množství dle vlastní chuti). Piškoty naskládáme na talířek na kterém budeme dezert podávat, doprostřed dáme…
V míse řádně promícháme všechny sypké ingredience. Přidáme vejce, mléko, olej, zakysanou smetanu, citronovou šťávu, Amaretto a opět řádně promícháme. Vylijeme na…
Ve vodní lázní rozpustíme čokoládu do které vmícháme smetanu, amaretto a nutellu. Čokoláda musí být krásně propojená s ostatními ingrediencemi a musí se pěkně lesknout.…
Jak na šťavnaté pastitsio: Fantastické řecké „lasagne“ připravíte rychleji, než italský originál a pochutnáte si stejně!
Jak posílit imunitu dětí? Zkuste lososa s mandlovou krustou nebo vydatnou polévku z pečené zeleniny
Mouka je při zahušťování omáček zbytečná, říká šéfkuchař Petr Hajný, který nově učí lidi vařit v online kurzech