Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Amonium - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie0 kJ /
0 kcal
Bílkoviny0,00 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
– nasycené0,00 g
– nenasycené0,00 g
–– mononenasycené0,00 g
–– polynenasycené0,00 g
––– omega 30,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,00 g
– cukry0,00 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Žloutkové cukroví vykrajované

Žloutkové cukroví vykrajované

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Toto velmi sladké cukroví je úžasně křehké a rozplývá se na jazyku. Pokud vám nahání strach použití cukrářského droždí, tento recept vás přesvědčí, že se není čeho bát.…

zizala

55 min

Žloutkové vykrajované (foukané)

Žloutkové vykrajované (foukané)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Žloutkové foukané cukroví je jedno z tradičních druhů, které nesmí nejen na vánočním stole chybět. Z pár surovin vykouzlíte opravdu lahodné kousky. Tajemstvím jejich…

janatka

55 min

Pracny hnědé

Pracny hnědé

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Pracny neboli medvědí tlapky jsou tradiční vánoční cukroví, které pekly už naše prababičky. Jeho příprava je komplikovanější jen v tom, že potřebujete formičky, ve…

arrefeena

30 min

Plněné piškotové koule

Plněné piškotové koule

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Žloutky s cukrem třeme asi 10 minut, přidáme ostatní ingredience a vypracujeme těsto tuhé asi jako na nudle (když je málo mouky, roztéká se to). Možná budete muset spíš…

Újezdecké vánoční perníčky

Újezdecké vánoční perníčky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Zdobit perníčky nemusíte pouze použitím cukrové polevy. Pokud z těsta vyválíte šňůrku, nebo do perníkového těsta vykrojíte ozdobné tvary, můžete popustit uzdu fantazii i…

Jaromira18

40 min

Perník na strouhání našich babiček

Perník na strouhání našich babiček

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Tento perník má široké použití a navíc má tu výhodu, že vám v suchu a chladu vydrží opravdu velmi dlouho. Naše babičky využívaly toho, že je tuhý, krájely ho na menší…

fb.lib

60 min

Řezy amoniové.

Řezy amoniové.

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Těsto rozdělíme na 4 díly. Rozválíme na vále a doválíme na obráceném plechu, podle velikosti plechu. Upečeme. Krém - utřeme 25 dkg másla, 20 dkg moučky, zašleháme…

Rakvičky se šlehačkou

Rakvičky se šlehačkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Na tenhle tradiční a oblíbený zákusek narazíte dodnes v každé dobré cukrárně, pokud ale žádnou takovou v okolí nemáte, vyzkoušejte si je připravit podle tohoto receptu.…

Klášterské řezy

Klášterské řezy

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Vypracujeme těsto, vyválíme 4 velké placky. které upečeme na hodně pomaštěném plechu, Na krém svaříme mléko s hrubou moukou, po vychladnutí zašleháme do másla a vmícháme…

Medové perníčky maminčiny

Medové perníčky maminčiny

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

K Vánocům patří neodmyslitelně měkké medové perníčky, které se v puse doslova rozplývají. Při jejich vykrajování a zdobení můžete zapojit vaše děti. Oči jim budou zářit…

Výborné perníčky s "marcipánem"

Výborné perníčky s "marcipánem"

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Vánoce bez perníčků jako kdyby nebyly. Cukroví, provoněné medem a perníkovým koření, nazdobené falešným marcipánem nebo čokoládovou polevou, je favoritem zejména u dětí,…

Marie Klara

55 min

Rakvičky se šlehačkou 2

Rakvičky se šlehačkou 2

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Žloutky a 250 g cukru s amoniem utřeme do hladka (v robotu asi 10 min). Pak necháme do druhého dne v ledničce nebo na chladném místě odpočinout. Druhý den si dáme na…

Narozeninové řezy

Narozeninové řezy

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

TĚSTO: ze všech surovin udělámě těsto, které rozválíme na plech a pečeme asi 10.min na 180°C, pak vyndáme a těsto namažeme nejdřív marmeládou a nakonec nádivkou. …

Sváteční řezy

Sváteční řezy

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Med, máslo a cukr rozehřejeme, po odstavení hned přidáme vejce, mléko a amonium. Mouku připravíme na vál a společně se směsí vypracujeme těsto. Rozdělíme na dva kusy,…