Červená řepa nakládaná a extra voňavá
Recept ještě nebyl hodnocenNakládaná červená řepa je velmi zdravá a když ji budete umět připravit chutně, oblíbí si ji celá vaše rodina. Extra voňavá nakládaná řepa se stane stálicí ve vašem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 799 kJ / 430 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,50 g |
Tuky | 15,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 15,00 g |
–– mononenasycené | 10,00 g |
–– polynenasycené | 5,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 55,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Nakládaná červená řepa je velmi zdravá a když ji budete umět připravit chutně, oblíbí si ji celá vaše rodina. Extra voňavá nakládaná řepa se stane stálicí ve vašem…
Velikonoce si bez mazance jen stěží představíme. Pokud hledáte recept, který je pěkně hutný, žádná nadýchaná pěna, a na plechu se nerozjede do placky, ale naopak zůstane…
Krásná a jedlá vánoční dekorace nebo dárek pro naše přátele - to jsou perníkové vánoční stromečky. Připravíme je jednoduše z perníkového těsta, které vytvarujeme do…
Stejně jako mazanec neodmyslitelně patří k Velikonocům, vánočka nesmí chybět na Vánoce. Obě těsta jsou velmi podobná, a proto můžete jeden recept využít na obě dobroty.…
Sterilovaná červená řepa s křenem je vynikající kombinací, která spojuje sladkost červené řepy s pikantním nádechem křenu. Tento tradiční pokrm je skvělou přílohou k…
Vypracujeme těsto a necháme 24 hodin odpočinout. Vykrojíme kolečko a hvězdičky.Potíráme rozšlehaným vejcem a pečeme v mírné troubě na 170°C asi 15 minut.Poté už jen…
Smícháme sypké suroviny, přidáme med, vejce, olej, mrkev a jablka.Propracujeme do nelepivého těsta. Pokud lepí, přidáváme žitnou mouku do té doby, než si vytvoříme…
Perníčky jsou jedním z nejoblíbenějších druhů cukroví, které pečeme nejen na Vánoce. Z těsta, ve kterém nesmí chybět med a koření, vykrajujeme oblíbené tvary, které…
Každá pekařka má svůj oblíbený a k dokonalosti dovedený recept na voňavé perníčky. Ale snad všechny recepty mají jedno společné, a to, aby byly perníčky ihned měkké. V…
Příprava zdravého domácího chleba není při použití domácí pekárny žádná věda. Chléb je provoněný anýzem, česnekem a bylinným octem a obsahuje lněná semínka. Společně s…
Mouku, na platky pokrajeny tuk, olej, cukr a sul smichame, nakonec pridame zakysanou smetanu a dle potreby vodu. Vytvorene jemne testo zabalime do mikrotenove folie a…
Do mísy vložíme vejce, oba cukry a vyšleháme lehce do pěny. Přilijeme rozpuštěné máslo, mléko a bílý jogurt, opět vyšleháme.Nyní prosejeme mouku s kakaem. Dále přidáme…
Tato krásná barevná polévka potěší i ty nejmenší strávníky. Je plná zeleniny a díky krupičce a ovesným vločkám dostatečně zasytí. Na přípravě není nic složitého a…
Mouku, cukr, 2 vejce, máslo a anýz dáme do robotu s noži nebo mixeru a během minuty vypracujeme krásné vláčné těsto. Z těsta odebíráme kousky, ze kterých vyválíme hádky…
Do pečící formy z DP nalijeme všechny tekuté ingredience.Poté nasypeme mouky a do jednoho rohu přidáme sůl, do druhého cukr a do třetího semínka a koření.Uprostřed mouky…
Brambory ani šalotky neloupeme, ale dobře umyjeme. Česnek rozebereme na stroužky. Do hmoždíře dáme koření s chilli papričkou a podrtíme ho. Směs smícháme s olivovým…
Dělám zatím bez pekárny. Takže: klasicky uděláme kvásek - rozdrobíme droždí,smícháme stroškou dia cukru, mallinko zakápneme´vodou, přidáme asi 2 lžíce žitné mouky,…
Zmiešame tuk, cukor, vajcia, múku, anýz a vypracujeme cesto.Vyvaľkáme na hrúbku asi 3–4 mm a radielkom narežeme na pásiky. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme…
Zmiešame tuk, cukor, vajcia, múku, anýz a vypracujeme cesto.Vyvaľkáme na hrúbku asi 3–4 mm a radielkom narežeme na pásiky. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme…
Jsou většinou čisté a tak je dáme do většího hrnce se studenou vodou, aby byly ponořené. Vodu trochu okyselím kyselinou citronovou. Stačí pár špetek, ale není vůbec…
Příprava perníčků není žádná věda, jak se na první pohled může zdát. S podrobným receptem je zvládnou připravit i ti, kteří s pečením teprve začínají. Medové perníčky…
Začala jsem kořením. Všechno koření jsem minutu opekla na sucho na pánvi, aby se ještě víc rozvonělo. Potom jsem ho rozdrtila v hmoždíři.Troubu jsem předehřála na 180°C.…
Na první těsto vše spojíme v hladké těsto. Poté ho zabalíme do potravinářské folie a uložíme do lednice na 24 hodin, nejméně však na 12 hodin.Druhý den rozválíme na…