Nepečené fíkové cukroví
Recept ještě nebyl hodnocenNepečené cukroví připravíme velmi rychle, navíc se nemusí odležet, takže ho můžeme udělat na poslední chvíli. Fíky jsou do cukroví ideální, dodají mu sladkost i…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 381 kJ / 330 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,67 g |
Tuky | 1,33 g |
– nasycené | 0,27 g |
– nenasycené | 1,03 g |
–– mononenasycené | 0,30 g |
–– polynenasycené | 0,73 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 9,67 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,33 g |
Sacharidy | 70,00 g |
– cukry | 66,67 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Nepečené cukroví připravíme velmi rychle, navíc se nemusí odležet, takže ho můžeme udělat na poslední chvíli. Fíky jsou do cukroví ideální, dodají mu sladkost i…
Fíky pokrájejte na menší kusy a společně s ostatními surovinami promixujte v nožovém mixéru. Z hmoty tvarujte kostičky nebo kuličky a obalujte v kokosu.
Fíky (POZOR, nejprve odstranit maličké tvrdé stopky) + ořechy umeleme (chce to ale poctivý masový mlýnek) a spolu s ostatními surovinami vypracujeme hladké těsto. Je to…
Vydatná a vyvážená snídaně je důležitá pro snadný začátek do nového dne. Ideální volbou je granola, zapečená směs různých oříšků a vloček, která je plná sušeného ovoce a…
Figy pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme mandle, orechy, cukor, žĺtky a kandizované ovocie. Dobre zmiesime na jednoliatu masu. Cesto rozdelíme na dve časti a každú…
Suché ingredience společně promícháme, datle a fíky nakrájíme na menší kousky.Poté vytvoříme tekutou směs - v hrnci rozehřejeme společně kokosový olej, med, arašídové…
Meloun, jablka, cibuli a fíky nakrájíme na větší kousky, dáme do hrnce , přidáme cukr, papriku nakrájenou na proužky, ocet, sůl a pepř. Přisypeme hořčičná semínka a na…
Uhněteme si těsto s ingrediencí na křehké těsto a necháme nejméně 30 minut odpočinout v chladu. Poté rozválíme těsto do velikosti plechu a asi 20 cm široké. Na rozválené…
Droždí rozdrobíme do trochy vlažné vody, přimícháme lžičku cukru a lžíci mouky a necháme asi 15 minut nakynout kvásek. Do mísy přesyjeme mouku, přidáme špetku soli,…
Nejprve je nutné sehnat tibi krystaly, které způsobují fermentaci. Pražáci je ZDARMA dostanou v @http://eska.ambi.cz/cz/, ostaní si musí na internetu najít zdroj.…
jáhly spaříme vroucí vodou (spařuju je na sítě vodou z konvice), promyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme do měkka a zároveň aby byla všechna tekutina…
Maso si osušíme, nakrájíme na kostky a zprudka opečeme na másle ze všech stran a přendáme si ho do hrnce. Zalijeme vínem, přidáme veškeré koření (krom papriky), mrkev a…
Nejdříve smícháme sypké směsi.Pak k tomu přidáme "mokré" směsi (vejce, Hera) a promícháme.Na závěr přidáme rozinky a na kostičky nakrájené fíky. Všechno dohromady…
Do mísy dáme bezlepkovou mouku, přidáme sůl, olej, vejce a dobře promícháme. Po troškách vléváme mléko a zašleháváme. Těsto na palačinky by mělo být lité - řídké. Dle…
Ve vlažné vodě rozmícháme lžíci cukru, droždí a 2-3 lžíce mouky (vše z odvážených přichystaných surovin) a tento kvásek necháme 20 minut kynout.Pak k němu přidáme zbytek…
Nahlédnutí do tradiční kuchyně v zahraničí může být chuťově zajímavou výpravou za poznáním. Tyrolská kuchyně má svá specifika, ale v něčem je našinci blízká. Zkuste…
Tyrolský gröstl: Dokonalá specialita se zbytků masa a brambor zasytí nejen horaly. Osmažená cibulka a volské oko dají jídlu korunu!
Zčernalé banány se dají zachránit. Můžete s nimi kouzlit nebo z nich připravit sladké překvapení
Grilování levou zadní: Jak na šťavnaté hovězí steaky poradí Ondřej Slanina z Kluků v akci