Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Baklažán - suroviny a ingredience

Baklažán

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie110 kJ /
26 kcal
Bílkoviny1,00 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,00 g
Tuky0,20 g
– nasycené0,05 g
– nenasycené0,14 g
–– mononenasycené0,08 g
–– polynenasycené0,06 g
––– omega 30,00 g
Vláknina2,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy4,00 g
– cukry3,50 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Grilovaná zelenina Videorecept

Grilovaná zelenina

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Připravte si zeleninovou přílohu k masu. Takto upravenou zeleninu lze mít nachystanou i dopředu a před servírováním ji jen krátce ohřát. Kombinace plodové zeleniny s…

demi chef

50 min

Djuveč (džuveč)

Djuveč (džuveč)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Tradiční balkánskou pochoutkou je djuveč s neodolatelnou kombinaci jemného koření, čerstvé zeleniny a šťavnatého masa. K tomuto sytému jídlu, které si vás podmaní svojí…

Bibinka

80 min

Lilkový skoro kaviár

Lilkový skoro kaviár

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Lilkový "skoro kaviár" je delikatesní pomazánka inspirovaná středomořskými chutěmi. Pečený lilek je v tomto receptu rozmixován s česnekem, olivovým olejem a bylinkami,…

magdalenka

50 min

Lilek Parmigiana

Lilek Parmigiana

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Baklažán narežeme na kolieska hrubé cca 1 cm. Obalíme ich zľahka v múke a na oleji z oboch strán opečieme. Opečené kolieska baklažánu uložíme do vymasteného pekáčika,…

Těstovinový věnec

Těstovinový věnec

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme. Nepreplachujeme ! Otečené cestoviny dáme do vymazanej bábovkovej formy a jemne pritlačíme. Vložíme do rúry a 15 minút…

Lilky plněné rýži

Lilky plněné rýži

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Baklažány rozrežeme na polovice a vnútro vydlabeme. Na oleji osmažíme narezanú cibuľu, pridáme narezané vydlabané vnútro baklažánov, škoricu, soľ, ryžu, na kocky…

Lilky na orientální způsob

Lilky na orientální způsob

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Baklažány a paradajky narežeme na kolieska hrubé asi 1 cm a na horúcom oleji opečieme. Osolíme ich a okoreníme. Vymastíme pekáčik a baklažány a paradajky doň poukladáme…

tejaja

30 min

Lilkové dortíčky

Lilkové dortíčky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Baklažán narežeme pozdĺžne na plátky asi 4 mm hrubé a 10 minút povaríme vo vode. Opatrne vyberieme a necháme otiecť. Listy mangoldu alebo špenátu obvaríme 3 minút vo…

Kuřátko na baklažánech

Kuřátko na baklažánech

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Vezmi miláčka za .. kolem ramen a pošli ho na dvůr zabít to kuře nebo dvě. Jestliže miláček není po ruce nebo nemáš dvůr tak toho ptáka kup. V krámě zvaném…

jan.alois

100 min

Nakládaný lilek

Nakládaný lilek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Nakládaný lilek lze snadno připravit a skvěle se hodí jako příloha k hlavnímu jídlu, součást antipasti nebo samostatná svačina. Tento tradiční recept spojuje jemnou chuť…

tejaja

30 min

Lilkový závin

Lilkový závin

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Baklažán narežeme na kocky asi 1x1x1 cm. Na troche oleja orestujeme narezanú cibuľu a cesnak, pridáme narezaný baklažán a rýchlo restujeme asi 4 minúty. Necháme…

tejaja

40 min

Raw Vegan Lasagna

Raw Vegan Lasagna

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Baklazan (oloupany) nakrajime na kolecka, zakapeme olivovym olejem, mirne osolime a pridame par kapek citronu, nechame asi 10 minut louhovat. Portabellu (jen klobouk)…

Mirkam

30 min

Studená lilková polévka

Studená lilková polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Baklažány umyjeme, poprepichujeme, dáme do rúry asi na 40 min piecť - koža sa zošúverí. Potom lyžicou obsah baklažánu vyškriabeme, posekáme - tyčovým mixérom rozmixujeme…

Lilkové kopečky

Lilkové kopečky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Náplň : cibuľu a cesnak narežeme na jemno, pridáme sekanú bazalku, na malá kocôčky narezanú paradajku a papriku, osolíme a premiešame. Baklažán narežeme pozdĺžne na…

tejaja

40 min

Lilek v jogurtu

Lilek v jogurtu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Dejte ve svém jídelníčku šanci lilku. Jeho současné odrůdy již nebývají hořké, snesou jen krátkou tepelnou úpravu, ale hlavně - pokrmy z něj se výborně hodí v parných…

magdalenka

20 min