Kuře na citronech a česneku
Recept ještě nebyl hodnocenKuře omyjeme, odstraníme tučné části, dočistíme a osušíme. Osušené kuře důkladně osolíme a opepříme (i v břišní dutině). Citron důkladně omyjeme a rozkrájíme na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuře omyjeme, odstraníme tučné části, dočistíme a osušíme. Osušené kuře důkladně osolíme a opepříme (i v břišní dutině). Citron důkladně omyjeme a rozkrájíme na…
Nové brambory dobře omyjeme a vaříme v osolené vodě s kmínem, kurkumou a uzenou paprikou. Brambory vaříme do poloměkka. Brambory slijeme. Vinnou klobásu svineme do tvaru…
Na másle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli společně s kořením. Přidáme nakrájenou mrkev na kolečka. Restujeme asi 5-7 minut.Podlijeme vývarem, ale jen tak, aby mrkev…
Do mísy nakrájíme 5 housek na kostičky. Potom přidáme na másle osmaženou cibulku, anglickou slaninu, nasekanou pažitku, petrželku, na drobno nasekané listy pórku a…
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme mleté maso. Až bude maso orestované, okořeníme sladkou paprikou, bazalkou, solí, česnekem a přidáme loupaná rajčata. Chvíli dusíme a…
Stehna omyjeme, očistíme a trochu nařízneme kůži. Pracovní desku si posypeme kořením, stehna v koření pořádně obalíme ze všech stran. Do pekáčku si dáme pár plátků másla…
Špenátový protlak necháme nejprve povolit při pokojové teplotě. Poté k němu přimícháme mléko, rozklepnutá vejce a polohrubou mouku. Ochutíme solí a pepřem. Vznikne nám…
Smícháme vejce s olejem, solí, pepřem a zbytkem surovin. Metličkou prošleháme. Maso nakrájíme na větší hranolky. Naložíme do ochucených vajíček a necháme asi 2 hodiny…
Kuře naporcujeme, osolíme, posypeme bazalkou a tymiánem.Slaninu nakrájíme na drobno a přisypeme ke kuřeti.Podlijeme vodou a upečeme v troubě do zlatova. V průběhu pečení…
Pokud máte nadbytek paprik zkuste si je upéct a naložit do oleje. Ochucené česnekem a bylinkami jsou skvělým doplňkem ke grilování nebo jako chuťovka k pečivu. Dají se…
Těsto rozvineme. Mozzarellu nastrouháme nahrubo, rajčata a bazalku nasekáme na drobné kousky. Vejce rozšleháme s vodou. Celé těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem, osolíme…
Nejdříve připravíme těsto, protože musí dobře vychladnout. Do kastrolu nalijeme mléko, osolíme, přidáme máslo a uvedeme k varu. Pak vsypeme najednou všechnu mouku, dobře…
Do hrnce dáme rajčatové pyré, dolejeme vodou do 2 litrů, přidáme cukr, sůl, vegetu a bazalku. Přivedeme do varu. Vaříme 10 minut. Pak přidáme zakysanou smetanu a…
Mouku smícháme s vodou a droždím,přidáme sůl,lehoučce oleje a vytvoříme.Z těsta uděláme cca 150 g bochánky a necháme je odpočinout.Bochánky vytahujeme-tvarujeme rukou do…
Nachystáme 4 zapékací misky, které zlehka vymažeme máslem. Troubu rozehřejeme na 200 st.Rajčata nakrájíme na silnější plátky, dáme na plech vystlaný papírem na pečení,…
Maso promícháme se všemi dalšími surovinami, vytvoříme kuličky a obalíme je v Solamylu. Kuličky pomalu smažíme ve vyšší vrstvě dozlatova, pak klademe do zapékací misky a…
Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky, stejně tak mrkev (může být na půlměsíce). Na větší pánvi rozehřejeme olej a cibulku usmažíme dozlatova. Poté přidáme mrkev a…
Špízy jsou jedna z nejoblíbenějších grilovaných dobrot. Možnost spotřebovat různorodé suroviny, kombinovat a zkoušet nezvyklé varianty je velmi lákavá. Špízy z vepřového…
Italové se bez rajčatového suga neobejdou, neboť tvoří základ italských rajských omáček. Recept je vhodný k těstovinám, když je zahuštěný tak jako základ na pizzu, nebo…
Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm posekanou jednu cibuli, přidáme maso, česnek, koření a opečeme. Potom přidáme rajský protlak a dusíme pod pokličkou asi 20…
Omyjeme, očistíme a nakrájíme maso na malé kousičky. Poté dáme do osolené vody vařit těstoviny .Dále do misky nakrájíme brokolici na malé kousky. Do další misky…
Postup TAPENADE: Všechny ingredience mimo soli a pepře dáme do misky a tyčovým mixerem rozmixujeme. Pak dochutíme pepřem a solí. Podáváme s bilým pečivem. Tapenade je…
Postup TAPENADE: Všechny ingredience mimo soli a pepře dáme do misky a tyčovým mixerem rozmixujeme. Pak dochutíme pepřem a solí. Podáváme s bilým pečivem. Tapenade je…
Z plátku lososa odřízneme kůži a nakrájíme ho na malé kousky, které opečeme na trošce oleje, osolíme, opepříme a přidáme koření na ryby. Opečené kousky odstavíme na…
Vánoční tvarohová štóla: Vláčný moučník s kandovaným ovocem voní máslem, na jazyku se jen rozplývá a božsky chutná
Podzimní Sbírka potravin: 77 tun potravin a drogerie pro lidi v nouzi
Retro okénko: Domácí tatranky jen ze tří ingrediencí chutnají lépe než ty kupované a příprava je snadná