Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bažant - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie429 kJ /
103 kcal
Bílkoviny11,00 g
– z toho živočišné bílkoviny11,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,00 g
Tuky6,50 g
– nasycené2,00 g
– nenasycené4,50 g
–– mononenasycené3,00 g
–– polynenasycené1,50 g
––– omega 30,10 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 22 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy0,00 g
– cukry0,00 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Pečený bažant

Pečený bažant

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Jemné bažantí maso je zdravé a velmi chutné. Lidé ho jako pochoutku vyhledávají už po staletí. Stačí ho prošpikovat slaninou a upéct spolu s cibulí smaženou na másle.…

lenka-m

75 min

Bažant s nádivkou

Bažant s nádivkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Bažanta osolíme a okořeníme.Na nádivku namočíme nakrájený rohlík v mléce rozmíchaném s vejcem. Přidáme nakrájenou šunku a osolíme. Do otvoru pro nádivku vložíme slaninu…

Bažant na česneku a jablkách

Bažant na česneku a jablkách

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Bažant má velmi jemné maso a je vyhledávanou lahůdkou. Protože je sušší, je třeba jej před pečením prošpikovat uzenou slaninou. Porce bažanta potřeme česnekem, poklademe…

BILKOVAI

75 min

Bažantí prsa na jalovci

Bažantí prsa na jalovci

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Bažantí prsa očistíme od případných zbytků kostí a tuku. Prsa lehce potřeme olivovým olejem, osolíme a posypeme v hmoždíři rozdrceným jalovcem. Utřeme dva stroužky…

Colombo65

15 min

Pečený bažant na houbách

Pečený bažant na houbách

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Očistěného bažanta rozčtvrtíme, prošpikujeme anglickou slaninou a jednotlivé porce osolíme. Dno pekáče poklademe proužky cibule a maso na ni rozložíme. V oleji…

Bažant na víně

Bažant na víně

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Očištěného a omytého bažanta rozporcujeme, prošpikujeme proužky slaniny, posolíme a opečeme na rozehřátém sádle. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, zpěníme, opepříme,…

Bažant s rozmarýnem

Bažant s rozmarýnem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Bažanta opláchneme, spaříme vroucí vodou na povrchu i uvnitř. Necháme okapat, pak bažanta nasolíme. Dovnitř vložíme rozmarýn. Plátky slaniny položíme na prsa a…

Bažant nadivoko

Bažant nadivoko

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Bažant je lahůdkou vyhledávanou už po staletí. Jeho jemné maso je velmi zdravé a není tučné. Aby nebylo příliš suché, poklademe ho plátky slaniny a pečeme s kořenovou…

poslirecept

120 min

Bažant podle pana nadlesního

Bažant podle pana nadlesního

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Název bažant podle pana nadlesního v sobě skrývá opravdovou lahodu plnou skvělého masa a zeleniny. Bažantí stehna obalená v plátcích slaniny a podlitá kvalitním červeným…

Handour

140 min

Pečená bažantí stehýnka na divoko

Pečená bažantí stehýnka na divoko

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Bažantí stehýnka pečlivě odblaníme a zbavíme nežádoucích kousků popř. tuku a zbytků opeření.Omyjeme, naskládáme do mísy, osolíme, zalijeme olivovým olejem a necháme…

Roxana

60 min

Bažant s jemnou houbovou omáčkou

Bažant s jemnou houbovou omáčkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Bažanty vykostíme, oddělíme prsa a stehna. Skelet nasekáme na menší kousky, opláchneme studenou vodou, dáme do hrnce, přelijeme vývarem a vaříme půl hodiny. Porce…

Bahula

90 min

Nadívaný bažant

Nadívaný bažant

Recept ještě nebyl hodnocen 3,5

Rohlíky nakrájíme na kostičky, navlhčíme mlékem . V misce si umícháme máslo, žlouky, maggi, přidáme navlhčené rohlíky, osolíme, opepříme. Přidáme petržel, rozinky,…

Bažantí paštika

Bažantí paštika

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Zdraví prospěšná zvěřina se na našem stole často neobjevuje. Ale pokud bažanta získáte, můžete z něj udělat paštiku dle tohoto receptu. Zcela jistě ta dobrota za trochu…

jipohe

65 min

Bažantí prsíčka po pařížsku

Bažantí prsíčka po pařížsku

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Prsíčka zbavíme kostí, nakrájíme na plátky, jemně naklepeme a osolíme. Pak ušleháme těstíčko. Bažantí filátka namáčíme v těstíčku a smažíme na oleji do červena. Příloha…

Bažant dušený na jablkách

Bažant dušený na jablkách

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Bažanta prošpikujeme slaninou, osolíme a dáme dusit na másle. Můžeme podlít vodou. Ke konci dušení přidáme jablka, oloupaná, nakrájená na čtvrtky a dusíme. Když je…

Bažant na dvou vínech

Bažant na dvou vínech

Recept ještě nebyl hodnocen 3,7

Do pekáčku na dno položíme polovinu slaniny, nakrájené na kostičky, půlku očištěné zeleniny a cibule, vše nakrájené na kostky.Přidáme koření a sůl. Bažanta vykostíme,…

Bažant s jeřabinami

Bažant s jeřabinami

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Jemné a šťavnaté bažantí maso je opravdová pochoutka. Aby nebylo suché, prošpikujeme ho slaninou a poté dusíme v bílém víně. Omáčku dochutíme kompotovanými jeřabinami,…

poslirecept

60 min

1 2