Bezinková šťáva z květů
Recept ještě nebyl hodnocenKvěty bezu jsou darem přírody. Po celé generace se z nich připravuje sirup. Lehká a jemná chuť bezu se tak perfektně hodí pro ochucení domácí limonády, míchaných drinků…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 315 kJ / 75 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,20 g |
Tuky | 0,80 g |
– nasycené | 0,32 g |
– nenasycené | 0,48 g |
–– mononenasycené | 0,32 g |
–– polynenasycené | 0,16 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,80 g |
– cukry | 12,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Květy bezu jsou darem přírody. Po celé generace se z nich připravuje sirup. Lehká a jemná chuť bezu se tak perfektně hodí pro ochucení domácí limonády, míchaných drinků…
Připravte si na zimu zásobu výborného a zdravého bezinkového likéru. Pomůže Vám v boji proti nachlazení a zlepší náladu. Bezinky nasbíráte na sklonku léta a na zimu tak…
Bezinky otrháme, oddělíme stopičky, lehce rozmačkáme, zalijeme vodou. Necháme 24hod. ustát, pak 1/4hod. povaříme, prolisujeme, dál vaříme s cukrem na 1kg šťávy 1,5l…
Bezinky otrháme, oddělíme stopičky, lehce rozmačkáme, zalijeme vodou. Necháme 24hod. ustát, pak 1/4hod. povaříme, prolisujeme, dál vaříme s cukrem na 1kg šťávy 1,5l…
Bezinky vyložíme na plech a přemístíme na chvíli ven, aby z trsů vylezla všechna drobná havěť . Bobulky pečlivě otrháme, popřípadě vytřídíme ty nepěkné nebo nezralé.…
Sladký a kávou vonící likér, připravený ze zralých plodů bezu černého, se užívá jako lék. To věděly už naše babičky, proto ho každoročně připravovaly. Plody je nutné…
Marmeládu lze připravit z jednoho druhu ovoce nebo z různých kombinací, třeba i netradičních. Tento recept je na marmeládu ze základu z bobulek bezinek, které skvěle…
Bezinky se svaří s litrem vody a přecedí.Do šťávy se dá kilo cukru a vaří se 5 minut,dále přidáme vanilkové cukry a vaříme snimi ještě 3 minuty.Pak přidáme 2 lžíce kávy…
1. bezinky pařím v odšťavovacím tříposchoďovém hrnci - spodní díl- voda - prostřední díl slouží k zachycení šťávy - vrchní díl je na ovoce 2. do vrchní…
Bezinky pomačkáme šťuchadlem a přes plenku vymačkáme šťávu. Do šťávy dáme litr vody, 1 kg cukru a vaříme 5 min za stálého míchání. Dále přidáme 2 vanilkové cukry a…
Bezinky s vodou 15 minut povaříme, scedíme a přidáme vanilkový cukr a kávu. Necháme vychladit a nakonec přidáme rum.
Šťávu promícháme s cukrem, přidáme koření a 10 minut vaříme mírným varem pod poklicí.Druhý den šťávu přecedíme, promícháme s vodkou, nalijeme do sklenic a uložíme v…
2l bezinek a 4l vody – čtvrt hodiny vařit a procedit. Na 4l šťávy 1 3/4 kg cukru a vše nechat 10 min. vařit. Pak odstavit a do vlahé šťávy 2,5 dkg kvasnic a dá se 24…
Jahody rozmačkáme vidličkou nebo rozmixujeme tyčovým mixérem, pokud nechceme kousky.Osladíme šťávou nebo sirupem či medem.Pokud nemáme bezinkovou šťávu, oklepeme do…
Bezinky otrháme vidličkou a vypereme.Krátce je povaříme, aniž bychom přidávali vodu. Rozmačkáme a propasírujeme. Získanou šťávu zvážíme.Šťávu vaříme s cukrem asi 20…
Bezinky dáme na 15 min. vařit do vody. Jakmile začne voda vařit, přidáme koření a vaříme dalších 15 minut, jen skořici přidávám až k vaření s cukrem. Scedíme, přisypeme…
Bezinky, podobné borůvkám, kvůli své tmavé barvě a drobným plodům, jsou nenápadným, ale výjimečně hodnotným ovocem. Zatímco borůvky jsou známé svými antioxidačními…