Kolečka s ořechovou nádivkou
Recept ještě nebyl hodnocenNa vánoční tabuli nesmí chybět spousta různých druhů cukroví. Pokud máte rádi ořechy, pak si zajisté vy, i vaši strávníci, oblíbíte kolečka s ořechovou nádivkou, která…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na vánoční tabuli nesmí chybět spousta různých druhů cukroví. Pokud máte rádi ořechy, pak si zajisté vy, i vaši strávníci, oblíbíte kolečka s ořechovou nádivkou, která…
Každá pekařka má svůj oblíbený a k dokonalosti dovedený recept na voňavé perníčky. Ale snad všechny recepty mají jedno společné, a to, aby byly perníčky ihned měkké. V…
Je dobře mít balení listového těsta vždy po ruce. Moučník s tvarohovou náplní a čepicí sladkého bílkového sněhu je velmi rychlou variantou pohoštění pro vaše milé. Díky…
Receptů na bábovku existuje opravdu nespočet. Bábovka s tvarohem je po upečení krásně vláčná, voní citronem, vanilkou a lehce se rozplývá na jazyku. Doslova ideální…
Sněhuláky nejraději staví děti, ale zahanbit se mnohdy nenechají ani dospělí. Pro ty však máme jeden super tip na pikantnější verzi cukroví. Nepečené mandlové kuličky…
Cukrářská špička plněná likérovým krémem a politá čokoládou polevou patří mezi nejoblíbenější dezerty. Podle názorného videa se do jejich přípravy může pustit i odvážný…
Když se spojí čokoláda a ořechy, vždy je z toho luxusní dezert. Vyzkoušejte Bohemia řezy, které se skládají z bílkového ořechového korpusu a máslového krému s kakaem.…
Perníčky zdobené sněhovou polevou neodmyslitelně k Vánocům patří. Navíc na jejich zdobení se děti velmi těší, mohou zde rozvinout svou fantazii. A i když se někdy…
Z perníkového těsta zpravidla vykrajujeme drobné tvary, které nám připomínají, že je za okny zima a přichází vánoční čas. Stejně tak však můžeme z těsta postavit…
Předehřejte troubu na 120 stupňů.Našlehejte bílky se špetkou soli do tuha. Pak postupně po lžících přidávejte cukr, ale stále šlehejte.Dejte na pečícím papíru na plechu…
Nejdříve na pánvi bez tuku opražíme dozlatova kokos. Musíme ho stále míchat, rychle zlátne a necháme ho vychladnout.Vyšleháme sníh do pěny a pak pomalu přidáváme cukr,…
Citronový koláč. Velmi oblíbený ve francouzsky mluvících zemích. Lahodná a osvěžující citronová chuť a křehké těsto spolu velmi přesvědčivě ladí. A kopec ochuceného…
Hledáte dokonalou kombinaci chutí a vskutku vznešený moučník? V tomto receptu naleznete ideální spojení. Jemný ořechový korpus doplní nadýchaný krém z mascarpone s…
Martinské rohlíčky (podkovy) se tradičně pečou na svátek sv. Martina, kynuté či nekynuté, se sladkou nebo slanou náplní, ale dokonce i neplněné. Tyto podkovy jsou…
Tvary z jednoduchého perníkového těsta si vykrojíte podle předem nakreslené šablony. Sestavování svícnů nebo chaloupky a hlavně jejich zdobení, bude možná pro vás noční…
Připravte si letos perníčky v předstihu aby stihly do svátečních dnů krásně změknout. Se zdobením mohou pomoci děti, alespoň jim čekání na Ježíška lépe uteče. Perníčky…
Zhotovení perníkového adventního svícnu je naprosto individuální záležitostí, je potřeba jen dostatek fantazie. Tu a spoustu trpělivosti pak vyžaduje také jeho zdobení.…
Pojďme si upéct koláče! Vyzkoušejte tento recept na koláče z majonézy plněné výtečnou tvarohovou náplní. Díky majonéze bude těsto krásně vláčné a koláče zaručeně sklidí…
Hledáte inspiraci na výborné cukroví? Jednoduché těsto z másla, oříšků a čokolády vypracujeme a vykrajujeme z něj libovolné tvary. Ty po upečení slepujeme libovolným…
Předehřejeme troubu na 120°C. Šleháme bílky při střední rychlosti do částečného zpevnění. Jakmile tvoří tzv. měkké špičky, začneme postupně přidávat cukr. Zvýšíme…
Ořechové mušličky, škebličky nebo žabí hubičky – nezáleží na tom, jak je nazvete, vždy to bude vynikající druh cukroví. Základ tvoří nesladké těsto, které se plní…
Lahodné rohlíčky s jemnou žloutkovou polevou a posypem z voňavých ořechů jsou dokonalou kombinací křehkého těsta a sladké chuti. Ideální pochoutka ke kávě, na sváteční…
Oblíbené perníčky, které pečeme zejména na Vánoce, provoní domov medem a výrazným kořením. Z těsta vykrajujeme libovolné tvary a po upečení je zdobíme bílkovou polevou.…
Hitem internetu je pečené česnekové máslo. Skvěle dochutí bagety nebo těstoviny a jeho příprava je snadná
Víte, jaké jsou nejnovější trendy v přípravě domácích džemů a marmelád? Z čeho se vyrábějí a co se do nich může přidat?
Tradiční recepty nikdy nezklamou: Pracičky podle babičky Anny voní ořechy i skořicí. Jejich přípravu zvládne i amatér