Trubičky z listového těsta s bílkovou nádivkou
Recept ještě nebyl hodnocenTrubičky, plněné bílkovou nádivkou, jsou lehké jako obláček, ve vašich ústech navodí to pravé nebe v hubě a zaručeně sklidí úspěch u vašich strávníků. Posypané moučkovým…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Trubičky, plněné bílkovou nádivkou, jsou lehké jako obláček, ve vašich ústech navodí to pravé nebe v hubě a zaručeně sklidí úspěch u vašich strávníků. Posypané moučkovým…
Obliba medových dortů sebou přinesla i další moučníky tohoto typu. Medovníková roláda je toho dokladem. Je to jednoduchý a nenáročný moučník plný karamelového krému,…
Výtečné řezy, skládající se z kokosového korpusu, pudinkového krému, šlehačky a čokoládové polevy si stoprocentně zamilujete. Jejich příjemně sladká chuť vám zůstane v…
Bezé připravíme z nadýchaného bílkového sněhu, ke kterému přimícháme jemně mleté ořechy podle vlastní chuti. Po upečení jej rozdělíme na části, které protřeme lahodným…
Z mléka pudinkových prášků a cukru uvařte pudink. Ještě do teplého pudinku ručně metličkou zamíchejte sníh, který vyšleháte z připravených bílků. Ve vodě rozmíchejte…
V misce promíchejte kokos se strouhankou a odložte stranou.Bílky s cukrem vyšlehejte ve vodní lázni nad parou do hustého bílého pevného sněhu, lehce pak do něj vmíchejte…
Čeká vás rodinná oslava? Chcete se blýsknout výborným dortem jako od vyhlášeného cukráře Josefa Maršálka? Zkuste upéct tento. Postup vypadá náročně, ale následováním…
Linecké těsto není jen pouze oblíbené vánoční cukroví, slepované marmeládou. Z těsta můžete připravit krásně vláčné a křehké koláčky s tvarohovou náplní a rozinkou…
Dortové oplatky nařezejte na menší kousky - já použila nůž na pizzu. Z bílků ušlehejte polotuhý sníh, přidejte moučkový cukr - 6 lžic je tak akorát pro mě, ale kdo má…
Všechny suroviny smícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme.
První den do většího hrnce nalijte smetanu a přiveďte ji k varu. Mezitím nalámejte čokoládu do nádoby, ve které později šlehačku vyšleháte. Čokoládu zalijte horkou…
Začneme tím, že zapneme troubu na 180 stupňů (vrchní + spodní ohřev) a vymažeme formu. 4 žloutky vyšleháme s 25 dkg cukru do světlé barvy.Přidáme olej smíchaný s vodou…
Nepečené cukroví je záchrana pro spěchající. Hotové je natotata a navíc skvěle chutná. Je mnoho různých druhů, ale z ořechového těsta bude topové. Vyzkoušejte a určitě…
Koláč plněný vanilkovou náplní a čerstvými malinami si vás jistě získá. Spojení vanilky a malin je dokonalá kombinace. Koláč je velmi jednoduchý na přípravu, těsto…
Sněhové cukroví patří k těm velmi oblíbeným. Zde je sníh z bílků doplněn ořechy a kostičkami ze sladších druhů rohlíků. Vyzkoušejte tyto křehké a sladké kousky třeba na…
Polevy: Citrónová - 150g cukru moučka, 2 lžíce citr. šťávy, 2 lžíce horké vody. Cukr třeme s citr.šťávou, poté přidáme vodu a mícháme do zhoustnutí. Cukrová s…
Polevy: Citrónová - 150g cukru moučka, 2 lžíce citr. šťávy, 2 lžíce horké vody. Cukr třeme s citr.šťávou, poté přidáme vodu a mícháme do zhoustnutí. Cukrová s…
Dáme předehřát troubu na 160°C (horkovzdušnou 150°C).Bílky ušleháme elektrickým šlehačem spolu s hrubým cukrem do tuha, zašleháme cukr moučku, vanilkový extrakt, škrob a…
Bílkové bezé leckoho při pečení jakéhokoli moučníku odradí, mimo jiné proto, že je přespříliš sladké, avšak v tomto případě se ho nemusíte obávat. Plní zde pouze roli…
Bílky oddělíme chvíli předem, aby nabyly pokojové teploty. Poté začneme šlehat a když začne vznikat sníh, pomalu začneme přisypávat krupicový cukr. Šleháme do té doby,…
Jistě znáte sladkou čokoládovou tyčinku s karamelem, na kterou dělalo reklamu i spousta známých sportovců. V tomto receptu z nich upečeme dokonalý dort. Arašídový korpus…
Ořechové taštičky jsou lahodné křehké pečivo plné jemné ořechové náplně, která se doslova rozplývá na jazyku. Jsou ideální jako malé pohoštění nebo ke kávě. Připravte si…
Příprava je jednoduchá – než vyhřejete troubu, tak stihnete nachystat první plech k pečení. Kvalita tyčinek je odvislá od kvality listového těsta, vzhled tyčinek je…
Škvarky jsou oblíbenou zabijačkovou pochoutkou a mají mnoho využití. Jedním z nich je škvarkový koláč, který můžete konzumovat samotný, nebo jako přílohu k dršťkové či…
V troubě upečené bramboráky s čerstvými bylinkami jsou jednoduché, za chvíli hotové a skoro bez tuku
Polévka s lasagnemi je skvělá pro chladné podzimní večery: Je uvařená za pár minut a připomíná slunnou Itálii
Delikatesa z trouby: Pomalu pečený bůček s křupavou zlatavou kůrkou nedá skoro žádnou práci, jen nesmíme opomenout první krok