Dvojbarevný srnčí hřbet
Recept ještě nebyl hodnocenZ bielkov vyšľaháme tuhý sneh, zašľaháme doň cukor. Potom vmiešame po jednom žĺtky, a postupne múku. Z cesta odoberieme 1/3 a do nej vmiešame v 1 lyžici teplej vody…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, zašľaháme doň cukor. Potom vmiešame po jednom žĺtky, a postupne múku. Z cesta odoberieme 1/3 a do nej vmiešame v 1 lyžici teplej vody…
Z bílků ušleháme tuhý sníh.Opatrně vmícháme rozpuštěné vlažné máslo a ostatní suroviny.Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a upečeme. Na formu je…
1. šlehačku ušleháme, 2.ušleháme žloutky s 2,5 lžící cukrem a s vanilkovým cukrem, 3.ušleháme bílky s 2,5 lžící cukru, 4. vše opatrně smícháme dohromady, 5.namažeme…
Na těsto smícháme jogurt s polohrubou moukou, cukrem, rumem, mlékem, práškem do pečiva a žloutky. Umícháme polotuhé těsto, které nalijeme do vymazané dortové formy. Z…
V misce smícháme práškový cukr, mleté ořechy a nastrouhanou čokoládu. Ušleháme ze 4 bílků tuhý sníh a do něho po částech vmícháme připravenou suchou směs. Na plech…
Změklé máslo umícháme s cukrem a spojíme s moukou a bílky v tomto pořadí (bílky opravdu nešleháme). Vymícháme hladké, řídké těsto.Na papír na pečení nanášíme lžící nebo…
Změklé máslo umícháme s cukrem a spojíme s moukou a bílky v tomto pořadí (bílky opravdu nešleháme). Vymícháme hladké, řídké těsto.Na papír na pečení nanášíme lžící nebo…
Žloutky, oba cukry a tuk ušleháme do husté, bílé pěny. Přidáme ořechy, strouhanku, kterou jsme "pokropili" vínem tak, aby byla vlhká. Pokud máme, dáme i ty zbytky z…
Vločky namixujeme najemno, smícháme s pokrájenými brusinkami a ananasem, přidáme semínka, kokos a rozpuštěný med. Pořádně promícháme mixérem a přidáme tuhý sníh z bílků…
Oddělíme bílky od žloutků. Dáváme pozor, aby se do bílku nedostal žádný žloutek!Připravíme menší hrnec, kam nasypeme cukr a nalijeme vodu. Za stálého míchání přivedeme…
Bílky pokojové teploty vyšleháme se špetkou soli, citronovou šťávou a cukrem dotuha. Na plech s pečícím papírem pomocí cukrářského sáčku tvoříme kolečka a kolem krajů…
Bílky pokojové teploty vyšleháme se špetkou soli, citronovou šťávou a cukrem dotuha. Na plech s pečícím papírem pomocí cukrářského sáčku tvoříme kolečka a kolem krajů…
Ze surovin vypracujeme těsto, dáme ho ve folii uležet do lednice aspoň na hodinu.Těsto pak vyválíme na tloušťku asi 3 mm a vykrajujeme rohlíčky, které skládáme na plech…
Do kastrůlku dáme olej a polovinu másla, postavíme na rozptylovač plamene či na kulatou ploténku a zapneme.Do misky dáme bílky a sůl a vyšleháme do tuha. Pak přidáme…
Ušleháme bílky s krupicovým cukrem dohusta a přidáme 25 dkg kokosu a mouku. Upečeme, necháme vychladit. Mezitím si uvaříme nugát. Žloutky s cukrem a kakaem vaříme v…
Bielka vyšľahať s cukrom do tuhej peny. Pridať žĺtky a trochu prešľahať na pomalom stupni. Ďalej pridať preosiatu múku s kypriacim práškom a zmes cesta zľahka…
Příprava dnešního oběda začne pomfritky. Brambory oloupeme, nakrájíme na hrubší hranolky a v míse se studenou vodou necháme máčet.Pokračujeme tatarkou. Celé vejce se…
V míse vypracujeme těsto a necháme do druhého dne uležet (já to nedělám) Těsto rozdělíme na 2 díly. Jeden díl nastrouháme na dno vymazaného a vysypaného plechu, na to…
Suroviny na buchtu, kromě bílků a čokolády ušleháme ve šlehači a lehce vmícháme sníh a sekanou čokoládu.Pečeme na vymazaném plechu cca 30 minut.Po vychladnutí polejeme…
Troubu zapneme na 180°C. Formu o velikosti přibližně 32x22 cm vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou. Vezmeme dvě mísy, do jedné dáme bílky a ušleháme tuhý sníh. Do…
Den předem svaříme šlehačky s čokoládou a máslem, při chladnutí občas zamícháme a dáme chladit do lednice. Bílky vyšlehat dopevna, cukr smícháme s vanilkovým cukrem a…
Hřbet vykostíme, maso nakrájíme a kosti dáme vařit do osolené vody, abychom měli vývar na podlití. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme slaninu, po chvíli přidáme…
Snad žádná významná událost, oslava nebo svatba se neobejdete bez dortu. Dorty mohou mít různé tvary, chutě, zdobení, ale v základu zůstávají stejné. V tomto receptu…
Vláčný moučník, lehoučký jako peřinka, zásluhou jogurtového krému, si zajisté najde místo ve vašem pravidelném repertoáru. V kombinaci s kávou, nadchnou vaši nedělní…
Babiččin štrúdl podle Mirky van Gils Slavíkové voní jablky a perníkem. Těsto je specifické tím, že kyne pod vodou
Jak na nejlepší hrušková povidla? Cukr není nutný. Potřebujete jen velmi zralé hrušky a povidla musí pořádně zhoustnout
V červenci déšť a slunečná pohoda – hojná bude úroda. Staré pranostiky našich předků se těší oblibě dodnes