Kokosová kolečka
Recept ještě nebyl hodnocenDroždí s cukrem rozmíchat v mléce a zpracovat s moukou a tukem v těsto, které dáme do chladna ztuhnout. Nenecháváme nakynout. Mezitím si připravíme nádivku. Bílky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Droždí s cukrem rozmíchat v mléce a zpracovat s moukou a tukem v těsto, které dáme do chladna ztuhnout. Nenecháváme nakynout. Mezitím si připravíme nádivku. Bílky…
Tak tohle je něco pro milovníky máku! Křehký koláč s makovou náplní je ideálním receptem pro začátečníky. Hotový ho máte do hodiny se vším všudy. Náš tip: koláč je hodně…
Znáte tuto domácí klasiku našich prababiček? Bílkový chlebíček si drží postavení mezi klasickými moučníky, ale často je opomíjen. Přitom je přesně to pravé na chladné…
Kremrole jsou jedním z nejoblíbenějších českých zákusků. Ať už je připravujete z kupovaného listového těsta nebo si děláte třeba domácí šlehačkové, vždy je potřeba je…
Plněné kokosky patří mezi oblíbené vánoční cukroví. Naučte se tuto dobrotu připravit doma dle našeho osvědčeného receptu. Křehká linecká kolečka můžete s voňavými…
Připravte si oblíbené kokosové cukroví podle tohoto receptu. Linecká kolečka jsou plněná čokoládovým pudinkovým krémem a džemem a přiklopená křupavou kokoskou. Nakonec…
Vzpomínáte na lahodnou vánočku jako od babičky nebo maminky? Chcete upéct stejně výbornou? Náš recept vás provede krok za krokem. Na těsto vyzrajeme tím, že ho zaděláme…
Milovníci křehkého těsta, kakaového krému a čokoládové polevy jistě dobře znají právě pařížské rohlíčky. Připravte si rohlíčky na svůj sváteční talíř cukroví a…
Tradiční příloha nejen k dušené mrkvi ale i třeba k masu. To jsou rozpeky pocházející z Plzeňska. Jejich příprava není vůbec složitá, pojďte je zkusit upéct podle tohoto…
Nepečené cukroví z ořechového těsta s rumem, přelité čokoládovou polevou a uložené na piškot, to jsou ořechové kuličky podle sto let starého receptu, jak už název…
Výtečná roláda s ořechy a šlehačkovým krémem. Jednoduchý a rychlý postup, který zvládne i začínající kuchtík. Roláda je vláčná a opravdu výborná. Jako moučník ke kávě po…
Plněné kokosky jsou spojením lahodných lineckých koleček s čokoládovým krémem, marmeládou a sladkou sněhovou kokoskou. Na stole se budou jistě vyjímat a svou vůní…
Nápadné, sněhově bílé cukroví božské chuti. I tak by se daly nazvat křehké bílkové tyčinky, plněné čokoládovým krémem, které se v ústech doslova rozplývají. Příprava je…
Znáte štafetky? Jedná se o ořechové obdélníčky s kávovým krémem, máčené v čokoládě. Jsou sice retro, ale nikdy neomrzí. Zkuste jim dát nový kabátek a upečte je v podobě…
Jaké jiné cukroví tak dokonale provoní celý byt než právě medové perníčky? Nejen, že skvěle chutnají, ale také můžete naplno zapojit vaši kreativitu během vykrajování a…
Kardinálovy řezy si zamiluje každý. Příprava je jednoduchá a výsledný efekt nepřekonatelný. Dezert ze dvou příjemně vláčných těst, naplněný šlehačkou a vrstvou ovoce,…
Dezert, který většině připomene dětství - to je kremeš, který je spojený se zeměmi bývalého Rakousko-Uherska, skládající se z výborného žloutkového krému a domácí…
Královská glazura alias bílková poleva, poleva na perníčky. Tradičně se vyrábí z čerstvých bílků. V našem receptu vám ukážeme variantu se sušenými bílky a vodou. Tato…
Řezy tak lahodné, že po nich oblížete všechny prsty, koneckonců tento zákusek to má i v názvu. Nadýchané těsto je potřené žloutkovým krémem a to vše je pod sněhovou…
Křehké cukroví s ořechovo-sněhovou krustou je jedním z opomíjených druhů, které pekly hlavně naše babičky. Podle jejich receptu si ho letos můžete upéct i vy. Výhodou je…
Do vyšší mísy dáme změklé máslo, cukr a žloutky a hnětacími metlami ručním el. šlehačem krátce promícháme. Poté po častech ( asi tak natřikrát) přisypeme mouku a vždy…
Sypke suroviny presijeme, promichame, pridame zmekly tuk, med a vejce. Vypracujeme testo, ktere nechame v chladu cca 1 hodinu odpocinout.Na lehce pomoucenem vale testo…
Nový recept do knihovničky vánočního pečení se vždycky hodí a proto vyzkoušejte i tento. Linecké těsto ovoněné kávou, slepované Nutellou a zdobené polevou potěší nejen…
Marocký zaalouk je skvělý teplý i studený: Na jeho přípravu stačí jen lilek a rajčata, pikantní chuť a vůni Orientu zajistí správné koření
Jarní úklid volá! Vyčistěte troubu, mikrovlnku i zanesené hrnce bez chemie a skoro zadarmo
Karbanátky ze strouhané cukety a mletého měkkého salámu jsou vláčné a šťavnaté a lehce je zvládne i začátečník