Dort puget
Recept ještě nebyl hodnocenU těsta budeme pracovat , stejně jako kdyby jsme dělali piškotový korpus. Těsto vlijeme na pečící papír a dáme péct, po upečení pláty necháme zchladnout. krém: …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
U těsta budeme pracovat , stejně jako kdyby jsme dělali piškotový korpus. Těsto vlijeme na pečící papír a dáme péct, po upečení pláty necháme zchladnout. krém: …
U těsta budeme pracovat , stejně jako kdyby jsme dělali piškotový korpus. Těsto vlijeme na pečící papír a dáme péct, po upečení pláty necháme zchladnout. krém: …
V míse smícháme mouky, vanilkový cukr, sůl a citronovou kůru, uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme cukr krupici a rozdrobíme droždí, které zalijeme mlékem a…
Lososa omyjeme, osušíme a na plech s pečícím papírem dáme kůží dolů. Všechny ingredience smícháme dohromady a rovnoměrně naneseme na filety.Dáme péct do předehřáté…
Hladkou mouku zpracujeme s máslem, solí a vodou na nelepivé těsto. Dáme do chladna na 30 minut odpočinout. Formu o šíři 28 cm vymažeme tukem a zapneme troubu na 220 °C.…
Do mísy nalijeme vodu, přidáme mléko, olej a fruktosu. Prosejeme mouku, zamícháme, přikryjeme fólií a necháme přes noc v lednici odležet. Ráno vmícháme droždí a dáme…
Máslo nebo rostlinný tuk vymícháme s cukrem do pěny, přidáme pomleté ořechy a promícháme. Nakonec zlehka přimícháme tuhý sníh z bílků a mouku.Těsto rozetřeme na…
Do mísy prosijeme mouku, přidáme na kostičky nakrájené studené máslo a uděláme jemnou drobenku. Uděláme důlek, do kterého dáme sůl, moučkový cukr, vanilkový cukr,…
Žloutky utřeme s cukrem, vmícháme ořechy a rozpuštěné máslo.Těsto dáme na půl hodiny ztuhnout do lednice.Jablka nastrouháme (můžeme okrájet slupku, já neokrajuji) na…
Vařené uzené maso nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku současně s opraným nakrájeným syrovým vepřovým masem a se žemlí, zvlhčenou vodou (a vymačkanou).…
Dejte vařit cukr krupici s vodou. Pokud se začne cukerný roztok vařit, začněte šlehat bílky se zbytkem cukru krupice a vanilkovým cukrem. Cukr moučku si prosejte a…
Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. K bílkům opatrně přidáváme kakao s kypřícím práškem, dokud se směs nespojí. Bílkovou směs rovnoměrně rozetřeme na plech…
Osušené porce kapra osolíme, posypeme grilovacím kořením, kmínem a potřeme nasekaným tymiánem, olejem a dáme na půl hodiny do lednice proležet. Šest porcí kapra…
Lilek, pokrájený na plátky, osolíme a necháme cca 20 minut vypotit. Opláchnutý ho společně s hrstí bylinek a česnekem posekáme, například v nádobce ručního mixéru.Mleté…
Uvaříme 300 g brambor, nastrouhaných najemno. Do mísy přidáme mouku, cukr, vanilkový cukr, máslo, které nastrouháme, brambory, žloutky, kypřící prášek, lžíci rumu,…
Maslo, žĺtky a cukor vyšľaháme do peny, pridáme múku s práškom do pečiva a pomleté orechy.Cesto rozotrieme na vymastený plech a upečieme.100 g práškového cukru zarovno…
Jemně pokrájený špek osmažíme. Na něj dáme na malé kousky pokrájené žampiony a za častého míchání z nich necháme odpařit přebytečnou vodu. Ochutíme solí, pepřem a…
Ze všech surovin na těsto vypracujeme vláčné těsto.Vypracované těsto rozválíme, vložíme na pekáč vyložený pečícím papírem (uvedené množství těsta vystačí na pekáč o…
Polovinu cukru, kakao a žloutky řádně vymíchat. Do vaječné masy přimíchat po částech olej a vodu.Poté postupně a zlehka zamíchávat mouku smíchanou s práškem do pečiva a…
Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, žloutkem a tukem a zpracujeme na hladké těsto. Vyválíme tenký plát, který položíme do ploché vymaštěné a strouhankou vysypané…
Nejprve ušleháme bílky s cukrem (cca 10 minut) do tuha, pak dáme na plech pečící papír, který jsem složila podélně a opět narovnala, abych mohla těsto natřít na dva…
Uvedené suroviny dáme do pekárny nejdřív tekuté,potom sypké,program na těsto.Po vykynutí rozdělíme těsto asi na dvanáct dílů,prsty uděláme obdélník posypeme čokoládou a…
Holka u plotny radí: Kuře na cibulovém zelí je pikantní díky hořčici a voní po citronu a česneku. Takhle snadno se dělá
Jak na sváteční svatomartinskou husu krok za krokem: Vláčnost masa zajistí pomalé pečení, křupavou kůrčičku pak mléko s medem
Jak nasušit bylinky, abyste nejlépe zachovali jejich aroma? Tyhle kroky zajistí perfektní výsledek