Pomazánka z pomalu pečeného bůčku
Recept ještě nebyl hodnocenPomazánky jsou nepostradatelnou součástí každé kuchyně. Připravte tuto pomazánku z pomalu pečeného bůčku s kořením a bílým vínem. Využít můžete pečení v klasické troubě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pomazánky jsou nepostradatelnou součástí každé kuchyně. Připravte tuto pomazánku z pomalu pečeného bůčku s kořením a bílým vínem. Využít můžete pečení v klasické troubě…
Sytá polévka se zajímavou příchutí kopru na vás čeká v tomto receptu. Zeleninový základ rozmixovaný v hladký krém je zjemněný smetanou, fazole dodají výživnou složku.…
Masa připravujeme odděleně, ve dvou hrncích. Zachovají si tak své aroma a chuť. Později obě směsi spojíme, takže je dobré mít k dispozici aspoň jeden 5 l hrnec na…
Sulc je takový chudší příbuzný tlačenky, protože se dělá z podřadnějšího masa. Kolena obsahují spoustu kůže, šlach, chrupavek i kus kosti, což jsou všechno důležité…
Nejenže je květák velmi zdravý, navíc má i výbornou jemnou chuť a lze ho připravit mnoha způsoby. Ochutnejte ho v lahodné smetanové omáčce ze dvou druhů sýra, dochucené…
Brambory nakrájíme na větší kostky a dáme vařit s necelým půllitrem vody, kterou osolíme a přidáme koření.Brambory necháme vařit jen velmi krátce, přidáme k nim…
Pokud nemáte chuť na maso a stačí vám zeleninová omáčka, podávaná spolu s tarhoňou a opečenými žampiony, pak vyzkoušejte tento recept. Tarhoňa je vpodstatě těstovina,…
Zeleninu nakrájíme na kostičky, zalijeme vínem, přidáme koření, vodu, trochu octa a povaříme. Stačí asi 10 minut.Maso prošpikujeme, osolíme, dáme do mísy a přelijeme…
Krkovice je oblíbená pro svoji chutnost. Odpouštíme ji i to, že je prorostlejší tukem, protože díky němu opravdu skvěle přijímá chutě koření a přísad. Přesně jako v…
Aby se nás v novém roce držely peníze, pak musíme dle zvyklostí na první den v roce k obědu připravit čočku. Navíc spolehlivě zasytí a je zdraví velice prospěšná,…
Telecí maso osolíme a opepříme, pokud budeme používat plec, která nemusí být kompaktní, zpevníme ji provázkem a pokud použijeme sušší část masa (kýtu), doporučuji…
Vepřové srdce na slanině, má díky rajčatové omáčce a čerstvé paprice ještě výraznější chuť. Ať už pokrm podáváte s bramborem nebo třeba s krupicovými noky, vždy si…
Ryby si očistíme, vymyjeme studenou vodou a osušíme. Do pekáčku si dáme trochu oleje, ryby si nasolíme i vevnitř, z obou stran je projedeme olejem v pekáči, uskládáme si…
V papiňáku na rozehřátém tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme všechno koření, bůček vcelku a zprudka po všech stranách maso opečeme. Poté otočíme kůží dolů…
Moravanka je zeleninová směs, známá svou typickou pikantní chutí. Má široké možnosti použití do salátů, pomazánek nebo jako základ pod maso. Pokud máte dost různé…
V zimních měsících, kdy je nedostatek čerstvé zeleniny, přijdou papriky s kysaným zelím vhod. Postup je jednoduchý, stačí papriky naplnit zelím, zalít horkým nálevem a…
Mrkev a petržel nakrájíme a spolu s cibulí osmahneme. Přidáme nakrájené maso, osmahneme, zaprášíme paprikou, podlijeme hrnkem vody, přidáme koření, dusíme.Před dovařením…
Na oleji si usmažíme pokrájenou cibuli a česnek, přidáme také trochu vody a necháme změknout. Pak přidáme rajský protlak, kečup, sůl, cukr a koření ( pepř, bobkový list,…
Cibule oloupeme a nakrájíme na malé kousíčky. Do hrnce dáme olivový olej a na něm cibule osmažíme dozlatova.Když se cibule smaží, tak připravíme dýni. Dýní pořádně…
Oškrábaný celer nakrájíme na hrubé kostky, mrkve překrojíme na půl a z každé části uděláme podélné čtvrtiny. Šalotky překrojíme podélně na čtvrtiny. Česnek rozetřeme se…
Králičí stehna očistíme, osolíme. Šalotky a česnek nakrájíme nadrobno.Pekáč vytřeme olejem, přidáme šalotky a česnek. Na ně položíme brambory a na ně králičí stehna.Než…
Nejprve si nasucho opražíme kešu ořechy a dáme je stranou. Na oleji krátce opečeme cibuli, přidáme lžičku kari koření, bobkový list a na kostky nakrájené maso. Za…
Dršťkový guláš je tradiční české jídlo, které si získalo oblibu svou sytostí a výraznou chutí. Tento klasický pokrm je připravován z hovězích drštěk, které jsou pomalu…
Na sádle promíchaném s rozškvařenou slaninou rychle opečeme na kostky nakrájené maso a odsuneme stranou. Do tuku dáme na plátky nakrájenou cibuli, mrkev, petržel a celer…
Trdelníky z kynutého těsta: Zatímco na trhu za něj dáte kolem 80 Kč, stejně velký doma vyjde na 12 Kč, příprava není nijak složitá
Tajemství „chytrých“ svačinek pro děti: Co by měli školáci jíst, aby jim to myslelo?
Nejoblíbenější cukroví Josefa Maršálka: Ořechy vylepšené kokosem, pracny s malinami a dokonalé linecké vás dostanou