Nakládané zelí do klasického sudu
Recept ještě nebyl hodnocenKyselé zelí je výsledkem každoročního podzimního rituálu v mnoha rodinách. Dobře prokysané, uložené v sudu, proložené jablky pro ještě lepší chuť. Takové, které si s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kyselé zelí je výsledkem každoročního podzimního rituálu v mnoha rodinách. Dobře prokysané, uložené v sudu, proložené jablky pro ještě lepší chuť. Takové, které si s…
Pokud si už nevíte rady, jak zužitkovat přebytek cuket, vyzkoušejte recept na nakládané cuketové karbanátky. Jsou velmi snadné na přípravu a chutnají podobně jako…
Divoké hovězí na víně je luxusní a intenzivně aromatický pokrm, který spojuje bohatou chuť divokého hovězího masa s jemnou kyselostí a hloubkou kvalitního vína. Pomalu…
Vydatná, přesto jemná polévka, plná vůní i barev. Díky houbám, kopru i smetaně má svoji charakteristickou a nezaměnitelnou chuť, kterou si vás získá. Při podávání…
Skvělou potravinou, kterou bychom do svého jídelníčku měli zařazovat pravidelněji, je čočka, bohatá na vlákninu a spoustu dalších látek. Zkombinujte ji s kysaným zelím,…
Do hrnce si dáme olej a v něm osmahneme cibuli na proužky a česnek na plátky.Přidáme cizrnu i s vodou, ve které byla namočená,pak česnek, bobkový list, všechny bylinky…
Králíka omyjeme, naporcujeme a osolíme. Šalotky nakrájíme na půlměsíčky, slaninu na kostičky.Na dno remosky dáme cibuli, slaninu, bobkové listy, na to osolené králičí…
Maso omyjeme, osušíme, osolíme a nakořeníme a prošpikujeme česnekem.Cibuli oloupeme, nakrájíme na měsíčky.Řapíkatý celer nakrájíme, česnek neloupeme pouze překrojíme…
Plátky masa omyjeme, osolíme a opepříme. Mleté maso promícháme s vejcem, osolíme, opepříme, dáme na plátky masa a zavineme.Zeleninu a cibuli očistíme a nakrájíme. Na…
Nejdříve si namočte suchou čočku. Požadované množství čočky přeberte od nečistot a vypláchněte vodou, dokud není voda úplně čistá. Pak na čočku natočte dostatečné…
Slávky omyjeme a očistíme kartáčkem. Nasypeme do mísy a zalijeme studenou vodou. Ty slávky, které zůstanou otevřené, vyhodíme.Na pánvi restujeme na drobno nakrájenou…
Ze všech přísad, tedy z mletého masa, vajec, ovesných vloček, strouhanky, cibulky a rozmačkaného čenseku, si připravíme nádivku do paprik. Papriky omyjeme, osušíme a…
Spravíme nálev zo soli, cukru a octu (ako na šalát, ale menej silný).Pridáme koreniny, necháme zovrieť. Vložíme rybu a pozdĺžne prekrojenú mrkvu.Rybu po chvíli vyberieme…
Sviží suroviny důkladně očistíme ostrým nožem, uzené pod tekoucí teplou vodou kartáčkem, vložíme do vroucí vody, přidáme bobkový list, nové koření a vaříme asi 1,5…
Nejdříve si připravíme marinádu. Do mísy dáme trochu oleje a jogurt a pak začneme přidávat na kostičky nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, kečup, hořčici, bobkový list…
Vepřové maso nakrájíme na kostičky, cibuli na půlměsíčky a česnek nadrobno.Cibuli a česnek poskládáme na dno pekáčku, na ně položíme nakrájené maso, které osolíme a…
Hrnec s olejem rozpálíme a nakrájené maso necháme opéct - nemícháme!Když je hodně opečené, osolíme, opepříme, trošku zalijeme a necháme dusit.Na pánvi na oleji…
Cibuli očistíme a svaříme nálev.Cibuli nakrájíme - menší na čtvrtky, větší na silnější půl-čtvrtkolečka - a naskládáme do sklenic.Zalijeme nálevem, zavíčkujeme a…
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji, přidáme nové koření, pepř, bobkový list, promícháme a po chvilce dáme 1 lžíci červené papriky, kterou jen chvilinku (aby…
Na rozpáleném sádle a na kostičky nakrájeném uzeném bůčku osmažíme do hněda cibuli, přidáme divoké koření a na kostky pokrájené maso.Orestujeme a zaprášíme mletou…
Předem namočenou čočku uvaříme s bobkovým listem a nakrájeným pórkem do měkka. Vody dáme asi centimetr nad čočku a postupně přiléváme. V polovině vaření přidáme sůl a…
Ze sádla a hladké mouky upražíme tmavší zásmažku (jíšku) a odstavíme bokem na pozdější použití.Slaninu nakrájíme na větší kostky a cibuli nadrobno. Opláchnuté žlázy…
Vepřové koleno umyjeme,dáme do papiňáku, přidáme bobkový list, celou cibuli, 5 stroužků česneku a zalijeme vodou tak, aby bylo koleno ponořené, zaděláme víko a od doby…
Pečlivě omyjte a na kostičky nakrájejte všechnu zeleninu. Všechny ingredience vložte do hlubokého hrnce (kromě špeku), zalijte vodou a přiveďte do varu. Nechejte povařit…
Jak využít zbylé cukroví? Dejte ho do poháru, vyrobte z něj křupavou posypku, nebo upečte skvělý dort cukrovník
Laďka Něrgešová ukázala, jak na kynutí těsta pod vodou: Závin z něj je chuťově daleko lepší, říká moderátorka
Slavíme MDŽ: Recepty, které muži hravě zvládnou a potěší jimi své drahé polovičky