Čokoládový koláč - nepečený
Recept ještě nebyl hodnocenDatle slouží jako skvělá zásobárna rychlé energie a také dávky vitamínů. Výborné jsou jen tak samotné, ale dá se z nich připravit také spousta dobrot. Jednou z nich je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 351 kJ / 562 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 42,00 g |
– nasycené | 24,00 g |
– nenasycené | 18,00 g |
–– mononenasycené | 12,00 g |
–– polynenasycené | 6,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 8,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 32,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Datle slouží jako skvělá zásobárna rychlé energie a také dávky vitamínů. Výborné jsou jen tak samotné, ale dá se z nich připravit také spousta dobrot. Jednou z nich je…
Pohanku a ořechy dejte do misek, zalijte vodou a nechte přes noc nebo nejméně jednu hodinu máčet. Slijte a propláchněte. Všechny ingredience dejte do mixéru (jestli…
I sladké dobroty můžeme připravit ve zdravější verzi. Tento dort dosladíme kromě cukru javorovým sirupem a banánem a přidáme do něj nastrouhanou mrkev. Dort podáváme s…
Ze všech surovin na těsto vypracujeme pevnou hmotu, kterou necháme zabalenou v lednici odpočívat minimálně hodinu, ale nejlépe přes noc. Vyválíme plát, ze kterého…
Nejprve se vrhneme na korpus. Vše rozmixujeme a rukou vytvoříme tuhou hmotu, kterou plníme formu (děláme i okraje). Dáme do lednice rozležet a ztuhnout. Vytvoříme prvně…
Formičky necháme nachladit v mrazáku a mezitím si vytvoříme čokoládu. Formy vytáhneme a čokoládou poléváme dno a strany formiček – necháme prostor pro náplň. Až…
Rýži zalijte mlékem, přidejte lžíci moučkového cukru a špetku soli a uvařte - dokud se mléko do rýže nevsaje a nevytvoří kaši. Do ještě teplé vmíchejte kakao a odložte…
Na korpus vše rozmixujeme a vytvoříme lepivé těsto, které vtlačíme do formy. Dáme do lednice. Mangová náplň je na koláči to nejjednodušší. Oloupeme mango a rozmixujeme…
Na korpus vše rozmixujeme a vytvoříme tuhou kuličku těsta. Vyplníme formičky s důlkem uprostřed a necháme vychladnout v lednici. Vytvoříme podle receptu čokoládu a…
Pohanku nasypeme do větší mísy, zalijeme ji vodou a necháme ji přes noc namáčet. Ráno vodu slijeme a pohanku vsypeme do mixéru. Přidáme mandlovou smetanu nebo rostlinné…
Pohanku dáme na spod misky nebo nádoby. Rozmixujeme ostatní ingredience zvlášť a po jedné směsi naplňujeme. Ozdobíme kakaovými boby a podáváme! :-)
Odšťavníme granátové jablko a do šťávy zamícháme chia semínka. Promícháváme a čekáme, až semínka nabobtnají. Může to vzít 15-30 minut. Zde upozorňuji, že některé…
Semínka, mandle a kešu rozmixujeme na hladkou mouku a smícháme s kakaem a kakaovými boby. Dále si rozmixujeme datle s trochou vody a mixujeme tak dlouho, dokud nám…
Zmrzlé banány můžete vložit do mrazáku jak ve slupce, tak oloupané a nakrájené. Ty ve slupce se sice hůře po zmrznutí loupou, ale zato dostanete krémovější zmrzlinu. Ale…
Rozmixujeme mandle a ovesné vločky najemno. Kakaové boby zbavíme slupky, nožem rozkouskujeme, přidáme k mandlové směsi a rozmícháme. Datle rozmixujeme v mixéru s pár…
Na korpus rozmixujeme para oříšky na jemnou mouku a smícháme s kakaem. Medjoul datle rozmixujeme na kaši (můžeme přidat trochu vody) a přidáme k mouce. Vytvoříme těsto a…
Jablko nastrouhejte najemno, zalijte vodou a promíchejte s chia semínky. Nechte 5-10 minut odpočívat.V míse promíchejte špaldové a ovesné vločky, kakao, protein a…
Boby zbavte slupek, nasekejte spolu s mandlemi na prkénku a vše rozmixujete spolu s brusinkami, kokosovým olejem a troškou mléka.Sušené brusinky jsou proslazené a dodají…
Veganská strava není vůbec tak nudná a asketická, jak by se mohlo z povzdálí jevit. Ovesná kaše v tomto pojetí může být velmi pestrá, chutná a lahodná. Navíc nadupaná…
Domácí kečup krok za krokem: Voní skořicí a vydrží celou zimu v perfektní kondici
Crack pie: Aby máslem vonící kultovní koláč z amerického Milkbaru byl správně lepkavý a vláčný, je nutné dodržet jeden zásadní trik
Oblíbená klasika: Halušky se zelím a smaženou cibulkou s uzeným bůčkem jsou překvapivě jednoduché a zvládne je i začátečník