Bramborový chleba II.
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a použijeme program základní (Klasik)
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 494 kJ / 357 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 3,00 g |
– nasycené | 1,00 g |
– nenasycené | 2,00 g |
–– mononenasycené | 0,50 g |
–– polynenasycené | 1,50 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 500 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 70,00 g |
– cukry | 3,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a použijeme program základní (Klasik)
Suroviny dáme do pečící formy v pořadí v jakém jsou popsány. Kvásek a chlebové koření smícháme s moukou. Na mouce uděláme důlek, do něho dáme cukr a navrh rozdrobíme…
Nakrajime mrkev, kedlubnu a maso na kostky. Zpenime na oleji cibuli, smazime do zlatova, pridame na krajene maso, zamichame a nechame chvili dusit poklickou. Potom…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - sypké a zapneme program Celozrnný. Chlebík je trošínku tužší, ale lehounký. Kefír používám domácí, je hodně hustý. Máte…
Suroviny dáme do pečky v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Pak těsto znovu propracujeme a vytvoříme bagety (nebo rohlíky), které před vložením do trouby…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a nastavíme program Těsto. Pak těsto vyndáme, dobře propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu. …
Kuřecí nudličky orestujeme, přidáme kukuřičky a hotovou milánskou omáčku. Osmažíme si bramboráky a naskládáme na plech, na každý bramborák dáme kopeček masové směsi a…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Těsto. Vykynuté vytáhneme, propracujeme, pokud je třeba, podsypneme lžící mouky. Rozdělíme na 6 dílů …
Mozečky opatrně opláchneme a necháme okapat, pak je s citem osolíme (bramborák už slaný je), opepříme a obalíme v bramborákovém prášku. Osmažíme je z obou stran v…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké (navrchu na mouce je v jednom rohu droždí, v protilehlém kvásek) a zapneme základní progam. I když těsto při míchání…
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé) a necháme programem Těsto jen umíchat. Hned potom jej, přikryté, dáme přes noc kynout do lednice. Druhý den těsto vyndáme na…
Uděláme si bramborákové těsto, jak jsme zvyklí a jak máme rádi. Rozpálíme si olej na pánvi, vložíme formu - srdíčko a vylijeme ji bramborákovým těstem. Lžící…
Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Velký Já dávám nastavení Těsto:
Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme na pánvi a osmahneme na ní krájenou cibulku.Do pekárny vložíme suroviny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Základní.
Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat a hotový omládek pak v zavřené pekárně asi 45 minut kynout. Přidáme ostatní suroviny a bez předehřevu necháme umíchat…
Směs promícháme v ruce, vložíme do formy pekárny a zapneme program Pečení. Je třeba péci asi 80-90 minut, takže program musíme po ukončení ještě nastavit na potřebné…
Koláčové dobroty od Marcely: Pracny podle bábinky voní kořením a citronovou kůrou. Dokonalé jsou i díky obalení v kakau
Proč nechat těsto kynout v lednici? Buchty i mazance budou mnohem lepší, když dodržíte tento postup
10 nejlepších kuchařek pro rok 2022: Bez těchto skvostů se v kuchyni neobejdete!