Bramborové knedlíky od babičky
Recept ještě nebyl hodnocenBramborové knedlíky jsou oblíbenou součástí českých jídel. Jsou pokrmy, které si bez knedlíku neumíme představit. Dají se použít jako vynikající příloha ke kachně či…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 327 kJ / 78 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 0,10 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 16,20 g |
– cukry | 1,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Bramborové knedlíky jsou oblíbenou součástí českých jídel. Jsou pokrmy, které si bez knedlíku neumíme představit. Dají se použít jako vynikající příloha ke kachně či…
Plněné bramborové knedlíky sypané cibulkou jsou tradičním pokrmem naší kuchyně. Všichni je milujeme. Je škoda, že pro jejich pracnost se na našem stole tato pochoutka…
Tak ako kolace maju specificku muku tak aj na hranolky su najlepsie specificke zemiaky a su to mucne zemiaky - C. Aby sme dosiahli lahke nadychane vnutro a nie solidnu…
Oškrábané, omyté a nakrájené brambory uvaříme doměkka. Vejce vaříme ve vodě se lžičkou octa na tvrdo cca 7 -8 min. Vejce vyndáme, naťukneme je, přendáme do studené vody…
Pastýřský koláč je pokrm pocházející z Velké Británie. Nejedná se však o sladký, nýbrž o slaný koláč, kde jeho základ tvoří mleté maso s rajčatovou omáčkou a vrchní část…
1) Červenou řepu i brambory oloupejte a nastrouhejte. Přidejte nasekanou cibuli, vejce a mléko. 2) Nakonec vmíchejte sůl, pepř, fenykl, majoránku a zahustěte moukou. …
Oloupeme brambory a dáme vařit do osolené vody. Vody dáme trošičku více, než obvykle. Z uvařených brambor slijeme do jiného kastrůlku asi hrnek vody a přivedeme k varu.…
Kuřecí prsa patří k oblíbeným částem kuřete. Jde o libové maso, které má univerzální využití. Zde je servírováno s bramborovou kaší a vínovou omáčkou s vůní bylinek a…
Oškrábané brambory nakrájíme na menší kousky a vaříme se solí do měkka. Smetanu ohřejeme. Žampiony nakrájené na kousky restujeme na lžíci másla. Stačí krátce, odstavíme…
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme doměkka. Do ještě horkých dáme polovinu másla, rozšťoucháme je, přilijeme horké mléko a vyšleháme na hladkou kaši…
Grilování levou zadní: Jak na nejlepší krkovičku? Šéfkuchaři radí nesolit předem a vyndat včas z lednice
Nechte svůj talíř rozkvést jedlými květy: Sedmikrásky krásně zdobí, pampelišky zkuste do salátu
Sladké devadesátky a slavné porevoluční dobroty: Také jste žvýkali Hubba Bubba a míchali si Tang?