Houbová zelňačka
Recept ještě nebyl hodnocenHoubová zelňačka je lahodná polévka, která spojuje zemité aroma hub s jemnou kyselostí zelí. Tento voňavý a sytý pokrm je ideální pro milovníky přírodních chutí a skvěle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Houbová zelňačka je lahodná polévka, která spojuje zemité aroma hub s jemnou kyselostí zelí. Tento voňavý a sytý pokrm je ideální pro milovníky přírodních chutí a skvěle…
Květák je univerzální zeleninou, ze které připravíte různorodé pokrmy. Inspirujte se v tomto receptu a zapečte květák v lahodném krémovém bešamelu. Povrch posypaný…
Gratinované pokrmy jsou velmi oblíbené a není divu. Na povrchu je zdobí lahodná nazlátlá krusta. Tento pokrm připravíme velmi snadno. Plátky brambor a kedlubny zalijeme…
Tento jednoduchý oběd zachutná i těm, kdo brokolici nemají příliš v lásce. Smaženého platýse podáváme s nočky, které připravíme ze šťouchaných brambor a brokolice. Díky…
Zajímavé pohoštění s netradičním vzhledem připravíme z brambor obalených slaninou. Po upečení brambory naplníme čedarem a vejci a ozdobíme jarní cibulkou. Pak už stačí…
Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky. Promícháme s neoloupanými stroužky česneku a jednou lžící olivového oleje. Dáme péct na plechu s teflonovou fólií nebo papírem…
Bramborové knedlíky plněné směsí z mletého masa, slaniny a papriky vás překvapí svou skvělou chutí a určitě si je oblíbíte. S minimálním úsilím zajistíte výborný oběd…
Krémová květáková polévka s noky je dokonale sváteční polévkou. Na talíři vypadá úchvatně a chutná dokonale. Sýrové nočky si připravte i do zásoby, určitě po nich bude…
Máte málo času, ale chuť na něco poctivého? Fofr zelňačka je ideální řešení! Kombinace kysaného zelí, brambor a jednoduchých ingrediencí vytvoří polévku, která zahřeje a…
Ochutnejte pravou valašskou zelňačku s houbami – sytou, voňavou polévku, která spojuje kysané zelí, lesní houby a tradiční koření do jedinečné chuti. Dokonalý pokrm pro…
Voňavé brambory pečené ve slupce obalené solí jsou skvělé jako samostatné jídlo, nebo je můžeme podávat jako přílohu k masu. Podáváme je plněné máslem a ozdobené trochou…
Jednoduché bramborové jídlo si můžeme vychutnat jen tak, nebo ho použijeme jako přílohu. K uvařeným bramborám stačí přidat opečenou slaninu, houby, česnek a koření,…
Zlatavé bramborové bochánky pečené v troubě, představují dokonalou kombinaci jednoduchosti a výjimečné chuti. Navrchu sypané voňavým sýrem a přelité křupavou slaninou…
Uvařené brambory oloupejte, nechte vychladnout a nakrájejte na kostičky.Řepu také oloupejte a buď ji nastrouhejte na hrubém struhadle nebo také pokrájejte.Cibuli a…
Štrachanda z Plzeňska je výborné jídlo z brambor,škvarků, uzeného masa a hub. Pokrm z jednoho pekáčku je sytý a velmi vhodný pro chladnější období. Když k němu přidáte…
Koblihy plněné šunkou jsou netypickým pojetím tradiční dozlatova vysmažené pochutiny. Kynuté těsto vykrojíme a naplníme oblíbenou uzeninou. Po usmažení je pak dozdobíme…
Tento pokrm spojuje sytost a chuť domova, ať už jako hlavní chod nebo vydatná svačina. Díky kynutému těstu je bramborák nadýchaný, zatímco škvarky mu dodávají…
Jednoduchá zeleninová polévka má krásnou barvu, příjemnou nasládlou chuť a krémovou konzistenci. Zajímavě vynikne i jablko, které vaříme spolu se zeleninou. Podáváme ji…
Lehká a netradiční varianta klasické omáčky. Tento segedín bez mouky nabízí bohatou chuť díky kombinaci jemného masa, kysaného zelí a smetany, a přitom je šetrnější k…
Valentýnské šunkové a vaječné srdce podávané s hebkou bramborovou kaší, vhodně doplněné čerstvou zeleninou, připraví pro své partnery i úplní začátečníci. Nezapomeňte na…
Toto lahodné bezmasé jídlo je syté a plné chutí. Vrstvy brambor, květáku, uzeného tofu a kadeřávku a sýra halloumi se během pečení pěkně propojí. Příprava tohoto pokrmu…
Kuřecí játra jsou velmi lahodná a bohatá na živiny. Kromě klasické přípravy na cibulce skvěle chutnají i se slaninou a trochou zeleniny. Jako přílohu zvolíme zelené…
Klasické americké koblihy s otvorem uvnitř známe obvykle ve sladké verzi. Tentokrát je připravíme naslano z brambor a pastináku. Hodí se jako chutná svačinka na cesty.…
Jemná vepřová panenka zaslouží krátkou a jednoduchou úpravu. Obalíme ji do slaninového kabátku a po upečení podáváme s pyré z brambor a kořenové zeleniny. K jídlu…