Cik-cak dort
Recept ještě nebyl hodnocenŽĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pričom postupne pridáme horúcu vodu. Z bielkov vyšľaháme sneh a striedavo ho s múkou pridáme do žĺtkovej zmesi. Z cesta oddelíme asi…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pričom postupne pridáme horúcu vodu. Z bielkov vyšľaháme sneh a striedavo ho s múkou pridáme do žĺtkovej zmesi. Z cesta oddelíme asi…
Smetanu smícháme se ztužovačem a vyšleháme do pěny (smetana musí být dobře vychlazená!). Kvalitní čokoládu nalámeme na malé kousky, necháme jí rozpustit a ještě teplou…
Svařené víno se zázvorem zahřeje tělo i duši! Kombinace červeného vína, voňavého koření a pikantního zázvoru přináší příjemné aroma a jemně kořeněnou chuť, která rozzáří…
Pokud jsou švestky s peckou, tak je vypeckujeme. Do misky dáme alkohol a promícháme v něm švestky. Necháme odležet před noc nebo alespoň jednu hodinu. Švestky po…
Na masle osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu,pridáme nakrájanú šunku a údené mäso,opražíme,dáme syrokrém,necháme roztopiť,zalejeme mliekom,osolíme a vlejeme brandy.…
Do šejkru vložte 3 větší kostky ledu, za okamžik z něj vylijte roztátou vodu (tím se šejkr ochladí), přidejte ostatní přísady, šejkr uzavřete a prudce, avšak krátce…
Maso osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na másle s olejem dohněda. Přendáme do pekáčku do rozpálené trouby na 200C a dopékáme cca 15 minut. Do výpeku dáme…
Na panvici rozpálime maslo a olej, krátko opražíme pečienku, osolíme, okoreníme a odložíme na teplé miesto. Potom vložíme do panvice králičie mäso a krátko opečieme z…
1) Hrušky: v kastrůlku či pánvi smíchejte cukr s vínem a zrníčky vyškrábnutými z vanilkového lusku. Vařte, dokud se cukr nerozpustí. Hrušky oloupejte, nechte jim ale…
1. Mouku se solí, lžičkou cukru, mlékem, vodou, vejci a olejem promícháme,nechame odpočinout v lednici. Nelejeme male množstvi na predehratou panvicku a opečeme všechny…
Rozehřejte troubu na 225°C. Brambory vydrbejte kartáčkem a rozpulte podélně. Na dno malého pekáčku dejte pečící papír, který potřete olivovým olejem a posolte. Položte…
Maso osolíme a opepříme, rajčata nakrájíme. Nasekanou šalotku a česnek dáme spolu s ančovičkami a brandy do hmoždíře nebo mixéru a utřeme na středně hrubou pastu.…
Vymačkanou šťávu z pomerančů vaříme půl hodiny s kůrou, cukrem a vodou. Přidáme rum a brandy, dobře promícháme, přivedeme k varu a odstavíme.
Studené maso nakrájíme jak se nám podaří (na plátky, nudličky, kostky) a opatrně smísíme se smetanou ochucenou solí, pepřem, zastříkneme worcestrem a citronem.Sklenky …
Smetanu přivedeme k varu spolu s rozříznutým vanilkovým luskem. Odstavíme z ohně, lusk vyjmeme a vyškrábneme vnitřek lusku do smetany. Poté smícháme žloutky se škrobem,…
Ovoce promícháme, větší kousky překrojíme, čtvrtinu dáme stranou, zbytek nasypeme do kastrolu.Ovoce v kastrolu zakapeme citronem a rozmačkáme, přidáme Želirfix…
Oddělíme žloutky a bílky, 1 bílek ušleháme do tuha, žloutky dáme na mírný plamen s 1 dl šlehačky, stále mícháme, želatinu dáme nabobtnat s trochou studené vody. Když…
Elegantní kynutý koláč ve tvaru hada se v tomto receptu peče v kulaté formě. Uvnitř koláče najdete lahodnou kombinaci máku, marcipánu a povidel. Koláč je proložený…
Pokud chcete zkusit něco nového, připravte si tyhle trubičky plněné krémem z ricotty. Oproti jiným receptům se tyto trubičky nepečou, ale smaží ve vyšší vrstvě oleje,…