Zapečené brambory s brokolicí, pórkem a sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory oloupeme a uvaříme v celku na skus. Brokolici bez košťálu dáme na pařák a vaříme v páře do poloměkka. Pórek nakrájíme na půlkolečka, slaninu na tenké nudličky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory oloupeme a uvaříme v celku na skus. Brokolici bez košťálu dáme na pařák a vaříme v páře do poloměkka. Pórek nakrájíme na půlkolečka, slaninu na tenké nudličky…
Běžným způsobem uvaříme masový vývar s kořením a zeleninou, táhneme aspoň tři hodiny.Předem uvaříme brokolici rozdělanou na malé části. Brokolice musí být uvařená na…
Do dvou litrů vody nakrájíme brambory a zeleninu. Osolíme, opepříme a vaříme do měkka.Z mouky a másla uděláme jíšku.Do horké jíšky rozklepneme vajíčko a promícháme.Směs…
Brokolici rozebranou na růžičky dáme do misky a zalijeme vroucí vodou, necháme cca 5 minut a scedíme. Pokud máme mražené krevety necháme je rozmrazit, lehce opláchneme a…
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Vložíme narezané ružičky brokolice a nahrubo nastrúhaný hlúbik brokolice. Osolíme, okoreníme a zalejeme vodou. Varíme cca 10…
Plátky mäsa naklepeme jemne päsťou. Osolíme, okoreníme, posypeme šafránom.Na oleji restujeme na kolieska nakrájanú cibuľu, len kým sa kolieska nerozpadnú.Potom cibuľu…
Stonky zeleru a mangold nakrájame na menšie kúsky, paradajky a cibuľu na mesiačiky, brokolicu rozoberieme na ružičky, kurkumu na tenké kolieska.Všetku zeleninu dáme do…
Brokolici propláchneme, zbavíme ji košťálu co nejvýš. Pak ji rozlámeme na meší části a položíme rovnoměrně do napařovacího hrnce. Do hrnce nalijeme 2 dl vody a zapneme…
Brambory oloupeme a nakrájíme. Cibuli nakrájíme najemno. Brokolici nakrájíme na větší kusy.Na řepkovém oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme brambory a zalijeme…
Brokolici opláchneme a rozebereme na menší růžičky, kapustu zbavíme vrchních listů a nakrájíme na 1 cm proužky.Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky, jarní cibulku na…
Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme rozmačkaný česnek, následně přidáme nakrájené brambory a chvilku restujeme.Pak přidáme na růžičky rozdělenou brokolici,…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Pokud použijeme domácí flíčky nebo mašličky, uvaříme jak jsme zvyklí. Uvařené těstoviny scedíme a dáme do větší…
Smícháme veškeré ingredience na marinádu a namarinujeme čtvrtky. Přendáme do misky a zbylou marinádou zalijeme. Necháme odležet nejlépe přes noc, ale minimálně 3 hodiny…
Velmi snadné a chutné zeleninové jídlo ve stylu lowcarb stravování bude chutnat nejen vyznavačům této stravy. Šneci budou chutnat i těm, kteří brokolicí vcelku…
Brokolici rozmixujeme, přidáme vejce, sůl a pizza koření a pořádně promícháme, aby se nám těsto spojilo.Na plech vyložený pečicím papírem vytvoříme 2 placky a dáme péct…
Zeleninová směs má v naší kuchyni velmi široké možnosti uplatnění. Můžeme jí podávat s přílohou jako hlavní jídlo nebo jí použít jako základ pod maso. Zcela jistě jí…
Květák nebo brokolici uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Vyjmeme je a necháme zchladnout a oschnout.Těstíčko: našleháme pivo, olej, žloutky, mouku a sůl podle potřeby.…
Maso nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě spolu s bobkovým listem a špetkou pepře do měkka.Z vývaru odstraníme všechen přebytečný tuk.Přidáme na kostičky…
Jáhly se řadí mezi lehce stravitelnou, výživnou a přirozeně bezlepkovou potravinu. Při jejich přípravě musíme dbát na pořádné propláchnutí, aby nebyly na chuti hořké. V…
Výhoda zeleninové polévky oproti jiným polévkám je především v její jednoduchosti. Tahle polévka vás zachrání ve chvílích, kdy máte v lednici poslední kousky zeleniny.…
Nejlepší částí vepřového masa je panenka, která si při správné úpravě zachová svojí šťavnatost. Jednoduše okořeněnou panenku, vonící po rozmarýnu, perfektně doplní…
Chleba nakrájíme na krajíčky a ty na menší kostky. Dáme do větší mísy a zalijeme chladným vývarem.Růžičky brokolice vložíme do osolené vroucí vody a 3 minuty povaříme.…
V této netradiční zeleninové polévce zužitkujeme ředkvičky opravdu celé i se zdravými zelenými lístky. Pojí se v ní mnoho chutí a vůní koření a čerstvých bylinek. Díky…
Na této sladkokyselé zeleninové směsi si můžeme pochutnat jen tak, nebo ji podávat jako přílohu k masu. Zeleninu uvaříme, vložíme do zapékací misky vyložené slaninou,…
První mikrovlnku byste domů asi nechtěli: Na výšku měla skoro dva metry!
Britské vánoční koláčky mince pies byly původně jen pro bohaté. Dnes je pečou všichni!
Domácí pesto z medvědího česneku jen z pár ingrediencí: Hodí se do rizota i k masu a při správném skladování vydrží až půl roku