Broskvová bublanina
Recept ještě nebyl hodnocenOddělíme si bílky od žloutků, z bílků vyšleháme sníh, žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej, mouku s práškem do pečiva, mléko a nakonec jemně vmícháme sníh z bílků.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oddělíme si bílky od žloutků, z bílků vyšleháme sníh, žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej, mouku s práškem do pečiva, mléko a nakonec jemně vmícháme sníh z bílků.…
Želatinu namočíme do trochy studeného mléka a necháme nabobtnat. Zalijeme ji částí horkého mléka a rozmícháme. Potom ji s měkkým tvarohem, cukrem, tukem a vejcem…
Naslehame pomazankove maslo, pridame cukr a po jednom pridame vajicka a vanilkovy cukr. Do kazdeho kosicku vlozime jeden piskot a zalejeme testem tak do 3/4. Testo v…
Cukr a vodu svaříme do úplného rozpuštění cukru.Víno nalijeme do většího džbánu.Z pomerančů a citronu vymačkáme šťávu a přes síto ji přilijeme do vína.Broskve oloupeme,…
Listové těsto bud rozkrojíme na půl nebo někdy bývají dvě kostky těsta, uválíme z těsta 2 placky, snažíme se do čtverce tak, aby obě placky měly alespoň 45x45cm,…
Vejce vyšleháme s cukrem, přisypeme mouku, smíchanou s práškem do pečiva, kakao, olej, mléko a vodu. Vymícháme hladké těsto, nalijeme ho na vymaštěný a vysypaný plech…
Vyšleháme bílky s polovinou cukru,zbylý cukr šleháme cca 3 minuty se žloutky. Pak postupně přidáme vodu a střídavě sypké suroviny. Dáme na střední plech,pečeme ve…
Nepečený a dobře vychlazený kus dortu potěší každého, zejména pak, když je horký letní den. Do libovolné formy na dort stačí naskládat piškoty, lahodný krém ze šlehačky…
Prsa osolíme, opepříme, mírně posypeme paprikou a orestujeme z obou stran na 3g oleje na kvalitní teflonové pánvi. Orestované prso dáme na talířek, na něj dáme půl…
Změklé máslo utřeme se žloutky do pěny, přidáme nastrouhanou kůru z 0,5 citronu a oba druhy cukru. Dále vmícháme krupičku, tvarohy a šťávu z 0,5 citronu. Na závěr zlehka…
Z uvedených surovin uděláme drobenku,kterou namačkáme na vymazaný a vysypaný pekáč.Tvaroh utřeme s vejcem a cukrem, navrstvíme na drobenku, poklademe nakrájenými…
Veškeré ovoce pokrájíme, pomeranče zbavíme pecek a kůry a dáme vše vařit s trochou vody. Za půl hodiny vše rozmixujeme a vaříme s cukrem další zhruba půl hodinu až se…
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme horkou vodu , olej a postupně vmícháváme mouku. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný se špetkou soli (jen tak mezi dva…
Vajíčka a oba cukry vyšleháme,přidáme máslo,citronovou kůru a nakonec mouku s pr.do pečiva.Vyšleháme hladké těsto,které vylijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech…
Mouku společně s moučkovým cukrem prosijeme na vál, přidáme na kousky nakrájené máslo, vejce, a citronovou kůru. Zpracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme…
K vůni vánoc neodmyslitelně patří skořice, hřebíček, jablka a citrusy. Mají magickou moc, příjemně nás naladí a zahřejí. Přesně tyto vůně můžete mít doma, připravíte-li…
Ve větší míse smícháme ovoce s cukrem a necháme asi 1 hod. stát.Potom je vložíme do sklenice nebo keramického hrnce a zalijeme rumem. Na 0,5 kg ovoce počítáme 25 dkg…
Zralé broskve nebo nektarinky pokud možno oloupeme a spolu s citrónovou šťávou, broskvovou šťávou nebo vodou a medem je rozmixujeme. Do sklenky nalijeme 100 ml…
Broskyne umyjeme, vyberieme kôstky a nakrájame, dáme do pohára, pridáme PL kryštalového cukru, škoricu celú (tak 1-2 na 7čkový pohár) pár klinčekov.Zalejem horúcou vodou…
oloupané a nakrájené ovoce podlijeme trochou vody a povaříme se skořicí a hřebíčkem 1/2 hodinky,.přidáme cukr a mícháním ho rozpustíme. pak přidáme štávu z jednoho…
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme do sněhu. Žloutky zalijeme horkou vodou, utřeme s cukrem, přidáme olej a vodu a…
těsto: 1. V míse smícháme mouku, cukr a sůl a přidáme na kostičky nakrájené máslo. Máslo zapracujeme do těsta (bude z něho hrubá krupice). 2. Přidáme vodu a těsto…
Potřebujeme nějakou mísu. Jablka, hrušky, banány nakrájíme na kostičky, asi tak 1-2 cm :) Nektarinky nebo broskve musíme vypeckovat, a nakrájet společně s ostatním…
Vídeňský bramborový salát chutná božsky. Recept je jen ze šesti běžně dostupných surovin, které vyjdou na 35 korun
Sedm nejlepších pomazánek pro rychlé večeře: Legendární vajíčková klasika, ale také liptovská s ančovičkami a kapary
10 rad, jak správně uchovávat potraviny: Vyhněte se moučným červům, ztvrdlému cukru nebo žluklým ořechům