Domácí becherovka
Recept ještě nebyl hodnocenDomácí likér, který svou chutí, vůní i vzhledem připomíná slavnou Becherovku. Podávat ho můžeme při slavnostních příležitostech jako likér ve skleničce na stopce,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 kJ / 0 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,05 g |
– nasycené | 0,01 g |
– nenasycené | 0,04 g |
–– mononenasycené | 0,01 g |
–– polynenasycené | 0,03 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Domácí likér, který svou chutí, vůní i vzhledem připomíná slavnou Becherovku. Podávat ho můžeme při slavnostních příležitostech jako likér ve skleničce na stopce,…
Sušené brusinky nasypeme do misky, přidáme sáček švestkového čaje, několik větviček čerstvého tymiánu a zalijeme asi 100 ml vroucí vody. Necháme louhovat, nejlépe přes…
Do hrnce nalijeme čaj,přidáme cukr,šťávu z citronu a pomerančů,nastrouhanou kůru z poloviny citronu,koření a pět minut povaříme.Scedíme,přilijeme víno a přivedeme k bodu…
Máslo rozehřejeme a necháme v něm vyvařit čaj (sáček se pak vyhodí). Po částečném vychladnutí másla do něj zašleháme cukr, citronovou kůru a špetku soli. Nakonec…
Pomeranče a citrony nakrájejte na kousky i se slupkou, dejte do džbánku, co snese horkou vodu, nasypte na ně cukr podle chuti a teď to trochu pomačkejte, ať pustí sťávu…
Dejte mouku do větší mísy. V druhé míse rozšlehejte vajíčka s mátou, citronovou kůrou, sodou a jogurtem. Přilejte k mouce a dobře spolu promíchejte. Mátu a citronovou…
Všechny suroviny spojíme dohromady v těsto (pytlíky čaje roztrhneme a použijeme pouze sypký čaj, samozřejmě).Těsto dáme do ledničky trochu odležet, klidně hodinku.A teď…
Sáčky černého čaje zalijeme 1,5 l vroucí vody. Čaj necháme vylouhovat a počkáme cca 20 minut až vychladne. Po této době sáčky odstraníme. Mezitím si nakrájíme na…
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Mléko zahřejeme, vsypeme černý čaj a necháme pomalu chladnout. V míse vyšleháme změklé máslo s cukrem. Postupně přidáme vejce,…
Do mixeru nalijeme kakao, čaj a šťávu. Mixujeme 30 vteřin, nalijeme do vysokých sklenic a zdobíme strouhanou čokoládou. Podáváme dětem, zatímco dospělí si pochutnávají…
Přirozená kyselost a rebarbory zrovna vybízí k tomu, upéct z ní výborný koláč. Tuto jarní rostlinky lze ale využít i pro jiné druhý dezertů. Zkuste sladkou variantu s …
Recept v tomto případě ani není recept, jen orientační souhrn ingrediencí, protože nejlépe si nápoj samozřejmě uzpůsobíte dle vlastních chutí (kolik máty, jak silný čaj,…
Sáčky čaje zalijte 500 ml horké vody a louhujte 6-8 minut (dle chuti). Oslaďte a dodejte aroma vanilkovým cukrem. Nechte vychladnout. Dolijte sodovku a přidejte led.…
Rohlíky nakrájíme na kolečka, dáme do mísy, zalejeme mlékem ve kterém jsme rozšlehali vejce a necháme chvíli odstát. Pekáček nebo zapékací misu z varného skla vymažeme…
Uvaříme čaj a vymačkáme do něj šťávu z citrónů. Přidáme kostky cukru, otřené o citrónovou kůru. Nakonec přilijeme rum a necháme přejít varem.
Bílky vyšleháme do pevné pěny se špetkou soli a postupně přisypáváme cukr. Potom po jednom přidáváme žloutky a nakonec postupně lehce přimícháme mouku předem promíchanou…
Nejsem sice příznivec slazených čajů, ale pro nanuky to rozhodně doporučuji. Pokud máte děti, můžete je zapojit do vykrajování ovoce různými tvořítky. Pak už stačí…
Venku praží sluníčko, a tak je ideální doba osvěžit se domácím ledovým čajem. Varianta přípravy čaje zastudena je mnohem chutnější, než spaříme-li čaj vřelou vodou a…
Nejdříve si uvaříme klasický čaj, přidáme podle chuti rum či medovinu, a zalijeme sušené ovoce, aby se nasáklo. Necháme ho louhovat v této alkoholové lázni po celou dobu…
Vytvořte disk zvaný SCOBY (Symbiotickou kolonii kvasinek a bakterií) a mateřský čaj: Do hrnce nalijte 1 sklenici vody a přiveďte ji k varu.Přidejte do vody čajové sáčky…
Nápoj plný energie, který spojuje pikantní chuť zázvoru s jemnou sladkostí medu. Tato domácí limonáda nejen skvěle chutná, ale také posílí imunitu a osvěží vás během…
Obyčejná cibule jako svatební dar? Ve středověku to byla obrovská pocta
Svatební hostina Elišky Přemyslovny: Podávala se paštika ve tvaru středověkého hradu, sladká kaše i zvláštně vařená slepice
Šílené kombinace, které chutnají fantasticky: Už jste zkusili hranolky se zmrzlinou, chipsy s čokoládou nebo donut se slaninou?