Candát pečený na másle
Recept ještě nebyl hodnocenCandát je naše nejkvalitnější sladkovodní ryba a nejlepší způsob jeho úpravy je ten, který zachová jeho specifickou chuť. Náš oblíbený recept na candáta pečeného na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 350 kJ / 84 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,70 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,70 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,80 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,60 g |
–– mononenasycené | 0,40 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 50 mg |
Sodík | 35 mg |
Sůl | 0,09 g |
Sacharidy | 0,40 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Candát je naše nejkvalitnější sladkovodní ryba a nejlepší způsob jeho úpravy je ten, který zachová jeho specifickou chuť. Náš oblíbený recept na candáta pečeného na…
Očištěné, omyté a osušené filety, předem vyndané z lednice, osolíme a opepříme po obou stranách. Než je vložíme na pánev, přidáme bylinky nasekané nahrubo a zlehka…
Připravenou zeleninu (můžeme použít i mraženou směs) povaříme chvilku na páře, zchladíme, necháme na sítku oschnout a dáme do hlubší pánve na rozehřátou polovinu másla.…
Candáta nakrájíme na silnější podkovy, každou z nich posypeme kořením na ryby, které máme rádi a každou podkovu ještě zastříkneme troškou olivového oleje. Necháme asi…
Křehké filety candáta opečeného na másle a oleji podáváme s jednoduchou smetanovou omáčkou ochucenou bílým vínem a pažitkou. Omáčku můžeme zvýraznit přidáním trošky…
Candáta dáme do misky, nasolíme, posypeme bylinkami, polejeme olejem a šťávou z celého citronu. Rukou vše promícháme a pootáčíme. Necháme alespoň 2 hodiny v lednici…
Zapneme troubu na 180° C. Dobře omyjeme citrony. Očistíme filety candáta, osušíme papírovou utěrkou, osolíme a opepříme. Změklé máslo dáme do misky, přidáme prolisovaný…
Ryby bychom měli do jídelníčku zařazovat pravidelně. Candát je oblíbená sladkovodní ryba a jeho maso je delikátní. V tomto receptu jej jen opečeme na pánvi a podáváme k…
Skvělá ryba jakou je candát, si zaslouží dokonalou přílohu. A tou může být ne úplně tradiční červená čočka v kombinaci se salátovou okurkou. Rychlá příprava ryby,…
Vaření v páře je velmi šetrné a je vhodné i při různých dietách. Když do vody přidáme bylinky, bude ryba připravená na páře krásně vonět. Podáváme ji s křupavou vařenou…
V pánvi rozpustíme máslo, na kterém osmažíme osolené a pokmínované filety candáta.Smažíme nejprve kůží dolů, pak otočíme a krátce osmažíme i z druhé strany, kdy před…
Nejprve candáta očistíme stáhneme z kůže a odkostíme, uděláme z něj fiety bez kostí. Potom candáta osolíme, necháme chvilku, aby se do něj natáhla sůl. Potom jemně…
Candáta očistíme, vykucháme, po délce překrojíme na dvě poloviny a zbavíme páteře. Nakrájíme na porce, do kterých uděláme zářezy, aby se candát při pečení nezkroutil.…
Na masle orestujeme salotku, přidáme 2 promackle nasekane cesneky a rýži. Osolíme a opeprime. Zalijeme vinem a nechame zredukovat. Pridame bylinky a zalijeme vyvarem.…
Brambory uvaříme ve slupce. Omyjeme je, dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přidáme rozmarýn. Uvařené oloupeme, nakrájíme, a dáme na rozehřátý olej na pánev.…
Candát patří mezi ryby s velmi jemným masem, které má příjemnou chuť. V tomto receptu najdete inspiraci na jeho přípravu na grilu. Jednotlivé kousky candáta stačí obalit…
Rybí maso má urputné odpůrce i nadšené vyznavače. Leckterého z odmítajících může tato úprava přesvědčit, že rybí maso je kromě zdroje zdravotních benefitů i velmi chutné…
Candáta nakrájíme na kousky. Dijonskou hořčici smícháme se solí, kmínem, citrónovou kůrou a vinným octem. Do této marinády vložíme kousky ryby a marinujeme - nejlépe…
Rybku alespoň půl dne předem naložte - já jsem si na ni v hmoždíři udělala pesto z bylinek (tymián, rozmarýn, bazalka, lichořeřišnice), olivového oleje, citronového…
Recept je velice rychlý. Tagliatelle svaříme na skus. Na oleji spaříme bylinky a česnek a zalejeme smetanou. Nakonec smícháme s těstovinami. Rybu nekazíme přílišným…
Filety naporcujeme, osolíme a pokapeme citronovou štávou.Mouku smícháme se žloutky, přilijeme pivo, podle chuti osolíme.Z bílků ušleháme sníh a smícháme s těstíčkem,…
Candáta osolíme a posypeme kmínem.Litinovou pánev rozpálíme a candáta pečeme na sucho po každé straně cca 2 minuty.Pánev vložíme do trouby předehřáté na 200 ºC a pečeme…
Filety z candáta okořeníme citrónovým kořením a necháme v chladu odležet, než uvaříme rissoto. Rýži propereme nejméně ve 3 vodách. Nasypeme do hrnce a přidáme citrónové…
Porce masa osušíme, nařežeme kůži, posypeme solí, kmínem, tymiánem, pažitkou a dáme do lednice na 30 minut proležet.Na pánvi rozpustíme máslo a porce candáta opečeme…
Grilovaný celer: Naložený do té správné marinády nahradí dokonce steaky, před přípravou je vhodné ho krátce předvařit
Pomalu grilovaná žebra: Vychutnejte si šťavnaté maso vonící kouřem a kořením
Šéfkuchař radí: Jak si doma připravit dokonalý Caesar salát a jak se nenechat napálit v restauraci? Tohle si hlídejte!