Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cejn - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie574 kJ /
137 kcal
Bílkoviny16,00 g
– z toho živočišné bílkoviny16,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,00 g
Tuky8,00 g
– nasycené1,40 g
– nenasycené4,20 g
–– mononenasycené3,60 g
–– polynenasycené0,60 g
––– omega 30,20 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 73 mg
Sodík 41 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy0,30 g
– cukry0,00 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Rybí salát (cejn, kapr)

Rybí salát (cejn, kapr)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Pokud patříte mezi milovníky kyselých rybiček, máme pro vás jeden obzvlášť povedený recept na skvělý rybí salát. Příprava je jednoduchá, pouze vyžaduje čas na odležení,…

Marie64

80 min

Rybí salát z cejnů

Rybí salát z cejnů

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Vykuchané cejny zbavíme hlavy a šupin. Uvaříme pomalým varem ve slané vodě do měkka. Než zchladnou, tak z nich opatrně seškrábneme kůži. Do nádoby dáme na dno nakrájenou…

Cejn velký do křupava pečený

Cejn velký do křupava pečený

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Cejna vykucháme, očistíme od šupin a uřízneme opatrně dva filety, kde ale ponecháme žeberní kosti. Odřízneme ploutve a ještě opětovně dočistíme. Filety cejna osolíme a…

Colombo65

45 min

Základní rybí salát

Základní rybí salát

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Ryby vykucháme, zbavíme šupin, odřízneme hlavy. Větší ryby naporcujeme. Rybí maso se před vložením do kyselého láku musí nasolit, aby se pomocí soli zbavilo tekutiny…

Cejn ,,Marengo"

Cejn ,,Marengo"

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Cejny vykucháme a očistíme. Rozdělíme na porce. Porce co 2 – 3 mm prořízneme – viz foto. Tímto proříznutím přerušíme drobné kostičky, které pak nevadí při konzumaci,…

Rybí salát v koprové remuládě

Rybí salát v koprové remuládě

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Cejny vykucháme, odstraníme hlavu a ploutve a zbavíme šupin.Včetně kůže je dáme do vhodné nádoby a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli.Deko uvaříme podle návodu a horký…

Cejni s brambory zapečení v Dutch-Oven

Cejni s brambory zapečení v Dutch-Oven

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Oloupané brambory nakrájíme na plátky, litinový hrnec - Dutch-oven - vymažeme sádlem a máslem. Dno poklademe plátky brambor, které osolíme a opepříme. Očištěné cejny…

Karbanátky z cejna

Karbanátky z cejna

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Cejna očistíme, vyřízneme páteř a maso dvakrát umeleme na mlýnku s jemným otvorem. Dáme do mísy, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, strouhanku, sůl, pepř, kmín, pažitku,…

Jaromira18

90 min

Rybí kroketky

Rybí kroketky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Očištěné ryby osmahneme na oleji. Obereme maso z ryb. Maso umeleme, abychom umleli malé kosti. Do umletého masa dáme vejce, strouhanku, sůl, pepř, petržel. Poté…

smuha

60 min