Co dům dal - s těstovinami
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninu očistíme a nakrájíme na proužky, nebo nadrobno, špekáčky na kostičky. Sýr nastrouháme na slzičkovém struhadle. Drobnější těstoviny uvaříme dle návodu. Ve…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zeleninu očistíme a nakrájíme na proužky, nebo nadrobno, špekáčky na kostičky. Sýr nastrouháme na slzičkovém struhadle. Drobnější těstoviny uvaříme dle návodu. Ve…
Zeleninu očistíme. Rajčata přepůlíme, cibuli nakrájíme na čtvrtky a řapíky na delší kousky. Vše dáme do hlubšího hrnce, přidáme bobkový list, osolíme a zalijeme horkou…
Cibuli nakrájenou na půlkolečka si osmahneme na oleji, na ní dáme osmahnout osolené plátky masa s kajenským pepřem, přidáme malinko vody a dusíme. Zatím si nastrouháme…
Na plátky pokrájený salám ještě drobně pokrájíme a v hrnci z něj necháme uvolnit tuk, který poslouží k osmažení zeleniny. Pokud ho bude málo, přidáme trochu másla, ale…
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli, hlívu a řapík nakrájíme. Do kastrolu dáme rozehřát sádlo na kterém orestujeme cibuli. Přidáme hlívu,…
Žampiony očistíme a opatrně odstraníme nohy, které buď pokrájíme do směsi, kterou budeme plnit klobouky steakových žampionů nebo je dáme upéct společně s naplněnými…
Maso omyjeme, osušíme, cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno. Rozehřejeme si olej, na který dáme cibuli, necháme zarestovat, přidáme rozmarýn, na drobno nakrájený řapíkatý…
Na rozehřátou pánev se lžíci oleje dáme makarony. Listy špenátu, medvědího česneku a celeru najemno nasekáme. Vajíčka rozšleháme se solí a pepřem, přidáme zbývající…
Zeleninu si očistíme. Cibuli nakrájíme nejemno, řapíky celeru na tenké proužky. Celer a žampiony nastrouháme na nudličky. Do kastrolu dáme rozehřát máslo a orestujeme…
Máte-li čerstvé mořské plody, očistěte je obvyklým způsobem a uvařte v bílém víně s citrónovou šťávou, nejprve chobotničky a olihně asi 15 minut, přidejte krevety,…
Stehná nasolíme, okoreníme mletým bielym korením, obalíme v múke a opečieme v rozpálenom oleji do červena. Očistenú mrkvu pokrájame na 2,5 cm kusy, ktoré obkrájame do…
Celer a česnek nakrájíme na tenčí plátky a chvíli restujeme na pánvi s mírně rozpáleným olejem. Párkrát promícháme, pak vypneme a ještě necháme dojít. Přidáváme např. k…
Krůtí plátky omyjeme a z obou stran osolíme. Z jedné strany pokmínujeme. Pórek nakrájíme na půlkolečka, řapíkatý celer na kousky. Pekáček vymažeme olivovým olejem.Dno…
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kolečka. V míse smícháme olej, vinný ocet, hořčici, pažitku, sůl a trochu pepře. Tuto směs nalijeme na brambory a…
Řapíkatý celer a okurku nakrájíme na kousky, listy ledového salátu natrháme.Celer, okurku a ledový salát smícháme v míse, zakápneme avokádovým olejem a přidáme špetku…
Očistíme zeleninu, nakrájíme ji na malé kousíčky a uvaříme v osolené vodě do měkka.Vodu scedíme. Přidáme kousek másla a rozmačkáme.Můžete obměnit květákem, brokolicí, co…
Filety a ostatní jmenované suroviny ušleháme ve šlehači, pak přidáme nastrouhanou mrkev a řapíkatý celer, ochutíme citrónovou šťávou,osolíme, zamicháme a podáváme s…
V misce smícháme majonézu s cibulkou, rozdrobeným rokfórem a kořením, zvolna přimícháme podmáslí. Ve velké míse smícháme nakrájená jablka, která zakápneme šťávou z…
Očištěnou zeleninu nakrájíme na menší kousky. Česnek rozdrtíme plochým nožem a posekáme, uzeninu nakrájíme na kousky trochu větší. Na oleji orestujeme cibuli do…
Odřezky z ryb uvaříme v osolené vodě. Přecedíme.Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, zeleninu, brambory, zalijeme vývarem, nasekanou petrželku. Povaříme, rozmixujeme.…
Do hrnce, (třeba i tlakového,) vložíme maso (hovězí žebro), stonek libečku, 1/2 petržele, jeden stonek řapíkatého celeru, oloupanou cibuli a rozkrojenou mrkev. Vhodíme …
Na sádle osmažíme pokrájenou cibuli do zlatova, přidáme pokrájené srdce promíchané s hořčicí a česnekovou soli, orestujeme na větším plameni a přikryté - bez podlévání …
Listy šalátu natrháme, stonky zeleru nakrájame na malé kúsky, hrušku vyčistíme a narežeme na tenké plátky. Hrozno prerežeme na polovice. Všetko ukladáme hneď na taniere…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme ryžu, podlejeme troškou vody a dusíme domäkka. Necháme vychladnúť.Jablko nakrájame na malé kúsky, zelerovú stopku…