Chlebové jednohubky
Recept ještě nebyl hodnocenTyto jednohubky jsou ideální volbou pro každou příležitost, od rychlého občerstvení po posezení s přáteli. Chlebová sousta zeleninových jednohubek s křupavou slaninou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tyto jednohubky jsou ideální volbou pro každou příležitost, od rychlého občerstvení po posezení s přáteli. Chlebová sousta zeleninových jednohubek s křupavou slaninou…
Oblíbená bramborová polévka přijde vhod nejen v chladnější podzimní dny. Polévka plná zeleniny a uzeného masa je sytá a plná chuti. Připravit ji zvládnete do hodiny.…
Kuřecí vývar s mrkvovými nočky je sytá a hřejivá polévka, která spojuje tradiční chuť domácího kuřecího vývaru s jemnými a chutnými nočky z mrkve. Kombinace silného…
Babiččina polévka ze slepičího vývaru je pokladem české kuchyně, který zahřeje tělo i duši. Tato sytá polévka je připravována ze slepičího vývaru, plného bohatých chutí…
Babiččina polévka ze slepičího vývaru je pokladem české kuchyně, který zahřeje tělo i duši. Tato sytá polévka je připravována ze slepičího vývaru, plného bohatých chutí…
Žluťoučká slepice, doměkka uvařená a podávaná s hlaďoučkou, lehce pikantní růžovou omáčkou, krásně vonící paprikou, je vhodným tipem pro nedělní oběd. Dozajista uslyšíte…
Očistíme zemiaky aj zeler, pokrájame a dáme variť do osolenej vody.Po uvarení scedíme, rozpučíme, pridáme maslo a prilievame horúce mlieko, vyšľaháme.
Nastrouháme mrkev, celer a tvrdý sýr najemno a spojíme tatarkou. Pokud chceme použít na jednohubky, je možné přidat stroužek česneku - ale pozor, aby nepřehlušil původní…
Do dvou litrů osolené vody dáme vařit dvě pokrájené cibule i se slupkou, tři neoloupané stroužky česneku a hovězí maso, pokrájené na kostičky. Po hodině pomalého…
Celer si očistíme, umyjeme a nakrájíme na hranolky, kostičky, nebo jak kdo má rád. Takto nachystaný celer vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme Dobrotu a povaříme…
Na oleji osmažíme do zlatova na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený, očištěný celér a brambory. Krátce orestujeme a zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř…
Surimi necháme rozmrazit a nakrájíme na drobné kostičky, rovněž nakrájíme cibuli, jablko, (já krájím i se slupkou) a uvařenou zeleninu. Osolíme a opepříme dle chuti.…
Zeleninu si nakrájíme na kostičky, do hrnce si dáme půlku sádla, na něm osmažíme cibulku s česnekem jen do sklovita a přidáme ostatní připravenou zeleninu. Chvilku…
Do masa nastrkáme mrkev a celer, stáhneme maso provázkem.Opečeme cibuli do skleněna a pak tam vložíme maso. Opečeme, přidáme 3 lžíce rajčatového protlaku a orestujeme s…
Na sádle orestujeme do zlata na jemno nakrájenou cibuli. Vmícháme čočku, přidáme kousek celeru, petržele a mrkve-vše vcelku. Osolíme, a zalijeme vodou cca 1,5 – 2 litry…
V hrnci rozehřejeme máslo, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, chvíli smažíme, vmícháme papriky, chilli a zalijeme chladným vývarem.Polévku rozšleháme,…
Cibuli a zeleninu nakrájíme na kousky. Rozpustíme máslo a necháme zesklovatět cibuli. Přidáme zeleninu a nové koření s bobkovým listem. Společně restujeme zeleninu…
Cibuli nakrájíme a orestujeme dosklovata na oleji. Přidáme nahrubo nastrouhaný celer, chvíli opékáme a nakonec přidáme na nudličky nakrájená prsíčka.Lehce je osolíme,…
Krůtí maso nakrájíme na kostky. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme maso a necháme zatahnout. Okořeníme, osolíme a dusíme skoro do měkka, podle potřeby podléváme vývarem…
V hrnci rozejhřejte olej a asi pět minut na něm do světle zlaté barvy opékejte cibuli a slaninu. Vsypte mrkev, řapíkatý celer, brambory a česnek. Dobře promíchejte a…
Základem je nastrouhaný celer smíchaný s majolkou a ochucený solí a pepřem. Odebereme do misek tolik částí, kolik budeme dělat druhů. Jednu část smícháme s mrkví a…
Dáme vařit nudle dle návodu (vodu nesolím, sójovka je slaná dost), poté scedíme a necháme okapat.Zeleninu orestujeme na pánvi na trošce oleje.Zatímco se zelenina restuje…
Pokrájenou cibuli a slaninu (150-200 gramů) osmažíme společně na trošce oleje. Pak přidáme jen krátce osmažit nastrouhaný česnek a papriku, promícháme, přidáme…
1/ Omyté maso dost prošpikujeme slaninou, kterou je dobré vzít z mrazáku a také rozpůlenými stroužky česneku. 2/ Veškeré koření do masa stejnoměrně - rozumně vetřeme a…
Za války byly potraviny na příděl: Půl kila masa na osobu na týden a černý obchod s předraženými cenami
Květák à la křidýlka Buffalo Wings: Vege verze masové pochoutky je s touto speciální omáčkou k nerozeznání od originálu
Stravovací návyky modelky Naomi Campbell: Má seznam zakázaných potravin a v letadle by jídlo nikdy nepozřela, říká její kuchař