Burgundský guláš, jak ho vařil Václav Havel
Recept ještě nebyl hodnocenBůček nakrájíme na drobné kostičky a prudce je osmažíme v kastrólu se silnějším dnem, až vzniknou hnědé škvarečky. Na tomto základu nechám zesklovatět kostičky cibule,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bůček nakrájíme na drobné kostičky a prudce je osmažíme v kastrólu se silnějším dnem, až vzniknou hnědé škvarečky. Na tomto základu nechám zesklovatět kostičky cibule,…
Z paprik seřízneme vršky, odstraníme semeníky a žebra a dobře omyjeme a naplníme masovou nádivkou. Drobně pokrájenou cibuli a zeleninu zpěníme na másle, přidáme naplněné…
Čočku propereme, dáme do hrnce s očištěnou a pokrájenou mrkví a celerem, přidáme bobkový list, zalijeme vodou (vývarem) a dáme vařit. Asi po čtvrthodině přidáme…
Omyté a kůže zbavené kuře rozdělíme na 4 díly. Prošpikujeme špekem, osolíme, opepříme a na rozpáleném tuku (půl oleje a půl másla) z obou stran necháme maso zatáhnout. …
Mäso pokrájané na kocky (a prípadne aj kosti) dáme variť do vody so soľou, koreninami a celou cibuľou, kým nie je skoro hotové. V normálnom hrnci varíme asi 60 minút, v…
Cibule oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostky nebo kolečka.Na 2/3 množství tuku osmažíme cibulová půlkolečka do zlatavé barvy,…
Do velkého hrnce vložím ½ vepřové hlavy, koleno, srdce, slezinu, játra, jazyk a kůže, 1 cibuli, 4 stroužky česneku, mrkev, petržel, jarní cibulku a celer, kmín, nové…
Zeleninu nakrájíme - cibuli na měsíčky, petržel a mrkev na kolečka, celer na drobné kostičky, opražíme na másle dozlatova (mrkev a petržel mám na tenká kolečka, tak ji…
Kedlubnu, mrkev a celer nakrájíme na kostičky, květák a brokolici rozebereme na růžičky. V hrnci si rozpustíme máslo a zeleninu na něm orestujeme a zalijeme vroucí vodou…
Do studené vody vložíme dva omyté kousky tilapie a vaříme asi 20 minut s kouskem mrkve, celeru a pokrájene zelené jarní cibulky. Krátce před dovařením rybích kousků…
Cibuli, chleba celer a česnek nakrájíme na kousky. Rozpustíme máslo a zpěníme cibuli s česnekem. Přidáme chleba a po chvíli opékání přisypeme celer. Vše společně pár…
Celer oloupeme, překrojíme v půlce na dvě části. Nakrájíme asi 3/4 cm silné plátky, podle počtu, kolik jich potřebujeme. Osolíme, obalíme v hladké mouce, v rozšlehaných…
Očištěného kapra stáhneme z kůže. Zadní část odřízneme a nařežeme si 1 a1/2 cm široké hranolky. Posolíme, opepříme, posypeme tymiánem a jemně chilli. Polohrubou mouku…
Skelety a kosti dáme do studené osolené vody a vaříme cca 1 hodinu.Skelety a kosti vyjmeme a obereme maso.Vývar slijeme do jiného hrnce a dáme do něj vařit mrkev a celer…
Očistěná játra vložíme na 2 hodiny do mléka, potom je vyjmeme, osušíme a protáhneme slaninou, opepříme a dáme dusit na máslo a osmaženou zeleninu. Přidáme celý pepř,…
Zeleninu na hrubém struhadle nastrouháme.Do hrnce dáme olej nebo kousek másla a zeleninu orestujeme.Pak přidáme tresku, vodu, osolíme a vaříme cca 15 minut.Potom tyčovým…
Maso uvaříme s polévkovým kořením (pepř, nové koření, bobkový list) osolit. Na pánvi osmahneme špek nakrájený na kostky, cibulku, přidáme olej dle potřeby a orestujeme…
Droby vložíme do hrnce s vodou, přidáme sůl, koření a pozvolna vaříme do měkka.Vývar scedíme, postavíme na zdroj tepla, přidáme nakrájenou zeleninu, cibuli, česnek a…
Mangold umyjeme, pokrájame, vrátane stoniek. Tak isto mladú cibuľu a stonkový zeler.Do smotany vmiešame pretlačený cesnak, menšiu hrsť pažítky, soľ, korenie a prelejeme…
Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel, každý zvolí podle své chuti) očistíme a nakrájíme na kostičky nebo proužky. Fazole slijeme, propláchneme a necháme okapat na…
Ikdyž celer patří mezi opomíjený druh zeleniny, dá se z něho připravit spousta výborných pokrmů. Například jednoduchý salát se salámem a paprikou, který může být lehkou…
Očištěné maso nakrájíme na velikost soust, dáme do misky, osolíme, opepříme a promícháme se lžící bílého jogurtu. Takto upravené maso je křehké, šťavnaté, nevysuší se a…
Nejprve vymačkáme citron, smícháme s cukrem a vodou.Jablko zbavíme jádřince a nakrájíme, promícháme se zálivkou a přidáme nastrouhaný celer a nastrouhanou mrkev.…
Jak připravit poctivý silný vývar? Pro intenzivnější chuť kosti nejdříve opečte, pro čirý vývar sbírejte pěnu
Jak na zákusek Paris Brest z Prostřeno: Originální recept a rady pro božský výsledek
Dokonalé naložení masa zajistí košer sůl. Kolik stojí a proč se vyplatí ji použít při grilování?