Polévka z dýně hokkaido a celeru
Recept ještě nebyl hodnocenOdlehčená varianta polévky z dýně hokaido, tentokrát s řepíkatým celerem, který dává pokrmům úžasnou chuť. Polévka je velmi rychle hotová a v chladných podzimních dnech…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Odlehčená varianta polévky z dýně hokaido, tentokrát s řepíkatým celerem, který dává pokrmům úžasnou chuť. Polévka je velmi rychle hotová a v chladných podzimních dnech…
Lahůdkový amur na zelenině je výtečný pokrm, který spojuje jemné a šťavnaté maso sladkovodní ryby s pestrou směsí čerstvé zeleniny. Tento zdravý a chutný recept ocení…
Celerovo-jablkovo-mrkvový salát je svěží, křupavý a plný vitamínů. Tato kombinace vytváří lahodný a zdravý salát, který se skvěle hodí jako svačinka, nebo něco malého po…
Plněné žampiony jsou skvělou volbou pro milovníky lahodných a šťavnatých pokrmů. Voňavá masová a pikantní náplň dodá houbám jedinečnou chuť, která potěší nejen při…
Nasládlá šípková omáčka s jedinečnou a lehce natrpklou chutí se skvěle hodí jako doplněk ke kančímu masu. Šípky spolu s dobře zvoleným kořením a červeným vínem jeho chuť…
Maso očistíme,nakrájíme na kousky,posypeme kořením,promícháme a necháme půl hodiny v misce.Do tlakového hrnce dáme sádlo,vložíme nakrájenou cibuli,necháme zesklovatět…
Plátky masa naklepeme, osolíme z obou stran, položíme na ně plátky anglický slaniny, kousky sýra a uděláme závitky, které kolem dokola posypeme paprikou (kdo má rád…
Poměr surovin dávám 3-2-1 díly brambor, celeru a cibule. Všechno nakrájím na kostky, osolím a uvařím do měkka.Po uvaření sliji vodu, trošku tam nechám, přidám ohřátou…
Do zbylé bramborové kaše z předešlého dne dáme vejce, vsypeme dětskou krupičku (tolik krupičky, kolik je potřeba k vypracování bramborové masy).Na vále pak vypracujeme…
Troubu předehřejeme na 180 °C. Plát filo těsta rozřízneme na 4 čtverce. Do mističky (v průměru cca 10 cm) vložíme plát těsta a přes něj přeložíme druhý, aby cípy horního…
Pečlivě omyjte a na kostičky nakrájejte všechnu zeleninu. Všechny ingredience vložte do hlubokého hrnce (kromě špeku), zalijte vodou a přiveďte do varu. Nechejte povařit…
Očištěnou zeleninu překrájíme ne menší kousky a dáme vařit do osolené vody. Ovesné vločky umeleme.Uvařenou zeleninu scedíme, necháme trochu zchladnout a v sekacím…
Uvaříme polévku (vývar) ze slepice. Z části si uděláme vynikající silnou polévku a část necháme na omáčku. Vařenou slepici obereme, menší kousky použijeme do polévky…
Kapra naporcujeme, osolíme, opepříme. Vložíme ho do máslem vyskládaného pekáčku, podlijeme pivem, přidáme nakrájenou zeleninu s kořením a pečeme do měkka. Během pečení…
Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na kousky a dáme do vařícího se masového vývaru, přidáme koření, libeček a když je všechno uvařené, rozmixujeme ručním mixerem. V…
Vepřové odřezky a kosti vložíme do studené vody společně s cibulí, česnekem a kořením, přivedeme k varu a na mírném plameni pod pokličkou vaříme.Mezitím si do větší mísy…
Polévka: 2 mrkve a kedlubnu očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Jarní cibulku si nakrájíme na malé kolečka. Použijeme zelenou i bílou část. Celer si nastrouháme…
Mrkev a celer nastrouháme na hrubo. Dáme na rozehřáté máslo. Osmahneme, vložíme jednu větší bramboru. POTÉ VAŘÍME ASI 30-20 MINUT PODLE TOHO, JAK JE BRAMBORA MĚKKÁ! …
Nastrouhaný celer orestujeme na sádle, poprášíme moukou a znova orestujeme. Přidáme nakrájenou cibulku, osolíme a zalijeme 1 a půl litrem vody, nebo vývaru. Přidáme…
Dyňu aj zeler dáme variť do trochy vody, osolíme, okoreníme, varíme cca 20 min. Potom tyčovým mixérom rozmixujeme, zriedime vývarom, dochutíme, pretlačíme cesnak,…
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na másle s olejem a kořením lehce dozlatova. Kdo chce, může dát koření do čajítka nebo kousku gázy, případně použít koření mleté, aby…
Hlavu z kapra a rozkrojenou cibuli dáme vařit. Po 20 minutách varu přidáme osolené porce kapra, ztlumíme a necháme "táhnout" 8 - 10 minut. Do scezeného vývaru zašleháme…
Chléb natrháme nebo nakrájíme na drobné kousky. Maso očistíme a nakrájíme na stejně velké kostky. Osolíme, opepříme, promícháme s granulovaným česnekem a dáme do…
Maso s ostatními surovinami zalijeme studenou vodou a pozvolna vaříme.Než se polévka uvaří, připravíme noky. Vejce smícháme s krupicí a osolíme. Množství krupice je…
10 nejlepších nádivek nejen na Velikonoce: Recepty a rady, které zajistí dokonalý výsledek!
Legendární severské skořicové rolky: Upečte si je podle pravého švédského receptu!
Fofr koláč bez práce: Staročeský obrácený jablečník je na přípravu snadný a v chuti báječně šťavnatý