Pečená zelenina na bylinkách
Recept ještě nebyl hodnocenVšechnu zeleninu omyjeme a oloupeme. Pórek nakrájíme na centimetrové špalíčky, Cibuli a řepu přepůlíme a podle velikosti nakrájíme na čtvrtky nebo osminky. Mrkev…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechnu zeleninu omyjeme a oloupeme. Pórek nakrájíme na centimetrové špalíčky, Cibuli a řepu přepůlíme a podle velikosti nakrájíme na čtvrtky nebo osminky. Mrkev…
Nejprve dáme vařit kuřecí droby (v papiňáku to trvá 15 minut).Potom dáme na velkou pánev nakrájenou cibuli na měsíčky a opečeme do zlatova na oleji.Přidáme nakrájený…
Zeleninu a maso si nakrájíme na malé kousky a společně s vodou a tymiánem dáme péct tak na 220°C asi tak hodinku a půl. Pekla jsem v uzavřené nádobě. Hlídat vodu! Po…
Pomeranč okrájíme včetně bílé slupky a vykrájíme z něj mezi žebry měsíčky, které překrájíme na polovinu. Fenykl rozpůlíme, odstraníme košťál a nakrájíme na slabé proužky…
Mrkev a celer očistíme a najemno nastrouháme. Přidáme tvaroh, tavené sýry a nastrouháme Nivu. Vše promícháme, přidáme nadrobno nakrájenou zelenou cibulku, osolíme,…
Jablkům vykrojíme jadřinec, celer oloupeme a spolu s ostatní zeleninou a masem je nakrájíme na kostky. Vše osolíme, opepříme, přidáme trochu koření na krkovici a…
Prsa očistíme a osušíme. Do každého prořízneme ostrým úzkým nožem otvor, do kterého opatrně zastrčíme na polovinu rozříznutou klobásu. Pokud bude kousek vyčnívat ven,…
Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a usmažíme jíšku do růžova. Zalijeme asi 1,5 litrem vody, dobře rozmícháme a přivedeme k varu. Potom…
Jablko a zázvor oloupeme, všechny suroviny nakrájíme na menší kousky a s trochou vody rozmixujeme dohladka. Ihned podáváme.
Z masa, boku a skeletu připravíme vývar. Zeleninu nakrájenou na menší kousky orestujeme na rozškvařené slanině a másle do tmavohněda. Pak přidáme k vývaru a vaříme cca…
Očistíme celer, nakrajeme na menší kousky a uvaříme do měkka ve vodě, kde jsme přidali ocet a nechali rozpustit bujon. Do pekáčku dáme lžičku oleje, poklademe uvařeným…
Troubu předehřejeme na 180C a celý česnek zabalíme do alobalu. Maso osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Celer nahrubo nastrouháme, cibuli nakrájíme na…
Cibuli nakrájíme na půlkolečka, celer a petržel nastrouháme nahrubo. V hrnci rozehřejeme lžíci másla a vhodíme cibuli. Když zesklovatí, přidáme celer a petržel a…
Oloupanou cibuli a klobásu nakrájíme na půlkolečka. V hrnci rozpálíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme ji. Po chvíli přidáme klobásu a společně smažíme, až klobása…
Očištěný celer nastrouháme nahrubo. Ve větší pánvi ho na lžíci sádla opečeme dozlatova. Odložíme a rychle opečeme i pokrájený řapíkatý celer a pokrájený pórek.Uvaříme a…
Pohanku jsem nejdříve propláchla studenou vodou, pak jsem jí zalila vodou horkou - ne vařící, přiklopila pokličkou, zabalila do utěrky a strčila na půl hoďky do postele…
Troubu předehřejte na cca 180 st, celer oloupejte, pokrájejte na menší kusy a nakrájejte na velmi tenké plátky, pokapejte olejem, osolte, opepřete a promíchejte. …
Zeleninu pomeleme, přidáme 1 a ½ lžíce soli, 12 dkg cukru, 2 lžíce hořčičného semene - dusíme 25 minut, přidáme 1/4 l octu.Ještě 10 minut povaříme a teplé plníme…
V papiňáku na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli společně s mrkví a celerem, nastrouhanými na hrubém slzičkovém struhadle. Orestovanou zeleninu…
Několik na drobno pokrájených šalotek osmažím na másle, přidám hrst mražených hub, nastrouhanou kořenovou zeleninu (2 kořínky mrkve, srpek celeru, 1 kořínek petržele),…
Rýži a zeleninu dáme vařit a ke konci přidáme masox.Připravíme si jíšku z másla a hl.mouky a polévku zahustíme.Ozdobíme zelenou petrželkou.
Očištěnou zeleninu nastrouháme na jemno. Společně s nakrájenou cibuli ji na oleji restujeme. Mleté maso spojíme s nakrájenou cibuli, česnekem, vejcem a kořením. Mokrýma…
Očištěné maso nakrájíme na větší kostky. Restujeme na sádle ze všech stran dozlatova. Vytáhneme a do výpečku dáme nakrájenou slaninu, zeleninu a po chvíli cibuli.…
Maso a zeleninu nandame do pekacku a peceme v troube na vyssi vykon cca pul hodiny. Pote vse i s vypekem vlozime do hrnce, pridame vino a koreni a na malem plameni…
Bramboráky trochu jinak: Židovské latkes jsou díky jedné ingredienci úžasně křupavé a nejlépe chutnají s jablečnou omáčkou
Stále spolu dokola! Zrzavá holčička z reklamy se zlatým prasátkem hraje opět v reklamě na Kofolu
Karbanátky z růžičkové kapusty: Šťavnaté kapustičky ve směsi ochuceného masa doladí k dokonalosti pikantní omáčka