Citronovo - česnekový zázrak
Recept ještě nebyl hodnocenPřírodní likér založený na účincích česneku a schopnosti citronu pohlcovat nežádoucí pachy. Někteří pravidelní uživatelé mu připisují až zázračné účinky. Možná se s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 643 kJ / 154 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 0,20 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 14,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 30,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Přírodní likér založený na účincích česneku a schopnosti citronu pohlcovat nežádoucí pachy. Někteří pravidelní uživatelé mu připisují až zázračné účinky. Možná se s…
Hovězí maso chce trpělivou a důkladnou přípravu. Na talíři bude spolu s výraznou a chutnou česnekovo-smetanovou omáčkou a dobře volenou přílohou výborným pokrmem pro…
V tlakovém hrnci připravíme jednoduše během chvilky výborný oběd. Uzená kuřecí stehna a brambory s trochou papriky, čerstvým rozmarýnem a křupavou slaninou chutnají…
Plátky jemně naklepeme, pokud je třeba nařízneme, aby se nekroutily, z obou stran očesnekujeme, osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí a zaprášíme moukou.Na sádle…
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a promícháme s prolisovaným česnekem. Cibuli nakrájíme na kostičky. Podle typu vašeho hrnce buď hrnec…
Oloupeme cibuli a česnek, maso zbavíme případných šlach a blan, nakrájíme jej na kostky cca 2x2 cm. Cibuli dáme smažit na sádlo a necháme ji "dozlatova".Pak přidáme maso…
Nakládaný hermelín je klasika, která sice neomrzí, ale není od věci si občas zkusit i něco nového. Pokud k Hermelínu přidáme ještě další sýry a náležitě je okořeníme,…
Bůček zbavený kůže a kosti nakrájíme na plátky, které naklepeme. Dáme do mísy, přidáme sůl, česnek a koření. Vše důkladně promísíme, ideálně 15 minut a déle, aby byla…
Oloupanou šalotku nastrouháme na struhadle s malými očky na kaši. Zakysanou smetanu v misce smícháme s nastrouhanou šalotkou, lžící oleje a 1 lžičkou nastrouhané…
Maso omyjeme, osušíme, prošpikujeme klínky slaniny. 1 palici česneku oloupeme a utřeme, druhou přepůlíme a dáme do pekáče. Do misky si dáme víno, utřený česnek, lístky…
Kroupy dobře v cedníku propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme 4 hrnky vody a vaříme skoro doměkka.Křídla v kloubu překrojíme na dva kousky, osolíme a opepříme.Dýni…
Maso omyjeme, osušíme a prošpikujeme slaninou. Do pekáčku si dáme nakrájenou cibuli, hlívu, zbytek nakrájené slaniny, rozmarýn a celé stroužky česneku. Na tuto směs…
S česnekovou omáčkou, oblíbeným jídlem našich babiček, se již setkáváme jen zřídka. Přesto spojení uzeného masa s výrazným česnekovým aroma, může obohatit náš jídelníček…
Bulgur připravíme podle návodu na obalu. Cibulky nakrájíme na kolečka, česnek nasekáme nadrobno, papriku a pak choi nakrájíme na malé kousky. Rozehřejeme lžíci oleje a…
Vývar přivedem k varu, přidáme očistěnou a na proužky pokrájenou kapustu, jemné plátky česneku a necháme vařit. Prejt si dáme do misky, přidáme vajíčko, je-li třeba sůl…
Kapustu a pórek nakrájíme na proužky, česnek na plátky a brambory s mrkví na kostičky.V hrnci zahřejeme olej, přidáme nakrájenou kapustu s pórkem a mrkví a necháme…
Králičí maso prošpikujeme česnekem a špekem, osolíme, okmínujeme. Jestliže nám zbyde špek, tak ho nakrájíme na kostičky a dáme s nakrájenou cibulí do pekáče. Na cibulový…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Na všechny těstoviny používám univerzální postup – cca 5-7 minut vařit a pak cca 10-15 minut nechat stát. Slít, dát do misky, přidat…
Mleté krůtí maso dáme do misky a smícháme s najemno nasekanou petrželovou natí, rozetřeným stroužkem česneku, bílým pepře, a solí. Vše dobře promícháme a necháme chvilku…
Do láhve o obsahu 1 litr (sklo nebo PP od mléka) vložíme prolisované stroužky česneku, šťávu z citrónu a dolijeme převařenou vlažnou vodou. Uzavřenou lahev necháme stát…
Lososová: Rybí maso vidličkou rozmělníme, přidáme nasekaný celer, zakysanou smetanu, majonézu, pepř, sůl a zamícháme. Dochutíme pomerančovou šťávou a podáváme na…
Kotletky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme podle chuti chilli kořením a nasucho z obou stran grilujeme, až je maso měkké, ale stále ještě šťavnaté.V misce…
Do mísy dáme brynzu, ricottu, rozetřený česnek a majonézu. Vše ušleháme a přidáme nastrouhané vejce. Opatrně promícháme a mažeme na topinky, nebo opečené tousty.
Z vlažného piva, cukru, droždí uděláme kvásek. Kvásek necháme vzejít.Mouku, žloutek, sůl, škvarky, prolisovaný česnek, rozpuštěné sádlo promícháme, přidáme kvásek a…
Recepty z románů: Ochutnejte dušené škeble, psí tlamy nebo žemličkový pudink
Jak využít sedmikrásky v kuchyni? Květy jsou skvělé nejen do medu a sirupu, mladé listy se hodí do salátů, pomazánek i polévek
Recepty z českých filmů: Přiměřeně, přiměřeně... Udělejte si lívance podle pana krále